Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Wołowina z warzywami

0
43 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Cebula
4 łyżek
Olej
150 g
Kapusta biała
1 
Papryka czerwona
100 g
Fasolka szparagowa zielona
350 g
Wołowina
1 łyżeczka
Mąka ziemniaczana
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Papryka ostra mielona

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
22.08 g
Węglowodany
9.18 g
Tłuszcze
17.99 g
Wartość energetyczna
283.73 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

43 min
Krok 1
10 min
Warzywa oczyść, pokrój w paski.
Krok 2
10 min
Na oleju zeszklij cebulę, dodaj pozostałe warzywa i duś, często mieszając.
Krok 3
5 min
Wołowinę pokrój w cienkie paseczki i dodaj do warzyw.
Krok 4
5 min
Smaż razem około 5 minut.
Krok 5
5 min
Dodaj pokruszone kostki Rosołu wołowego WINIARY i szklankę gorącej wody. Duś jeszcze przez około 5 minut.
Krok 6
2 min
Dopraw przyprawą MAGGI, pieprzem i papryką.
Krok 7
5 min
Mąkę ziemniaczaną rozprowadź w 4 łyżkach zimnej wody i dodaj do potrawy, zagotuj.
Krok 8
1 min
Gotowe danie podawaj z ryżem.
Wołowina z warzywami

Krok 1 z 8

Warzywa oczyść, pokrój w paski.

Wołowina z warzywami

Krok 2 z 8

Na oleju zeszklij cebulę, dodaj pozostałe warzywa i duś, często mieszając.

Wołowina z warzywami

Krok 3 z 8

Wołowinę pokrój w cienkie paseczki i dodaj do warzyw.

Wołowina z warzywami

Krok 4 z 8

Smaż razem około 5 minut.

Wołowina z warzywami

Krok 5 z 8

Dodaj pokruszone kostki Rosołu wołowego WINIARY i szklankę gorącej wody. Duś jeszcze przez około 5 minut.

Wołowina z warzywami

Krok 6 z 8

Dopraw przyprawą MAGGI, pieprzem i papryką.

Wołowina z warzywami

Krok 7 z 8

Mąkę ziemniaczaną rozprowadź w 4 łyżkach zimnej wody i dodaj do potrawy, zagotuj.

Wołowina z warzywami

Krok 8 z 8

Gotowe danie podawaj z ryżem.

Mięso pokrojone w cienkie paseczki nie musi być poddawane długiej obróbce termicznej, dlatego ta wersja wołowiny z warzywami jest świetnym pomysłem na pożywny obiad dla zapracowanych! Jeśli chcesz szybko przygotować pyszne danie, wypróbuj nasz przepis na wołowinę z warzywami .

Cebulę, białą kapustę i czerwoną paprykę oczyść i pokrój w paski. Na oleju zeszklij cebulę, dodaj pozostałe warzywa oraz fasolkę szparagową i duś, często mieszając.

Wołowinę pokrój w cienkie paski. Dodaj do warzyw i smaż razem przez mniej więcej 5 minut. Po tym czasie dodaj dwie pokruszone kostki rosołu wołowego WINIARY, zalej całość szklanką gorącej wody i duś kolejne 5 minut. Dopraw przyprawą w płynie MAGGI, pieprzem i papryką.

Aby zagęścić potrawę, rozprowadź łyżeczkę mąki ziemniaczanej w 4 łyżkach zimnej wody i dodaj do reszty składników. Wymieszaj dokładnie i zagotuj. Wołowina z warzywami gotowa !

Tak przygotowana wołowina z warzywami idealnie będzie się komponowała z ryżem. Jeśli jednak nie przepadasz za tym dodatkiem lub zabrakło go w twojej domowej spiżarni, możesz wołowinę z warzywami serwować także z ziemniakami, kaszą kuskus, a nawet z pieczywem. Potrawę możesz też odgrzać później, np. kolejnego dnia, jeśli ugotujesz ją w większej ilości.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika