Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Pide

(0)
45min
Średni
Kup składniki
Autorem przepisu jest Winiary
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
50  g
Cebula
1  łyżka
Olej słonecznikowy
200  ml
Woda
1  opakowanie
Sos Boloński Italia WINIARY
100  g
Pomidory
3  łodyg
Natka pietruszki
100  g
Ser feta
100  g
Salami, pepperoni, turecka kiełbasa czosnkowa sucuk lub inna ulubiona wędlina
400  g
Ciasto na pizzę
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
9.11 g
Węglowodany
32.61 g
Tłuszcze
31.01 g
Wartość energetyczna
447.49 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Dzięki gotowemu, wyjętemu z lodówki ciastu na pizzę, ta pide pojawi się na stole w mgnieniu oka. Wewnątrz pide (tureckiej łódki) znajduje się drobno pokrojone, doprawione nadzienie z pomidorami, fetą i salami. Danie w smaku przypomina pizzę. Pyszne!

Przygotowanie

45 min
  • Krok 1

    1 min
    Rozgrzej piekarnik do 150 °C w opcji z termoobiegiem.
  • Krok 2

    10 min
    Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Olej rozgrzej w rondlu. Podsmaż w nim kawałki cebuli. Wlej wodę. Dodaj Sos Italia Bolognese Winiary, zagotuj i ostudź.
  • Krok 3

    7 min
    Umyj pomidory, usuń z nich gniazda i pokrój w kostkę. Pietruszkę umyj, osusz, oderwij liście od łodyg i posiekaj. Do przestudzonego sosu pomidorowego wmieszaj pomidory i posiekaną pietruszkę.
  • Krok 4

    7 min
    Ser feta pokrój w drobną kostkę. Salami pepperoni pokrój w cienkie plasterki. Zamiast salami możesz też wykorzystać sucuk (turecką kiełbasę czosnkową) lub inny ulubiony rodzaj.
  • Krok 5

    12 min
    Rozwałkuj ciasto na pizzę i podziel je w poprzek na 3 równe kawałki. Posmaruj każdy kawałek ciasta na środku odrobiną sosu pomidorowego. Na wierzchu posmaruj plastry salami i pokrojoną w kostkę fetę. Złóż brzegi ciasta, lekko wyginając do środka, aby powstał kształt otwartej łódeczki. Mocno dociśnij krawędzie.
  • Krok 6

    8 min
    Wyłóż dwie blachy do pieczenia pergaminem i włóż równocześnie blachy do piekarnika. Po około 6-8 minutach pieczenia zamień blachy i dokończ pieczenie pide przez kolejne 6-8 minut. Pide smakuje świetnie z sałatką z pomidorów.
Pide

Krok 1 z 6

Rozgrzej piekarnik do 150 °C w opcji z termoobiegiem.

Pide

Krok 2 z 6

Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Olej rozgrzej w rondlu. Podsmaż w nim kawałki cebuli. Wlej wodę. Dodaj Sos Italia Bolognese Winiary, zagotuj i ostudź.

Pide

Krok 3 z 6

Umyj pomidory, usuń z nich gniazda i pokrój w kostkę. Pietruszkę umyj, osusz, oderwij liście od łodyg i posiekaj. Do przestudzonego sosu pomidorowego wmieszaj pomidory i posiekaną pietruszkę.

Pide

Krok 4 z 6

Ser feta pokrój w drobną kostkę. Salami pepperoni pokrój w cienkie plasterki. Zamiast salami możesz też wykorzystać sucuk (turecką kiełbasę czosnkową) lub inny ulubiony rodzaj.

Pide

Krok 5 z 6

Rozwałkuj ciasto na pizzę i podziel je w poprzek na 3 równe kawałki. Posmaruj każdy kawałek ciasta na środku odrobiną sosu pomidorowego. Na wierzchu posmaruj plastry salami i pokrojoną w kostkę fetę. Złóż brzegi ciasta, lekko wyginając do środka, aby powstał kształt otwartej łódeczki. Mocno dociśnij krawędzie.

Pide

Krok 6 z 6

Wyłóż dwie blachy do pieczenia pergaminem i włóż równocześnie blachy do piekarnika. Po około 6-8 minutach pieczenia zamień blachy i dokończ pieczenie pide przez kolejne 6-8 minut. Pide smakuje świetnie z sałatką z pomidorów.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Brunch
  • Danie główne
  • Kuchnia turecka
  • Lunch
  • Obiad
  • Przekąska

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Warzywna patelnia z kabanosami

    36 min Łatwy
  • Soczyste kurze udka z ziemniakami z woreczka

    1 godz 30 min Łatwy
  • Przekąski z ciasta francuskiego

    55 min Łatwy
  • Owocowa zupa gulaszowa

    2 godz 30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu