Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Prosta tarta ze szparagami i żółtym serem
Dodaj do CookBook

Prosta tarta ze szparagami i żółtym serem

(0)
55 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
Przyprawa Ziarenka Smaku Uniwersalne WINIARY
1  opakowanie
Ciasto francuskie
200  g
Ser żółty
1  pęczek
Zielone szparagi
2  łyżek
Oliwa z oliwek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
24.5 g
Wartość energetyczna
428.9 kcal
Tłuszcze
31.3 g
Białko
13.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Prosta tarta ze szparagami i żółtym serem swoją prostotę zawdzięcza ciastu francuskiemu, które wystarczy wyjąć z lodówki odpowiednio wcześnie, ponacinać i piec tylko przez kwadrans. Na przypieczone ciasto wysypujesz starty żółty ser i oczyszczone szparagi, doprawiasz tartę ze szparagami Ziarenkami Smaku WINIARY i delikatnie skrapiasz oliwą, następnie znów podpiekasz – i tarta ze szparagami i żółtym serem jest gotowa! Złocista i chrupiąca, delikatna w smaku, z ciągnącym się żółtym serem i miękkimi szparagami, pachnącymi smaczną przyprawą – polecamy!

Przygotowanie

55 min
  • Krok 1

    10 min
    Ciasto wyjmij z lodówki pół godziny przed pieczeniem. Rozwiń na blacie lekko posypanym mąką i delikatnie rozwałkuj. Następnie wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Natnij brzegi ciasta na całej długości ostrym nożykiem, ale delikatnie. Nakłuj też całą powierzchnię ciasta widelcem, żeby zbyt nie urosło.
  • Krok 2

    15 min
    Piekarnik rozgrzej do 200°C i podpiecz ciasto przez około 15 minut.
  • Krok 3

    10 min
    W międzyczasie przygotuj szparagi – umyj, usuń zdrewniałe końcówki. Zetrzyj ser.
  • Krok 4

    20 min
    Wyjmij ciasto z piekarnika, posyp serem, Ziarenkami Smaku i wyłóż szparagi jako jedną warstwę. Skrop oliwą i włóż z powrotem do piekarnika na ok. 15-20 minut. Piecz, aż tarta będzie złocista.
Prosta tarta ze szparagami i żółtym serem

Krok 1 z 4

Ciasto wyjmij z lodówki pół godziny przed pieczeniem. Rozwiń na blacie lekko posypanym mąką i delikatnie rozwałkuj. Następnie wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Natnij brzegi ciasta na całej długości ostrym nożykiem, ale delikatnie. Nakłuj też całą powierzchnię ciasta widelcem, żeby zbyt nie urosło.

Prosta tarta ze szparagami i żółtym serem

Krok 2 z 4

Piekarnik rozgrzej do 200°C i podpiecz ciasto przez około 15 minut.

Prosta tarta ze szparagami i żółtym serem

Krok 3 z 4

W międzyczasie przygotuj szparagi – umyj, usuń zdrewniałe końcówki. Zetrzyj ser.

Prosta tarta ze szparagami i żółtym serem

Krok 4 z 4

Wyjmij ciasto z piekarnika, posyp serem, Ziarenkami Smaku i wyłóż szparagi jako jedną warstwę. Skrop oliwą i włóż z powrotem do piekarnika na ok. 15-20 minut. Piecz, aż tarta będzie złocista.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Danie główne
  • Karnawał
  • Kuchnia francuska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Prosta pasta jajeczna z majonezem

    Prosta pasta jajeczna z majonezem

    16 min Łatwy
  • Prosta sałatka z rukolą i roszponką

    Prosta sałatka z rukolą i roszponką

    20 min Łatwy
  • Prosta zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym

    Prosta zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym

    1 godz 14 min Średni
  • Prosta szakszuka z pastą tikka masala

    Prosta szakszuka z pastą tikka masala

    35 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu