
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Krem ze szparagów z parmezanem
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Krem szparagowy to elegancka i wyjątkowa zupa, która najlepiej wygląda podana w białych, ceramicznych miseczkach. Wbrew pozorom - zupa krem ze szparagów nie jest trudna do przygotowania.
Zielone szparagi gotujemy w bulionie na bazie aromatycznej Kostki do smaku warzywnej WINIARY, zagęszczamy śmietanką, doprawiamy, szybko miksujemy i podajemy ze startym parmezanem oraz posiekaną bazylią. Przed podaniem polecamy skropić krem ze szparagów kilkoma kroplami oliwy z oliwek.
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
5 minKrok 3
5 minKrok 4
15 minKrok 5
5 minKrok 6
2 minKrok 7
3 minKrok 1 z 7
Oczyść szparagi, odetnij twarde końcówki i dokładnie umyj.
Krok 2 z 7
Pokrój szparagi na kawałki.
Krok 3 z 7
Zagotuj 3 szklanki wody, wrzuć kostki bulionowe i szparagi.
Krok 4 z 7
Gotuj razem przez 15 minut.
Krok 5 z 7
Dodaj śmietankę, 2 łyżki parmezanu i bazylię. Całość zmiksuj.
Krok 6 z 7
Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 7 z 7
Zupę podawaj z płatkami parmezanu i kilkoma kroplami oliwy.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0