Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Naleśniki z fasolą

0
35 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Fasolka szparagowa zielona
2 łyżek
Masło
1 trochę
Sól
4 
Jajko
1.5 szklanek
Mąka pszenna
1 szklanka
Mleko
0.75 szklanka
Woda
2 łyżek
Natka pietruszki
2 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
1 trochę
Olej
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

35 min
Krok 1
0 min
Fasolkę oczyść, gotuj w posolonej wodzie 10 minut i odsącz.
Krok 2
0 min
Na patelni rozgrzej masło, wrzuć fasolkę, podsmaż chwilę i dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Krok 3
5 min
Ciasto naleśnikowe: z jajek, mąki, mleka, wody mineralnej, oliwy i posiekanej natki pietruszki przygotuj ciasto. Na patelni na rozgrzanym oleju usmaż 12 naleśników.
Krok 4
5 min
Na każdym naleśniku połóż porcję fasolki i złóż w trójkąt.
Krok 5
1 min
Podawaj tuż po przygotowaniu, np. z sosem tatarskim.
Naleśniki z fasolą

Krok 1 z 5

Fasolkę oczyść, gotuj w posolonej wodzie 10 minut i odsącz.

Naleśniki z fasolą

Krok 2 z 5

Na patelni rozgrzej masło, wrzuć fasolkę, podsmaż chwilę i dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.

Naleśniki z fasolą

Krok 3 z 5

Ciasto naleśnikowe: z jajek, mąki, mleka, wody mineralnej, oliwy i posiekanej natki pietruszki przygotuj ciasto. Na patelni na rozgrzanym oleju usmaż 12 naleśników.

Naleśniki z fasolą

Krok 4 z 5

Na każdym naleśniku połóż porcję fasolki i złóż w trójkąt.

Naleśniki z fasolą

Krok 5 z 5

Podawaj tuż po przygotowaniu, np. z sosem tatarskim.

Zabawne kolorowe naleśniki, nadziewane żółtą i zieloną fasolką szparagową to idealne danie dla najmłodszych. Smakuje szczególnie dobrze z Sosem tatarskim. Możesz w pomysłowy sposób ułożyć go na wierzchu naleśników, malując sosem kwiatek czy uśmiechniętą buźkę.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika