Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Fasolkę oczyść, gotuj w posolonej wodzie 10 minut i odsącz.
Na patelni rozgrzej masło, wrzuć fasolkę, podsmaż chwilę i dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Ciasto naleśnikowe: z jajek, mąki, mleka, wody mineralnej, oliwy i posiekanej natki pietruszki przygotuj ciasto. Na patelni na rozgrzanym oleju usmaż 12 naleśników.
Na każdym naleśniku połóż porcję fasolki i złóż w trójkąt.
Podawaj tuż po przygotowaniu, np. z sosem tatarskim.