Wołowina z warzywami
43min
Łatwy
2 kostek
1 trochę
1
Cebula
4 łyżek
Olej
150 g
Kapusta biała
1
Papryka czerwona
100 g
Fasolka szparagowa zielona
350 g
Wołowina
1 łyżeczka
Mąka ziemniaczana
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Papryka ostra mielona
.
Wartości odżywcze
Białko
22.08 g
Węglowodany
9.18 g
Tłuszcze
17.99 g
Wartość energetyczna
283.73 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
43 min
Krok 1
10 min
Warzywa oczyść, pokrój w paski.
Krok 2
10 min
Na oleju zeszklij cebulę, dodaj pozostałe warzywa i duś, często mieszając.
Krok 3
5 min
Wołowinę pokrój w cienkie paseczki i dodaj do warzyw.
Krok 4
5 min
Smaż razem około 5 minut.
Krok 5
5 min
Dodaj pokruszone kostki Rosołu wołowego WINIARY i szklankę gorącej wody. Duś jeszcze przez około 5 minut.
Krok 6
2 min
Dopraw przyprawą MAGGI, pieprzem i papryką.
Krok 7
5 min
Mąkę ziemniaczaną rozprowadź w 4 łyżkach zimnej wody i dodaj do potrawy, zagotuj.
Krok 8
1 min
Gotowe danie podawaj z ryżem.
Mięso pokrojone w cienkie paseczki nie musi być poddawane długiej obróbce termicznej, dlatego ta wersja wołowiny z warzywami jest świetnym pomysłem na pożywny obiad dla zapracowanych! Jeśli chcesz szybko przygotować pyszne danie, wypróbuj nasz przepis na wołowinę z warzywami .
Cebulę, białą kapustę i czerwoną paprykę oczyść i pokrój w paski. Na oleju zeszklij cebulę, dodaj pozostałe warzywa oraz fasolkę szparagową i duś, często mieszając.
Wołowinę pokrój w cienkie paski. Dodaj do warzyw i smaż razem przez mniej więcej 5 minut. Po tym czasie dodaj dwie pokruszone kostki rosołu wołowego WINIARY, zalej całość szklanką gorącej wody i duś kolejne 5 minut. Dopraw przyprawą w płynie MAGGI, pieprzem i papryką.
Aby zagęścić potrawę, rozprowadź łyżeczkę mąki ziemniaczanej w 4 łyżkach zimnej wody i dodaj do reszty składników. Wymieszaj dokładnie i zagotuj. Wołowina z warzywami gotowa !
Tak przygotowana wołowina z warzywami idealnie będzie się komponowała z ryżem. Jeśli jednak nie przepadasz za tym dodatkiem lub zabrakło go w twojej domowej spiżarni, możesz wołowinę z warzywami serwować także z ziemniakami, kaszą kuskus, a nawet z pieczywem. Potrawę możesz też odgrzać później, np. kolejnego dnia, jeśli ugotujesz ją w większej ilości.
Cebulę, białą kapustę i czerwoną paprykę oczyść i pokrój w paski. Na oleju zeszklij cebulę, dodaj pozostałe warzywa oraz fasolkę szparagową i duś, często mieszając.
Wołowinę pokrój w cienkie paski. Dodaj do warzyw i smaż razem przez mniej więcej 5 minut. Po tym czasie dodaj dwie pokruszone kostki rosołu wołowego WINIARY, zalej całość szklanką gorącej wody i duś kolejne 5 minut. Dopraw przyprawą w płynie MAGGI, pieprzem i papryką.
Aby zagęścić potrawę, rozprowadź łyżeczkę mąki ziemniaczanej w 4 łyżkach zimnej wody i dodaj do reszty składników. Wymieszaj dokładnie i zagotuj. Wołowina z warzywami gotowa !
Tak przygotowana wołowina z warzywami idealnie będzie się komponowała z ryżem. Jeśli jednak nie przepadasz za tym dodatkiem lub zabrakło go w twojej domowej spiżarni, możesz wołowinę z warzywami serwować także z ziemniakami, kaszą kuskus, a nawet z pieczywem. Potrawę możesz też odgrzać później, np. kolejnego dnia, jeśli ugotujesz ją w większej ilości.
Komentarze 0