Pizza z kaparami
81min
Łatwy
1 trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
200 g
Mąka pszenna
15 g
Drożdże
0.5 szklanka
Mleko
2 łyżek
Olej
1 łyżeczka
Cukier
1 łyżeczka
Sól
2 łyżek
Koncentrat pomidorowy
1 łyżka
Cebula
50 g
Szynka Konserwowa
2 łyżek
Kapary
50 g
Szparagi konserwowe
100 g
Ser żółty tarty
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
17.39 g
Węglowodany
42.74 g
Tłuszcze
17.33 g
Wartość energetyczna
380.61 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
81 min
Krok 1
5 min
Koncentrat pomidorowy dopraw Przyprawą w płynie, dodaj posiekaną cebulę. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
3 min
Mąkę przesiej do miski.
Krok 3
2 min
Mleko podgrzej.
Krok 4
5 min
Drożdże wkrusz do kubka, dodaj cukier, łyżkę mąki i mleko, wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia.
Krok 5
2 min
Do mąki dodaj łyżeczkę soli, olej i wyrośnięte drożdże.
Krok 6
10 min
Wyrób dokładnie ciasto.
Krok 7
25 min
Przykryj je ściereczką i odstaw do wyrośnięcia.
Krok 8
5 min
Wyrośnięte ciasto rozwałkuj i przełóż do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej masłem, formując brzegi 1 cm.
Krok 9
3 min
Posmaruj sosem pomidorowym.
Krok 10
3 min
Rozłóż szynkę pokrojoną w paski, szparagi i kapary.
Krok 11
2 min
Posyp startym serem.
Krok 12
15 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 15 minut.
Krok 13
1 min
Podawaj od razu po przygotowaniu.
Wypróbuj jeden z naszych przepisów na ten włoski specjał i delektuj się smakiem, który cieszy od setek lat! Do pizzy z kaparami proponujemy przygotowanie sosu na bazie koncentratu pomidorowego i WINIARY Przyprawy do zup, sosów, sałatek. A na wierzch pizzy, prócz kaparów, które sprawią, że smak Twojego dania będzie niepowtarzalny, wyłóż szynkę konserwową i szparagi. Pizzę dodatkowo możesz posypać tartym serem żółtym lub innym, np. pleśniowym typu blue. Dzięki niemu pizza będzie miała niesamowity aromat.
Komentarze 0