Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Krem ze szparagów z parmezanem

Krem ze szparagów z parmezanem

(0)
45min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  kostek
WINIARY Bulion warzywny
1  kg
Zielone szparagi
150  ml
Śmietana 30%
5  łyżek
Ser parmezan
2  łyżek
Posiekana bazylia
trochę
Oliwa z oliwek
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
9.26 g
Węglowodany
11.13 g
Tłuszcze
14.89 g
Wartość energetyczna
202.2 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Krem szparagowy to elegancka i wyjątkowa zupa, która najlepiej wygląda podana w białych, ceramicznych miseczkach. Wbrew pozorom - zupa krem ze szparagów nie jest trudna do przygotowania.

Zielone szparagi gotujemy w bulionie na bazie aromatycznej Kostki do smaku warzywnej WINIARY, zagęszczamy śmietanką, doprawiamy, szybko miksujemy i podajemy ze startym parmezanem oraz posiekaną bazylią. Przed podaniem polecamy skropić krem ze szparagów kilkoma kroplami oliwy z oliwek.

Przygotowanie

45 min
  • Krok 1

    10 min
    Oczyść szparagi, odetnij twarde końcówki i dokładnie umyj.
  • Krok 2

    5 min
    Pokrój szparagi na kawałki.
  • Krok 3

    5 min
    Zagotuj 3 szklanki wody, wrzuć kostki bulionowe i szparagi.
  • Krok 4

    15 min
    Gotuj razem przez 15 minut.
  • Krok 5

    5 min
    Dodaj śmietankę, 2 łyżki parmezanu i bazylię. Całość zmiksuj.
  • Krok 6

    2 min
    Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  • Krok 7

    3 min
    Zupę podawaj z płatkami parmezanu i kilkoma kroplami oliwy.
Krem ze szparagów z parmezanem

Krok 1 z 7

Oczyść szparagi, odetnij twarde końcówki i dokładnie umyj.

Krem ze szparagów z parmezanem

Krok 2 z 7

Pokrój szparagi na kawałki.

Krem ze szparagów z parmezanem

Krok 3 z 7

Zagotuj 3 szklanki wody, wrzuć kostki bulionowe i szparagi.

Krem ze szparagów z parmezanem

Krok 4 z 7

Gotuj razem przez 15 minut.

Krem ze szparagów z parmezanem

Krok 5 z 7

Dodaj śmietankę, 2 łyżki parmezanu i bazylię. Całość zmiksuj.

Krem ze szparagów z parmezanem

Krok 6 z 7

Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Krem ze szparagów z parmezanem

Krok 7 z 7

Zupę podawaj z płatkami parmezanu i kilkoma kroplami oliwy.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Przystawka
  • Śmietana
  • Uroczystość
  • Warzywa
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Makaron z krewetkami i szparagami

    Makaron z krewetkami i szparagami

    2 godz 10 min Łatwy
  • Zupa szparagowa z karmelizowaną gruszką i kozim serem

    Zupa szparagowa z karmelizowaną gruszką i kozim serem

    32 min Średni
  • Szparagi z sosem holenderskim

    Szparagi z sosem holenderskim

    44 min Łatwy
  • Zupa szparagowa na lato, czyli chłodnik z zielonych szparagów

    Zupa szparagowa na lato, czyli chłodnik z zielonych szparagów

    4 godz 50 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu