Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pizza farmerska

0
70 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

200 g
Mąka pszenna
15 g
Drożdże
0.5 szklanka
Mleko
2 płaskich łyżek
Olej
1 łyżeczka
Cukier
1 łyżeczka
Sól
3 łyżek
Ketchup łagodny WINIARY
1 trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
50 g
Szynka w plasterkach
50 g
Boczek
50 g
Kiełbasa wieprzowa
1 
Papryka czerwona
50 g
Ser żółty starty
1 trochę
Przyprawa do pizzy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
26.47 g
Węglowodany
43.01 g
Białko
15.24 g
Wartość energetyczna
459.6 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

70 min
Krok 1
2 min
Mąkę przesiej do miski.
Krok 2
3 min
Mleko podgrzej.
Krok 3
10 min
Drożdże wkrusz do kubka, dodaj cukier, łyżkę mąki i mleko, wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia.
Krok 4
15 min
Do mąki dodaj sól, olej i wyrośnięte drożdże. Wyrób dokładnie ciasto, przykryj je ściereczką i odstaw do wyrośnięcia.
Krok 5
10 min
Wyrośnięte ciasto rozwałkuj i przełóż do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej masłem, formując brzegi 1 cm.
Krok 6
3 min
Posmaruj ketchupem doprawionym przyprawą MAGGI.
Krok 7
5 min
Szynkę, boczek, kiełbasę i paprykę pokrój w paseczki.
Krok 8
2 min
Farsz rozłóż na cieście, posyp przyprawą do pizzy i serem.
Krok 9
15 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 15 minut.
Krok 10
5 min
Pokrój na 6 równych części. Podawaj z Ketchupem Chilli Ostrym WINIARY.
Pizza farmerska

Krok 1 z 10

Mąkę przesiej do miski.

Pizza farmerska

Krok 2 z 10

Mleko podgrzej.

Pizza farmerska

Krok 3 z 10

Drożdże wkrusz do kubka, dodaj cukier, łyżkę mąki i mleko, wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia.

Pizza farmerska

Krok 4 z 10

Do mąki dodaj sól, olej i wyrośnięte drożdże. Wyrób dokładnie ciasto, przykryj je ściereczką i odstaw do wyrośnięcia.

Pizza farmerska

Krok 5 z 10

Wyrośnięte ciasto rozwałkuj i przełóż do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej masłem, formując brzegi 1 cm.

Pizza farmerska

Krok 6 z 10

Posmaruj ketchupem doprawionym przyprawą MAGGI.

Pizza farmerska

Krok 7 z 10

Szynkę, boczek, kiełbasę i paprykę pokrój w paseczki.

Pizza farmerska

Krok 8 z 10

Farsz rozłóż na cieście, posyp przyprawą do pizzy i serem.

Pizza farmerska

Krok 9 z 10

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 15 minut.

Pizza farmerska

Krok 10 z 10

Pokrój na 6 równych części. Podawaj z Ketchupem Chilli Ostrym WINIARY.

Pizza farmerska charakteryzuje się kompozycją kilku rodzajów wędlin i mięs, które sprawiają, że potrawa nabiera rustykalnego charakteru i jest bardzo sycąca. Jeśli lubisz zdecydowane smaki, koniecznie wypróbuj nasz przepis!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika