Prosta pasta jajeczna z majonezem
16min
Łatwy
4
Jajko gotowane na twardo
3 łyżek
0.5 pęczek
Szczypiorek
1 łodyga
Seler naciowy
50 g
Pomidorki koktajlowe
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
6.78 g
Węglowodany
1.64 g
Tłuszcze
16.78 g
Wartość energetyczna
186.53 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
16 min
Krok 1
10 min
Jajka ugotuj na twardo (ok. 8 minut), wystudź i zetrzyj na tarce o grubych oczkach albo posiekaj.
Krok 2
5 min
Wymieszaj wszystkie składniki w misce – jajka, majonez, przyprawy, łyżkę szczypiorku.
Krok 3
1 min
Udekoruj i podawaj z ulubionym pieczywem.
Idealne śniadanie powinno mieć trzy cechy: powinno być odżywcze, szybkie i proste. Nasz przepis na prostą pastę jajeczną z majonezem, szczypiorkiem i selerem spełnia te oczekiwania! Pastą z jajek możesz posmarować chrupiącą bagietkę, razową bułkę czy kajzerkę z makiem – dowolne (i najlepiej świeżo upieczone) pieczywo. Kanapki z pastą jajeczną podawaj rodzinie z pomidorkami koktajlowymi – dla smaku i atrakcyjnej dekoracji!
Komentarze 0