Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pasta jajeczna z serem

0
20 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

240 g
Jajko, całe, gotowane, na twardo
1 
Ogórek kiszony
100 g
Ser żółty starty
1 łyżka
Szczypiorek
1 łyżeczka
Musztarda
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
277.73 kcal
Białko
14.09 g
Węglowodany
1.87 g
Tłuszcze
23.45 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

20 min
Krok 1
13 min
Jajka obierz pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
3 min
Ogórka również pokrój w drobną kostkę.
Krok 3
3 min
Jajka połącz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, ogórkiem odciśniętym z nadmiaru soku, posiekanym szczypiorkiem, musztardą i startowanym serem.
Krok 4
1 min
Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Pasta jajeczna z serem

Krok 1 z 4

Jajka obierz pokrój w drobną kostkę.

Pasta jajeczna z serem

Krok 2 z 4

Ogórka również pokrój w drobną kostkę.

Pasta jajeczna z serem

Krok 3 z 4

Jajka połącz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, ogórkiem odciśniętym z nadmiaru soku, posiekanym szczypiorkiem, musztardą i startowanym serem.

Pasta jajeczna z serem

Krok 4 z 4

Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Pasta jajeczna to bardzo popularna i szeroko lubiana pasta kanapkowa. Nadaje się idealnie na śniadanie – podawana razem ze świeżym pieczywem. Możesz serwować ją na ciemnym pieczywie razowym, bułkach, bagietce – możliwości jest sporo, a zawsze smakować będzie wyśmienicie!

Jak zrobić pastę jajeczną z serem? Przepis jest bardzo prosty i z jego realizacją poradzą sobie nawet początkujący adepci sztuki kulinarnej. Wystarczy tylko kilka składników: jajka, ser żółty, kiszony ogórek, szczypiorek, majonez dekoracyjny WINIARY oraz musztarda.

Zacznij od ugotowania 4 jajek na twardo oraz starcia 100 gramów żółtego sera. Ugotowane jajka obierz i przestudź, a następnie pokrój w drobną kostkę (przestudzone jajka będzie się łatwiej kroiło). Odsącz jeden większy ogórek kiszony i także pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj jajka, starty ser, ogórek, dodaj łyżkę posiekanego szczypiorku, łyżeczkę musztardy oraz 2 łyżki majonezu dekoracyjnego WINIARY. Dzięki temu pasta nabierze odpowiedniej konsystencji i zyska unikalny, pyszny smak. Całość wymieszaj i dopraw solą i pieprzem.

Nasz przepis na pastę jajeczną z serem gotowy! Ale pamiętaj, że ważna jest też prezentacja kanapek. Dlatego udekoruj je na koniec odrobiną siekanej natki pietruszki albo szczypiorkiem. Jeśli chcesz, możesz na górę położyć plaster pomidora lub świeżego, zielonego ogórka. Takie kanapki wyglądają bardzo zachęcająco, a smakują wyśmienicie. Przekonasz do nich nawet największego niejadka!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika