Zupa wiosenna
37min
Łatwy
250 g
Kalarepa
150 g
Szparagi
1
Marchewka
1
Ziemniaki
2 płaskich łyżek
Masło
30 g
Szpinak świeży
1 Płaska łyżka
Koperek
1 łyżka
Szczypiorek
1 łyżka
Pietruszka
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
2.78 g
Węglowodany
8.72 g
Tłuszcze
10.39 g
Wartość energetyczna
130.1 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
37 min
Krok 1
5 min
Warzywa oczyść i pokrój w słupki.
Krok 2
5 min
Podsmaż na maśle około 5 minut i podlej litrem wody.
Krok 3
7 min
Zagotuj i wsyp Rosół.
Krok 4
7 min
Dodaj szpinak i gotuj przez 7 minut.
Krok 5
2 min
Na koniec dodaj zieleninę.
Krok 6
1 min
Dopraw do smaku.
Kolorowa zupa wiosenna to prawdziwa gratka dla wielbicieli nowalijek. Gotujemy ją na Rosole z kury z makaronem WINIARY, z dodatkiem podsmażanych na maśle młodych warzyw: kalarepki, marchewki, szparagów i ziemniaków. Do tego mnóstwo zieleniny: liście szpinaku, koperek, szczypiorek i natka pietruszki. Zupa wiosenna to same pyszności!
Komentarze 0