Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Łosoś zapiekany z warzywami w sosie cytrynowo-szczypiorkowym
Dodaj do CookBook

Łosoś zapiekany z warzywami w sosie cytrynowo-szczypiorkowym

(0)
47 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Mienta
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  łyżek
Majonez Delikatny WINIARY
2 
Łosoś różowy
0.5  łyżeczka
Pieprz czarny
0.5  łyżeczka
Skórka z cytryny
1  łyżeczka
Tymianek
1  łyżeczka
Rozmaryn
4 
Cytryna
500  g
Szparagi
1 
Marchewka
0.5 
Papryka żółta
0.5 
Papryka zielona
2  plastrów
Cebula
30  g
Groszek, zielony, konserwowy, przyprawiony, substancje stałe i płyny
0.5  łyżka
Masło klarowane
1  szczypta
Sól
1  łyżka
Jogurt naturalny
1  łyżka
Sok z cytryny
0.5  pęczek
Szczypiorek
1  szczypta
Sól ziołowa
1  szczypta
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
35.2 g
Wartość energetyczna
687.5 kcal
Tłuszcze
29.9 g
Białko
74.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Danie łatwe i szybkie w przyrządzeniu a do tego tak pyszne, że często jest zaliczane do ulubionych sposobów na podanie ryby. Łosoś zapiekany z warzywami, w towarzystwie majonezu dekoracyjnego WINIARY, jest niezwykle smaczny i pożywny. Dzięki temu będzie wspaniałym daniem głównym w trakcie niejednego obiadu. Smacznego!

Przygotowanie

47 min
  • Krok 1

    5 min
    Filety z łososia nacieramy przyprawami i ziołami. Przekładamy je na plasterki z cytryny ułożone w naczyniu żaroodpornym.
  • Krok 2

    10 min
    Szparagi kroimy w kawałki wielkości ok. 3 cm, papryki i cebulę kroimy w małą kosteczkę. Marchewkę ścieramy na dużych oczkach tarki.
  • Krok 3

    10 min
    Wszystkie warzywa chwilkę dusimy na klarowanym maśle, aby nieco zmiękły po czym lekko doprawiamy solą. Majonez mieszamy z jogurtem, sokiem z cytryny, drobno posiekanym szczypiorkiem oraz przyprawami. Podduszone warzywa układamy na rybie po czym polewamy je sosem.
  • Krok 4

    15 min
    Pieczemy około 15 minut w 180 stopniach. Smacznego :)
Łosoś zapiekany z warzywami w sosie cytrynowo-szczypiorkowym

Krok 1 z 4

Filety z łososia nacieramy przyprawami i ziołami. Przekładamy je na plasterki z cytryny ułożone w naczyniu żaroodpornym.

Łosoś zapiekany z warzywami w sosie cytrynowo-szczypiorkowym

Krok 2 z 4

Szparagi kroimy w kawałki wielkości ok. 3 cm, papryki i cebulę kroimy w małą kosteczkę. Marchewkę ścieramy na dużych oczkach tarki.

Łosoś zapiekany z warzywami w sosie cytrynowo-szczypiorkowym

Krok 3 z 4

Wszystkie warzywa chwilkę dusimy na klarowanym maśle, aby nieco zmiękły po czym lekko doprawiamy solą. Majonez mieszamy z jogurtem, sokiem z cytryny, drobno posiekanym szczypiorkiem oraz przyprawami. Podduszone warzywa układamy na rybie po czym polewamy je sosem.

Łosoś zapiekany z warzywami w sosie cytrynowo-szczypiorkowym

Krok 4 z 4

Pieczemy około 15 minut w 180 stopniach. Smacznego :)

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Warzywa
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Gravlax - aromatyzowany świeży łosoś

    Gravlax - aromatyzowany świeży łosoś

    20 min Łatwy
  • Koperty z łososiem, czerwoną fasolą i skórką cytryny

    Koperty z łososiem, czerwoną fasolą i skórką cytryny

    1 godz 1 min Łatwy
  • Sałatka z łososiem

    Sałatka z łososiem

    12 godz 25 min Łatwy
  • Szaszłyki z łososia

    Szaszłyki z łososia

    32 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu