Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Krem szparagowy to elegancka i wyjątkowa zupa, która najlepiej wygląda podana w białych, ceramicznych miseczkach. Wbrew pozorom - zupa krem ze szparagów nie jest trudna do przygotowania. Zielone szparagi gotujemy w bulionie na bazie aromatycznej Kostki do smaku warzywnej WINIARY, zagęszczamy śmietanką, doprawiamy, szybko miksujemy i podajemy ze startym parmezanem oraz posiekaną bazylią. Przed podaniem polecamy skropić krem ze szparagów kilkoma kroplami oliwy z oliwek.
Oczyść szparagi, odetnij twarde końcówki i dokładnie umyj.
Krok 2
5 min
Pokrój szparagi na kawałki.
Krok 3
5 min
Zagotuj 3 szklanki wody, wrzuć kostki bulionowe i szparagi.
Krok 4
15 min
Gotuj razem przez 15 minut.
Krok 5
5 min
Dodaj śmietankę, 2 łyżki parmezanu i bazylię. Całość zmiksuj.
Krok 6
2 min
Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 7
3 min
Zupę podawaj z płatkami parmezanu i kilkoma kroplami oliwy.
Krok 1
z
7
Oczyść szparagi, odetnij twarde końcówki i dokładnie umyj.
Krok 2
z
7
Pokrój szparagi na kawałki.
Krok 3
z
7
Zagotuj 3 szklanki wody, wrzuć kostki bulionowe i szparagi.
Krok 4
z
7
Gotuj razem przez 15 minut.
Krok 5
z
7
Dodaj śmietankę, 2 łyżki parmezanu i bazylię. Całość zmiksuj.
Krok 6
z
7
Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 7
z
7
Zupę podawaj z płatkami parmezanu i kilkoma kroplami oliwy.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0