Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pasta z białej fasoli

0
755 min
Łatwy

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

0.5 
Por
0.5 szklanka
Fasola Jaś
3 łyżek
Posiekany szczypiorek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
13.94 g
Wartość energetyczna
216.19 kcal
Białko
6.63 g
Węglowodany
16.24 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

755 min
Krok 1
600 min
Fasolę namoczyć na noc.
Krok 2
120 min
Na drugi dzień ugotować do miękkości i wystudzić.
Krok 3
5 min
Pora pokroić w plastry i podsmażyć.
Krok 4
5 min
Pora dodać do fasoli. Dodać również posiekany szczypior, majonez, pieprz ziołowy i sól do smaku.
Krok 5
5 min
Całość zmiksować na jednolitą konsystencję.Najlepiej podawać na chlebie słonecznikowym.
Pasta z białej fasoli

Krok 1 z 5

Fasolę namoczyć na noc.

Pasta z białej fasoli

Krok 2 z 5

Na drugi dzień ugotować do miękkości i wystudzić.

Pasta z białej fasoli

Krok 3 z 5

Pora pokroić w plastry i podsmażyć.

Pasta z białej fasoli

Krok 4 z 5

Pora dodać do fasoli. Dodać również posiekany szczypior, majonez, pieprz ziołowy i sól do smaku.

Pasta z białej fasoli

Krok 5 z 5

Całość zmiksować na jednolitą konsystencję.Najlepiej podawać na chlebie słonecznikowym.

Pasta kanapkowa, która zaskakuje smakiem, delikatnością i wyrazistością zarazem. Biała fasola, która wchodzi w jej skład, zapewnia fenomenalne doznania smakowe i gwarantuje to, że po zjedzeniu jej będzie nasyceni. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika