Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Prosta szakszuka z pastą tikka masala
Dodaj do CookBook

Prosta szakszuka z pastą tikka masala

(0)
35 min
Łatwy
Autorem przepisu jest Agata
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4 
Jajko
1  saszetka
WINIARY Pomysł na… Kurczak po Indyjsku Tikka Masala
1 
Cebula
2  ząbków
Czosnek
1 
Papryka
1  puszka
Ciecierzyca
1  puszka
Krojone pomidory
0.5  łyżeczka
Kumin
trochę
Natka pietruszki do dekoracji
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
70.6 g
Wartość energetyczna
492.7 kcal
Tłuszcze
11.7 g
Białko
28.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

35 min
  • Krok 1

    8 min
    Cebulę drobno posiekaj. Czosnek posiekaj. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę. Ciecierzycę odsącz i opłucz.
  • Krok 2

    3 min
    Na dużej patelni rozgrzej olej. Dodaj posiekaną cebulę i smaż do zeszklenia. Dodaj czosnek i kumin, smaż przez około minutę, aż zaczną intensywnie pachnieć.
  • Krok 3

    5 min
    Dodaj pokrojoną paprykę oraz ciecierzycę i smaż przez kilka minut, aż zmięknie.
  • Krok 4

    8 min
    Dodaj pastę WINIARY Pomysł na… Kurczak po Indyjsku Tikka Masala i dokładnie wymieszaj. Dodaj krojone pomidory z puszki. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Gotuj na średnim ogniu przez około 5 minut, aż sos lekko zgęstnieje.
  • Krok 5

    10 min
    Zrób w sosie 4 małe wgłębienia i wbij do nich jajka. Przykryj patelnię i gotuj na małym ogniu, aż białka jajek się zetną, a żółtka pozostaną płynne.
  • Krok 6

    1 min
    Podawaj posypane natką pietruszki.
Prosta szakszuka z pastą tikka masala

Krok 1 z 6

Cebulę drobno posiekaj. Czosnek posiekaj. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę. Ciecierzycę odsącz i opłucz.

Prosta szakszuka z pastą tikka masala

Krok 2 z 6

Na dużej patelni rozgrzej olej. Dodaj posiekaną cebulę i smaż do zeszklenia. Dodaj czosnek i kumin, smaż przez około minutę, aż zaczną intensywnie pachnieć.

Prosta szakszuka z pastą tikka masala

Krok 3 z 6

Dodaj pokrojoną paprykę oraz ciecierzycę i smaż przez kilka minut, aż zmięknie.

Prosta szakszuka z pastą tikka masala

Krok 4 z 6

Dodaj pastę WINIARY Pomysł na… Kurczak po Indyjsku Tikka Masala i dokładnie wymieszaj. Dodaj krojone pomidory z puszki. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Gotuj na średnim ogniu przez około 5 minut, aż sos lekko zgęstnieje.

Prosta szakszuka z pastą tikka masala

Krok 5 z 6

Zrób w sosie 4 małe wgłębienia i wbij do nich jajka. Przykryj patelnię i gotuj na małym ogniu, aż białka jajek się zetną, a żółtka pozostaną płynne.

Prosta szakszuka z pastą tikka masala

Krok 6 z 6

Podawaj posypane natką pietruszki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Inny
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia indyjska
  • Mniejsze danie
  • Niski poziom soli
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Śniadanie
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Prosta pasta jajeczna z majonezem

    Prosta pasta jajeczna z majonezem

    16 min Łatwy
  • Prosta sałatka z rukolą i roszponką

    Prosta sałatka z rukolą i roszponką

    20 min Łatwy
  • Prosta zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym

    Prosta zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym

    1 godz 14 min Średni
  • Prosta tarta ze szparagami i żółtym serem

    Prosta tarta ze szparagami i żółtym serem

    55 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu