Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa pieczarkowa z serkiem topionym

0
90 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Pieczarki
0.5 paczka
Włoszczyzna
200 g
Fasolka szparagowa zielona
1 
Pierś Z Kurczaka
200 g
Serek kremowy
1 Płaska łyżka
Oliwa z oliwek
2 płaskich łyżek
Masło
0.25 pęczek
Pietruszka
100 g
Makaron Wstążki
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

90 min
Krok 1
10 min
Włoszczyznę obierz, dokładnie opłucz i pokrój na mniejsze kawałki.
Krok 2
1 min
Wodę (1,5 litra) przelej do garnka, wrzuć rozdrobnione warzywa i gotuj na małym ogniu przez 30 minut.
Krok 3
5 min
Następnie odcedź warzywa. Marchewkę, seler oraz pietruszkę drobno pokrój w kosteczkę i odstaw do ponownego użycia.
Krok 4
5 min
Do gorącego wywaru dorzuć kostki Bulionu warzywnego WINIARY oraz fasolkę szparagową rozdrobnioną na długość ok 2 cm i dalej gotuj na wolnym ogniu.
Krok 5
10 min
Pieczarki opłucz i pokrój w plasterki, następnie podsmaż je na gorącym maśle i wrzuć do wywaru.
Krok 6
5 min
Piersi z kurczaka opłucz, oczyść i pokrój w cienkie, niezbyt długie paseczki.
Krok 7
5 min
Pokrojone piersi z kurczaka posyp solą i pieprzem, a następnie podsmaż na rozgrzanym oleju na lekko brązowy kolor, wrzuć do wywaru.
Krok 8
5 min
Z tak przygotowywanej zupy odlej do miseczki ok 200 ml i rozpuść w niej serek topiony, tak by nie utworzyły się grudki. Wlej do zupy.
Krok 9
3 min
Zupę zagotuj, a kiedy fasolka będzie miękka dorzuć rozdrobnione warzywa oraz drobno posiekaną natkę pietruszki.
Krok 10
10 min
Makaron ugotuj oddzielnie w lekko osolonej wodzie i po odcedzeniu dodaj do gotowej zupy.
Krok 11
2 min
Zupę podawaj w głębokim talerzu razem z makaronem, posypaną świeżą natką pietruszki.
Zupa pieczarkowa z serkiem topionym

Krok 1 z 11

Włoszczyznę obierz, dokładnie opłucz i pokrój na mniejsze kawałki.

Zupa pieczarkowa z serkiem topionym

Krok 2 z 11

Wodę (1,5 litra) przelej do garnka, wrzuć rozdrobnione warzywa i gotuj na małym ogniu przez 30 minut.

Zupa pieczarkowa z serkiem topionym

Krok 3 z 11

Następnie odcedź warzywa. Marchewkę, seler oraz pietruszkę drobno pokrój w kosteczkę i odstaw do ponownego użycia.

Zupa pieczarkowa z serkiem topionym

Krok 4 z 11

Do gorącego wywaru dorzuć kostki Bulionu warzywnego WINIARY oraz fasolkę szparagową rozdrobnioną na długość ok 2 cm i dalej gotuj na wolnym ogniu.

Zupa pieczarkowa z serkiem topionym

Krok 5 z 11

Pieczarki opłucz i pokrój w plasterki, następnie podsmaż je na gorącym maśle i wrzuć do wywaru.

Zupa pieczarkowa z serkiem topionym

Krok 6 z 11

Piersi z kurczaka opłucz, oczyść i pokrój w cienkie, niezbyt długie paseczki.

Zupa pieczarkowa z serkiem topionym

Krok 7 z 11

Pokrojone piersi z kurczaka posyp solą i pieprzem, a następnie podsmaż na rozgrzanym oleju na lekko brązowy kolor, wrzuć do wywaru.

Zupa pieczarkowa z serkiem topionym

Krok 8 z 11

Z tak przygotowywanej zupy odlej do miseczki ok 200 ml i rozpuść w niej serek topiony, tak by nie utworzyły się grudki. Wlej do zupy.

Zupa pieczarkowa z serkiem topionym

Krok 9 z 11

Zupę zagotuj, a kiedy fasolka będzie miękka dorzuć rozdrobnione warzywa oraz drobno posiekaną natkę pietruszki.

Zupa pieczarkowa z serkiem topionym

Krok 10 z 11

Makaron ugotuj oddzielnie w lekko osolonej wodzie i po odcedzeniu dodaj do gotowej zupy.

Zupa pieczarkowa z serkiem topionym

Krok 11 z 11

Zupę podawaj w głębokim talerzu razem z makaronem, posypaną świeżą natką pietruszki.

Aromatyczna, pyszna zupa pieczarkowa z serkiem topionym będzie świetna na weekendowy obiad dla rodziny. Przyrządzamy ją na wywarze z włoszczyzny z Bulionem warzywnym WINIARY, do którego dodajemy podsmażane pieczarki oraz kawałki piersi z kurczaka i zieloną fasolkę szparagową. Topiony serek nadaje zupie śmietankową nutkę i kemową konsystencję. Podajemy na talerzach lub w szerokich bulionówkach z pokrojonymi warzywami z wywaru i drobnym makaronem (gwiazdki, muszelki, domowa zacierka). A dla smaku, aromatu i urody – posypujemy natką pietruszki.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika