Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę i usmażyć ją na patelni z dodatkiem soli i pieprzu.
Cebulę pokroić w cienkie plastry, a następnie dodać do piersi kurczaka.
Cebulę i pierś podlać sokiem ananasowym z puszki.
Gdy cebula zeszkli się, dodać pokrojone na małe kawałki ananasa.
Wszystkie składniki ciasta wymieszać i dokładnie wyrabiać przez około 10 minut.
Wyrobione ciasto przełożyć na blachę wysmarowaną olejem. Następnie rozgnieść je na blaszce.
Koncentrat zmieszać ze szczyptą soli i 3 łyżkami soku z ananasa.
Na cieście rozsmarować koncentrat, a następnie ułożyć ciepły farsz.
Ser żółty zetrzeć i posypać na farsz. Całość posypać oregano.
Piec w temperaturze 200°C przez około 20 minut.