Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Zupa pieczarkowa z serkiem topionym
Dodaj do CookBook

Zupa pieczarkowa z serkiem topionym

(1)
1 godz 30 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3  kostek
WINIARY Bulion warzywny
500  g
Pieczarki
0.5  opakowanie
Włoszczyzna
200  g
Fasolka szparagowa zielona
1 
Pierś Z Kurczaka
200  g
Serek kremowy
1  Płaska łyżka
Oliwa z oliwek
2  płaskich łyżek
Masło
0.25  pęczek
Pietruszka
100  g
Makaron Wstążki
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
34.2 g
Wartość energetyczna
528.6 kcal
Tłuszcze
34.4 g
Białko
24.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Aromatyczna, pyszna zupa pieczarkowa z serkiem topionym będzie świetna na weekendowy obiad dla rodziny. Przyrządzamy ją na wywarze z włoszczyzny z Bulionem warzywnym WINIARY, do którego dodajemy podsmażane pieczarki oraz kawałki piersi z kurczaka i zieloną fasolkę szparagową. Topiony serek nadaje zupie śmietankową nutkę i kemową konsystencję. Podajemy na talerzach lub w szerokich bulionówkach z pokrojonymi warzywami z wywaru i drobnym makaronem (gwiazdki, muszelki, domowa zacierka). A dla smaku, aromatu i urody – posypujemy natką pietruszki.

Przygotowanie

90 min
  • Krok 1

    10 min
    Włoszczyznę obierz, dokładnie opłucz i pokrój na mniejsze kawałki.
  • Krok 2

    1 min
    Wodę (1,5 litra) przelej do garnka, wrzuć rozdrobnione warzywa i gotuj na małym ogniu przez 30 minut.
  • Krok 3

    5 min
    Następnie odcedź warzywa. Marchewkę, seler oraz pietruszkę drobno pokrój w kosteczkę i odstaw do ponownego użycia.
  • Krok 4

    5 min
    Do gorącego wywaru dorzuć kostki Bulionu warzywnego WINIARY oraz fasolkę szparagową rozdrobnioną na długość ok 2 cm i dalej gotuj na wolnym ogniu.
  • Krok 5

    10 min
    Pieczarki opłucz i pokrój w plasterki, następnie podsmaż je na gorącym maśle i wrzuć do wywaru.
  • Krok 6

    5 min
    Piersi z kurczaka opłucz, oczyść i pokrój w cienkie, niezbyt długie paseczki.
  • Krok 7

    5 min
    Pokrojone piersi z kurczaka posyp solą i pieprzem, a następnie podsmaż na rozgrzanym oleju na lekko brązowy kolor, wrzuć do wywaru.
  • Krok 8

    5 min
    Z tak przygotowywanej zupy odlej do miseczki ok 200 ml i rozpuść w niej serek topiony, tak by nie utworzyły się grudki. Wlej do zupy.
  • Krok 9

    3 min
    Zupę zagotuj, a kiedy fasolka będzie miękka dorzuć rozdrobnione warzywa oraz drobno posiekaną natkę pietruszki.
  • Krok 10

    10 min
    Makaron ugotuj oddzielnie w lekko osolonej wodzie i po odcedzeniu dodaj do gotowej zupy.
  • Krok 11

    2 min
    Zupę podawaj w głębokim talerzu razem z makaronem, posypaną świeżą natką pietruszki.
Zupa pieczarkowa z serkiem topionym

Krok 1 z 11

Włoszczyznę obierz, dokładnie opłucz i pokrój na mniejsze kawałki.

Zupa pieczarkowa z serkiem topionym

Krok 2 z 11

Wodę (1,5 litra) przelej do garnka, wrzuć rozdrobnione warzywa i gotuj na małym ogniu przez 30 minut.

Zupa pieczarkowa z serkiem topionym

Krok 3 z 11

Następnie odcedź warzywa. Marchewkę, seler oraz pietruszkę drobno pokrój w kosteczkę i odstaw do ponownego użycia.

Zupa pieczarkowa z serkiem topionym

Krok 4 z 11

Do gorącego wywaru dorzuć kostki Bulionu warzywnego WINIARY oraz fasolkę szparagową rozdrobnioną na długość ok 2 cm i dalej gotuj na wolnym ogniu.

Zupa pieczarkowa z serkiem topionym

Krok 5 z 11

Pieczarki opłucz i pokrój w plasterki, następnie podsmaż je na gorącym maśle i wrzuć do wywaru.

Zupa pieczarkowa z serkiem topionym

Krok 6 z 11

Piersi z kurczaka opłucz, oczyść i pokrój w cienkie, niezbyt długie paseczki.

Zupa pieczarkowa z serkiem topionym

Krok 7 z 11

Pokrojone piersi z kurczaka posyp solą i pieprzem, a następnie podsmaż na rozgrzanym oleju na lekko brązowy kolor, wrzuć do wywaru.

Zupa pieczarkowa z serkiem topionym

Krok 8 z 11

Z tak przygotowywanej zupy odlej do miseczki ok 200 ml i rozpuść w niej serek topiony, tak by nie utworzyły się grudki. Wlej do zupy.

Zupa pieczarkowa z serkiem topionym

Krok 9 z 11

Zupę zagotuj, a kiedy fasolka będzie miękka dorzuć rozdrobnione warzywa oraz drobno posiekaną natkę pietruszki.

Zupa pieczarkowa z serkiem topionym

Krok 10 z 11

Makaron ugotuj oddzielnie w lekko osolonej wodzie i po odcedzeniu dodaj do gotowej zupy.

Zupa pieczarkowa z serkiem topionym

Krok 11 z 11

Zupę podawaj w głębokim talerzu razem z makaronem, posypaną świeżą natką pietruszki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.0 z 5
4
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
00
11
00
00
00

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Danie główne
  • Dodatek
  • Grzyby
  • Kuchnia europejska
  • Makaron
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Weekend
  • Zima
  • Z mięsem
  • Źródło białka
  • Zupa
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa rybna z pieczonego łososia z serkiem mascarpone

    Zupa rybna z pieczonego łososia z serkiem mascarpone

    1 godz 24 min Trudny
  • Zupa ogórkowa z serowymi grzankami

    Zupa ogórkowa z serowymi grzankami

    1 godz 24 min Łatwy
  • Zupa szczawiowa z jajkiem i kaszą jaglaną

    Zupa szczawiowa z jajkiem i kaszą jaglaną

    23 min Łatwy
  • Zupa z jarmużu

    Zupa z jarmużu

    45 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu