Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kolorowa zupa wiosenna to prawdziwa gratka dla wielbicieli nowalijek. Gotujemy ją na Rosole z kury z makaronem WINIARY, z dodatkiem podsmażanych na maśle młodych warzyw: kalarepki, marchewki, szparagów i ziemniaków. Do tego mnóstwo zieleniny: liście szpinaku, koperek, szczypiorek i natka pietruszki. Zupa wiosenna to same pyszności!
Podsmaż na maśle około 5 minut i podlej litrem wody.
Krok 3
7 min
Zagotuj i wsyp Rosół.
Krok 4
7 min
Dodaj szpinak i gotuj przez 7 minut.
Krok 5
2 min
Na koniec dodaj zieleninę.
Krok 6
1 min
Dopraw do smaku.
Krok 1
z
6
Warzywa oczyść i pokrój w słupki.
Krok 2
z
6
Podsmaż na maśle około 5 minut i podlej litrem wody.
Krok 3
z
6
Zagotuj i wsyp Rosół.
Krok 4
z
6
Dodaj szpinak i gotuj przez 7 minut.
Krok 5
z
6
Na koniec dodaj zieleninę.
Krok 6
z
6
Dopraw do smaku.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0