Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Pasta z białej fasoli

(0)
12 godz 35 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest paulinapj
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
50  g
Majonez Dekoracyjny WINIARY
0.5 
Por
0.5  szklanka
Fasola Jaś
3  łyżek
Posiekany szczypiorek
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
6.67 g
Węglowodany
16.24 g
Tłuszcze
13.25 g
Wartość energetyczna
209.72 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pasta kanapkowa, która zaskakuje smakiem, delikatnością i wyrazistością zarazem. Biała fasola, która wchodzi w jej skład, zapewnia fenomenalne doznania smakowe i gwarantuje to, że po zjedzeniu jej będzie nasyceni. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.

Przygotowanie

755 min
  • Krok 1

    600 min
    Fasolę namoczyć na noc.
  • Krok 2

    120 min
    Na drugi dzień ugotować do miękkości i wystudzić.
  • Krok 3

    5 min
    Pora pokroić w plastry i podsmażyć.
  • Krok 4

    5 min
    Pora dodać do fasoli. Dodać również posiekany szczypior, majonez, pieprz ziołowy i sól do smaku.
  • Krok 5

    5 min
    Całość zmiksować na jednolitą konsystencję.Najlepiej podawać na chlebie słonecznikowym.
Pasta z białej fasoli

Krok 1 z 5

Fasolę namoczyć na noc.

Pasta z białej fasoli

Krok 2 z 5

Na drugi dzień ugotować do miękkości i wystudzić.

Pasta z białej fasoli

Krok 3 z 5

Pora pokroić w plastry i podsmażyć.

Pasta z białej fasoli

Krok 4 z 5

Pora dodać do fasoli. Dodać również posiekany szczypior, majonez, pieprz ziołowy i sól do smaku.

Pasta z białej fasoli

Krok 5 z 5

Całość zmiksować na jednolitą konsystencję.Najlepiej podawać na chlebie słonecznikowym.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Dodatek
  • Kanapki
  • Pełny posiłek
  • Warzywa
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sałatka z ziemniaków i fasoli

    50 min Łatwy
  • Kotlety z ciecierzycy

    42 min Łatwy
  • Sałatka z pora z szynką konserwową

    35 min Łatwy
  • Zupa serowa z makaronem

    45 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu