Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Krem ze szparagów z parmezanem

0
45 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kg
Zielone szparagi
150 ml
Śmietana 30%
5 łyżek
Ser parmezan
2 łyżek
Posiekana bazylia
1 trochę
Oliwa z oliwek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
11.13 g
Tłuszcze
14.89 g
Wartość energetyczna
202.2 kcal
Białko
9.26 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
10 min
Oczyść szparagi, odetnij twarde końcówki i dokładnie umyj.
Krok 2
5 min
Pokrój szparagi na kawałki.
Krok 3
5 min
Zagotuj 3 szklanki wody, wrzuć kostki bulionowe i szparagi.
Krok 4
15 min
Gotuj razem przez 15 minut.
Krok 5
5 min
Dodaj śmietankę, 2 łyżki parmezanu i bazylię. Całość zmiksuj.
Krok 6
2 min
Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 7
3 min
Zupę podawaj z płatkami parmezanu i kilkoma kroplami oliwy.
Krem ze szparagów z parmezanem

Krok 1 z 7

Oczyść szparagi, odetnij twarde końcówki i dokładnie umyj.

Krem ze szparagów z parmezanem

Krok 2 z 7

Pokrój szparagi na kawałki.

Krem ze szparagów z parmezanem

Krok 3 z 7

Zagotuj 3 szklanki wody, wrzuć kostki bulionowe i szparagi.

Krem ze szparagów z parmezanem

Krok 4 z 7

Gotuj razem przez 15 minut.

Krem ze szparagów z parmezanem

Krok 5 z 7

Dodaj śmietankę, 2 łyżki parmezanu i bazylię. Całość zmiksuj.

Krem ze szparagów z parmezanem

Krok 6 z 7

Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Krem ze szparagów z parmezanem

Krok 7 z 7

Zupę podawaj z płatkami parmezanu i kilkoma kroplami oliwy.


Krem szparagowy to elegancka i wyjątkowa zupa, która najlepiej wygląda podana w białych, ceramicznych miseczkach. Wbrew pozorom - zupa krem ze szparagów nie jest trudna do przygotowania.

Zielone szparagi gotujemy w bulionie na bazie aromatycznej Kostki do smaku warzywnej WINIARY, zagęszczamy śmietanką, doprawiamy, szybko miksujemy i podajemy ze startym parmezanem oraz posiekaną bazylią. Przed podaniem polecamy skropić krem ze szparagów kilkoma kroplami oliwy z oliwek.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika