Pasta jajeczna z serem
20min
Łatwy
2 łyżek
240 g
Jajko, całe, gotowane, na twardo
1
Ogórek kiszony
100 g
Ser żółty starty
1 łyżka
Szczypiorek
1 łyżeczka
Musztarda
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
.
Wartości odżywcze
Białko
14.09 g
Węglowodany
1.87 g
Tłuszcze
23.45 g
Wartość energetyczna
277.73 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
20 min
Krok 1
13 min
Jajka obierz pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
3 min
Ogórka również pokrój w drobną kostkę.
Krok 3
3 min
Jajka połącz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, ogórkiem odciśniętym z nadmiaru soku, posiekanym szczypiorkiem, musztardą i startowanym serem.
Krok 4
1 min
Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Pasta jajeczna to bardzo popularna i szeroko lubiana pasta kanapkowa. Nadaje się idealnie na śniadanie – podawana razem ze świeżym pieczywem. Możesz serwować ją na ciemnym pieczywie razowym, bułkach, bagietce – możliwości jest sporo, a zawsze smakować będzie wyśmienicie!
Jak zrobić pastę jajeczną z serem? Przepis jest bardzo prosty i z jego realizacją poradzą sobie nawet początkujący adepci sztuki kulinarnej. Wystarczy tylko kilka składników: jajka, ser żółty, kiszony ogórek, szczypiorek, majonez dekoracyjny WINIARY oraz musztarda.
Zacznij od ugotowania 4 jajek na twardo oraz starcia 100 gramów żółtego sera. Ugotowane jajka obierz i przestudź, a następnie pokrój w drobną kostkę (przestudzone jajka będzie się łatwiej kroiło). Odsącz jeden większy ogórek kiszony i także pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj jajka, starty ser, ogórek, dodaj łyżkę posiekanego szczypiorku, łyżeczkę musztardy oraz 2 łyżki majonezu dekoracyjnego WINIARY. Dzięki temu pasta nabierze odpowiedniej konsystencji i zyska unikalny, pyszny smak. Całość wymieszaj i dopraw solą i pieprzem.
Nasz przepis na pastę jajeczną z serem gotowy! Ale pamiętaj, że ważna jest też prezentacja kanapek. Dlatego udekoruj je na koniec odrobiną siekanej natki pietruszki albo szczypiorkiem. Jeśli chcesz, możesz na górę położyć plaster pomidora lub świeżego, zielonego ogórka. Takie kanapki wyglądają bardzo zachęcająco, a smakują wyśmienicie. Przekonasz do nich nawet największego niejadka!
Jak zrobić pastę jajeczną z serem? Przepis jest bardzo prosty i z jego realizacją poradzą sobie nawet początkujący adepci sztuki kulinarnej. Wystarczy tylko kilka składników: jajka, ser żółty, kiszony ogórek, szczypiorek, majonez dekoracyjny WINIARY oraz musztarda.
Zacznij od ugotowania 4 jajek na twardo oraz starcia 100 gramów żółtego sera. Ugotowane jajka obierz i przestudź, a następnie pokrój w drobną kostkę (przestudzone jajka będzie się łatwiej kroiło). Odsącz jeden większy ogórek kiszony i także pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj jajka, starty ser, ogórek, dodaj łyżkę posiekanego szczypiorku, łyżeczkę musztardy oraz 2 łyżki majonezu dekoracyjnego WINIARY. Dzięki temu pasta nabierze odpowiedniej konsystencji i zyska unikalny, pyszny smak. Całość wymieszaj i dopraw solą i pieprzem.
Nasz przepis na pastę jajeczną z serem gotowy! Ale pamiętaj, że ważna jest też prezentacja kanapek. Dlatego udekoruj je na koniec odrobiną siekanej natki pietruszki albo szczypiorkiem. Jeśli chcesz, możesz na górę położyć plaster pomidora lub świeżego, zielonego ogórka. Takie kanapki wyglądają bardzo zachęcająco, a smakują wyśmienicie. Przekonasz do nich nawet największego niejadka!
Komentarze 0