Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Pasta jajeczna z serem

Pasta jajeczna z serem

(7)
20min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
50  g
Majonez dekoracyjny 300 ml
240  g
Jajko, całe, gotowane, na twardo
1 
Ogórek kiszony
100  g
Ser żółty starty
1  łyżka
Szczypiorek
1  łyżeczka
Musztarda
trochę
Sól
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
14.11 g
Węglowodany
1.87 g
Tłuszcze
22.93 g
Wartość energetyczna
272.87 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pasta jajeczna to bardzo popularna i szeroko lubiana pasta kanapkowa. Nadaje się idealnie na śniadanie – podawana razem ze świeżym pieczywem. Możesz serwować ją na ciemnym pieczywie razowym, bułkach, bagietce – możliwości jest sporo, a zawsze smakować będzie wyśmienicie!

Jak zrobić pastę jajeczną z serem? Przepis jest bardzo prosty i z jego realizacją poradzą sobie nawet początkujący adepci sztuki kulinarnej. Wystarczy tylko kilka składników: jajka, ser żółty, kiszony ogórek, szczypiorek, majonez dekoracyjny WINIARY oraz musztarda.

Zacznij od ugotowania 4 jajek na twardo oraz starcia 100 gramów żółtego sera. Ugotowane jajka obierz i przestudź, a następnie pokrój w drobną kostkę (przestudzone jajka będzie się łatwiej kroiło). Odsącz jeden większy ogórek kiszony i także pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj jajka, starty ser, ogórek, dodaj łyżkę posiekanego szczypiorku, łyżeczkę musztardy oraz 2 łyżki majonezu dekoracyjnego WINIARY. Dzięki temu pasta nabierze odpowiedniej konsystencji i zyska unikalny, pyszny smak. Całość wymieszaj i dopraw solą i pieprzem.

Nasz przepis na pastę jajeczną z serem gotowy! Ale pamiętaj, że ważna jest też prezentacja kanapek. Dlatego udekoruj je na koniec odrobiną siekanej natki pietruszki albo szczypiorkiem. Jeśli chcesz, możesz na górę położyć plaster pomidora lub świeżego, zielonego ogórka. Takie kanapki wyglądają bardzo zachęcająco, a smakują wyśmienicie. Przekonasz do nich nawet największego niejadka!

Przygotowanie

20 min
  • Krok 1

    13 min
    Jajka obierz pokrój w drobną kostkę.
  • Krok 2

    3 min
    Ogórka również pokrój w drobną kostkę.
  • Krok 3

    3 min
    Jajka połącz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, ogórkiem odciśniętym z nadmiaru soku, posiekanym szczypiorkiem, musztardą i startowanym serem.
  • Krok 4

    1 min
    Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Pasta jajeczna z serem

Krok 1 z 4

Jajka obierz pokrój w drobną kostkę.

Pasta jajeczna z serem

Krok 2 z 4

Ogórka również pokrój w drobną kostkę.

Pasta jajeczna z serem

Krok 3 z 4

Jajka połącz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, ogórkiem odciśniętym z nadmiaru soku, posiekanym szczypiorkiem, musztardą i startowanym serem.

Pasta jajeczna z serem

Krok 4 z 4

Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Dodatek
  • Jajka
  • Kanapki
  • Kuchnie świata
  • Łatwy przepis
  • Na co dzień
  • Przekąska
  • Śniadanie
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Z jajkami

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sałatka wielkanocna

    Sałatka wielkanocna

    20 min Łatwy
  • Jajka faszerowane z rzeżuchą

    Jajka faszerowane z rzeżuchą

    26 min Łatwy
  • Jajka faszerowane z pieczarkami

    Jajka faszerowane z pieczarkami

    35 min Łatwy
  • Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

    Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

    20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu