Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa wiosenna

(0)
37min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 4 servings
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

250  g
Kalarepa
150  g
Szparagi
1 
Marchewka
1 
Ziemniaki
2  płaskich łyżek
Masło
30  g
Szpinak świeży
1  Płaska łyżka
Koperek
1  łyżka
Szczypiorek
1  łyżka
Pietruszka
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
2.78 g
Węglowodany
8.72 g
Tłuszcze
10.39 g
Wartość energetyczna
130.1 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

37 min
Krok 1
5 min
Warzywa oczyść i pokrój w słupki.
Krok 2
5 min
Podsmaż na maśle około 5 minut i podlej litrem wody.
Krok 3
7 min
Zagotuj i wsyp Rosół.
Krok 4
7 min
Dodaj szpinak i gotuj przez 7 minut.
Krok 5
2 min
Na koniec dodaj zieleninę.
Krok 6
1 min
Dopraw do smaku.
Zupa wiosenna

Krok 1 z 6

Warzywa oczyść i pokrój w słupki.

Zupa wiosenna

Krok 2 z 6

Podsmaż na maśle około 5 minut i podlej litrem wody.

Zupa wiosenna

Krok 3 z 6

Zagotuj i wsyp Rosół.

Zupa wiosenna

Krok 4 z 6

Dodaj szpinak i gotuj przez 7 minut.

Zupa wiosenna

Krok 5 z 6

Na koniec dodaj zieleninę.

Zupa wiosenna

Krok 6 z 6

Dopraw do smaku.

Kolorowa zupa wiosenna to prawdziwa gratka dla wielbicieli nowalijek. Gotujemy ją na Rosole z kury z makaronem WINIARY, z dodatkiem podsmażanych na maśle młodych warzyw: kalarepki, marchewki, szparagów i ziemniaków. Do tego mnóstwo zieleniny: liście szpinaku, koperek, szczypiorek i natka pietruszki. Zupa wiosenna to same pyszności!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha