Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Wołowina z warzywami
Dodaj do CookBook

Wołowina z warzywami

(7)
43 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest kiziolek201
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  kostek
WINIARY Rosół wołowy
trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
1 
Cebula
4  łyżek
Olej
150  g
Kapusta biała
1 
Papryka czerwona
100  g
Fasolka szparagowa zielona
350  g
Wołowina
1  łyżeczka
Mąka ziemniaczana
trochę
Pieprz czarny
trochę
Papryka ostra mielona
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
9.2 g
Wartość energetyczna
283.7 kcal
Tłuszcze
18 g
Białko
22.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Mięso pokrojone w cienkie paseczki nie musi być poddawane długiej obróbce termicznej, dlatego ta wersja wołowiny z warzywami jest świetnym pomysłem na pożywny obiad dla zapracowanych! Jeśli chcesz szybko przygotować pyszne danie, wypróbuj nasz przepis na wołowinę z warzywami .

Cebulę, białą kapustę i czerwoną paprykę oczyść i pokrój w paski. Na oleju zeszklij cebulę, dodaj pozostałe warzywa oraz fasolkę szparagową i duś, często mieszając.

Wołowinę pokrój w cienkie paski. Dodaj do warzyw i smaż razem przez mniej więcej 5 minut. Po tym czasie dodaj dwie pokruszone kostki rosołu wołowego WINIARY, zalej całość szklanką gorącej wody i duś kolejne 5 minut. Dopraw przyprawą w płynie MAGGI, pieprzem i papryką.

Aby zagęścić potrawę, rozprowadź łyżeczkę mąki ziemniaczanej w 4 łyżkach zimnej wody i dodaj do reszty składników. Wymieszaj dokładnie i zagotuj. Wołowina z warzywami gotowa !

Tak przygotowana wołowina z warzywami idealnie będzie się komponowała z ryżem. Jeśli jednak nie przepadasz za tym dodatkiem lub zabrakło go w twojej domowej spiżarni, możesz wołowinę z warzywami serwować także z ziemniakami, kaszą kuskus, a nawet z pieczywem. Potrawę możesz też odgrzać później, np. kolejnego dnia, jeśli ugotujesz ją w większej ilości.

Przygotowanie

43 min
  • Krok 1

    10 min
    Warzywa oczyść, pokrój w paski.
  • Krok 2

    10 min
    Na oleju zeszklij cebulę, dodaj pozostałe warzywa i duś, często mieszając.
  • Krok 3

    5 min
    Wołowinę pokrój w cienkie paseczki i dodaj do warzyw.
  • Krok 4

    5 min
    Smaż razem około 5 minut.
  • Krok 5

    5 min
    Dodaj pokruszone kostki Rosołu wołowego WINIARY i szklankę gorącej wody. Duś jeszcze przez około 5 minut.
  • Krok 6

    2 min
    Dopraw przyprawą MAGGI, pieprzem i papryką.
  • Krok 7

    5 min
    Mąkę ziemniaczaną rozprowadź w 4 łyżkach zimnej wody i dodaj do potrawy, zagotuj.
  • Krok 8

    1 min
    Gotowe danie podawaj z ryżem.
Wołowina z warzywami

Krok 1 z 8

Warzywa oczyść, pokrój w paski.

Wołowina z warzywami

Krok 2 z 8

Na oleju zeszklij cebulę, dodaj pozostałe warzywa i duś, często mieszając.

Wołowina z warzywami

Krok 3 z 8

Wołowinę pokrój w cienkie paseczki i dodaj do warzyw.

Wołowina z warzywami

Krok 4 z 8

Smaż razem około 5 minut.

Wołowina z warzywami

Krok 5 z 8

Dodaj pokruszone kostki Rosołu wołowego WINIARY i szklankę gorącej wody. Duś jeszcze przez około 5 minut.

Wołowina z warzywami

Krok 6 z 8

Dopraw przyprawą MAGGI, pieprzem i papryką.

Wołowina z warzywami

Krok 7 z 8

Mąkę ziemniaczaną rozprowadź w 4 łyżkach zimnej wody i dodaj do potrawy, zagotuj.

Wołowina z warzywami

Krok 8 z 8

Gotowe danie podawaj z ryżem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 3
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
33
33
00
00
00
00

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Dodatek
  • Gulasz
  • Kuchnia europejska
  • Na co dzień
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Rodzinny posiłek
  • Warzywa
  • Zima
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tradycyjny przepis na zupę strogonow z wołowiną

    Tradycyjny przepis na zupę strogonow z wołowiną

    47 min Średni
  • Makaron ryżowy teriyaki z wołowiną i brokułami

    Makaron ryżowy teriyaki z wołowiną i brokułami

    15 min Łatwy
  • Wołowina po burgundzku

    Wołowina po burgundzku

    2 godz 26 min Średni
  • Wołowina po tajsku

    Wołowina po tajsku

    35 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu