
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Pasta jajeczna z serem
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Jak zrobić pastę jajeczną z serem? Przepis jest bardzo prosty i z jego realizacją poradzą sobie nawet początkujący adepci sztuki kulinarnej. Wystarczy tylko kilka składników: jajka, ser żółty, kiszony ogórek, szczypiorek, majonez dekoracyjny WINIARY oraz musztarda.
Zacznij od ugotowania 4 jajek na twardo oraz starcia 100 gramów żółtego sera. Ugotowane jajka obierz i przestudź, a następnie pokrój w drobną kostkę (przestudzone jajka będzie się łatwiej kroiło). Odsącz jeden większy ogórek kiszony i także pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj jajka, starty ser, ogórek, dodaj łyżkę posiekanego szczypiorku, łyżeczkę musztardy oraz 2 łyżki majonezu dekoracyjnego WINIARY. Dzięki temu pasta nabierze odpowiedniej konsystencji i zyska unikalny, pyszny smak. Całość wymieszaj i dopraw solą i pieprzem.
Nasz przepis na pastę jajeczną z serem gotowy! Ale pamiętaj, że ważna jest też prezentacja kanapek. Dlatego udekoruj je na koniec odrobiną siekanej natki pietruszki albo szczypiorkiem. Jeśli chcesz, możesz na górę położyć plaster pomidora lub świeżego, zielonego ogórka. Takie kanapki wyglądają bardzo zachęcająco, a smakują wyśmienicie. Przekonasz do nich nawet największego niejadka!
Przygotowanie
Krok 1
13 minKrok 2
3 minKrok 3
3 minKrok 4
1 minKrok 1 z 4
Jajka obierz pokrój w drobną kostkę.
Krok 2 z 4
Ogórka również pokrój w drobną kostkę.
Krok 3 z 4
Jajka połącz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, ogórkiem odciśniętym z nadmiaru soku, posiekanym szczypiorkiem, musztardą i startowanym serem.
Krok 4 z 4
Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0