Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Gulasz z serc indyczych
Dodaj do CookBook

Gulasz z serc indyczych

(0)
1 godz 7 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Krystyna32
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
15  g
Bulion warzywny w słoiku WINIARY
70  dag
Serca indyka
3 
Marchewka
1 
Korzeń pietruszki
1 
Por (biała część)
10  dag
Fasolka szparagowa zielona
1 
Cukinia
2  łyżek
Koncentrat pomidorowy
trochę
Słodka papryka
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
trochę
Majeranek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
12.3 g
Wartość energetyczna
217.9 kcal
Tłuszcze
9.1 g
Białko
21.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Podroby zdecydowanie zbyt rzadko goszczą na naszych stołach. W dużej mierze wynika to z tego, że ich przygotowanie wydaje się bardzo skomplikowane. Otóż, w przypadku gulaszu z serc indyczych, jest wręcz odwrotnie! Ten pyszny gulasz jest naprawdę prosty w przyrządzeniu i nie ma mowy, żeby wyszedł niesmaczny.

Serca indycze ugotowane z warzywami w Bulionie warzywnym WINIARY będą aromatyczne i miękkie. Koncentrat pomidorowy, dodany pod koniec gotowania, wspaniale zagęści gulasz i nada mu słodkawego aromatu. Spróbuj koniecznie!

Przygotowanie

67 min
  • Krok 1

    10 min
    Marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić w plasterki, por oczyścić i pokroić w półplasterki, cukinię pokroić na ćwiartki, fasolę pokroić na mniejsze kawałki.
  • Krok 2

    5 min
    Serca umyć, oczyścić i pokroić w plastry. Obsmażyć na patelni.
  • Krok 3

    40 min
    Następnie przełożyć do garnka z gotującą się wodą i gotować na małym ogniu do miękkości, odcedzić.
  • Krok 4

    10 min
    Ugotowane serca przełożyć do gotującego się bulionu, dodać warzywa i razem gotować na małym ogniu do miękkości warzyw.
  • Krok 5

    2 min
    Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy oraz przyprawy.
Gulasz z serc indyczych

Krok 1 z 5

Marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić w plasterki, por oczyścić i pokroić w półplasterki, cukinię pokroić na ćwiartki, fasolę pokroić na mniejsze kawałki.

Gulasz z serc indyczych

Krok 2 z 5

Serca umyć, oczyścić i pokroić w plastry. Obsmażyć na patelni.

Gulasz z serc indyczych

Krok 3 z 5

Następnie przełożyć do garnka z gotującą się wodą i gotować na małym ogniu do miękkości, odcedzić.

Gulasz z serc indyczych

Krok 4 z 5

Ugotowane serca przełożyć do gotującego się bulionu, dodać warzywa i razem gotować na małym ogniu do miękkości warzyw.

Gulasz z serc indyczych

Krok 5 z 5

Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy oraz przyprawy.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Gulasz
  • Jesień
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Warzywa
  • Zima
  • Źródło białka
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Gulasz segedyński

    Gulasz segedyński

    1 godz 17 min Łatwy
  • Prosty i pyszny gulasz wołowy

    Prosty i pyszny gulasz wołowy

    1 godz 28 min Łatwy
  • Gulasz wieprzowy z kiszonymi ogórkami

    Gulasz wieprzowy z kiszonymi ogórkami

    1 godz 20 min Łatwy
  • Gulasz z żołądków drobiowych z marchewką i papryką

    Gulasz z żołądków drobiowych z marchewką i papryką

    1 godz 13 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu