Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Gulasz z serc indyczych
80 ze 100
Zbilansuj swoje danie
X
MyMenu IQ™
80 ze 100
Doskonały bilans
Twoje danie jest doskonale zbilansowane
Wstecz

Dowiedz się więcej o MyMenu IQ™

Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.

Jak wygląda podział wartości odżywczych?

Białko
21.4g / 40%
Węglowodany
12.3g / 22%
Tłuszcze
9.1g / 37%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
x
MyMenu IQ™

Gulasz z serc indyczych

+

Gulasz z serc indyczych

Wróć

Gulasz z serc indyczych

(0)
1 godz 7 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Krystyna32

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
15  g
Bulion warzywny w słoiku WINIARY
70  dag
Serca indyka
3 
Marchewka
1 
Korzeń pietruszki
1 
Por (biała część)
10  dag
Fasolka szparagowa zielona
1 
Cukinia
2  łyżek
Koncentrat pomidorowy
trochę
Słodka papryka
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
trochę
Majeranek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
21.38 g
Węglowodany
12.34 g
Tłuszcze
9.14 g
Wartość energetyczna
217.89 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Podroby zdecydowanie zbyt rzadko goszczą na naszych stołach. W dużej mierze wynika to z tego, że ich przygotowanie wydaje się bardzo skomplikowane. Otóż, w przypadku gulaszu z serc indyczych, jest wręcz odwrotnie! Ten pyszny gulasz jest naprawdę prosty w przyrządzeniu i nie ma mowy, żeby wyszedł niesmaczny.

Serca indycze ugotowane z warzywami w Bulionie warzywnym WINIARY będą aromatyczne i miękkie. Koncentrat pomidorowy, dodany pod koniec gotowania, wspaniale zagęści gulasz i nada mu słodkawego aromatu. Spróbuj koniecznie!

Przygotowanie

67 min
  • Krok 1

    10 min
    Marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić w plasterki, por oczyścić i pokroić w półplasterki, cukinię pokroić na ćwiartki, fasolę pokroić na mniejsze kawałki.
  • Krok 2

    5 min
    Serca umyć, oczyścić i pokroić w plastry. Obsmażyć na patelni.
  • Krok 3

    40 min
    Następnie przełożyć do garnka z gotującą się wodą i gotować na małym ogniu do miękkości, odcedzić.
  • Krok 4

    10 min
    Ugotowane serca przełożyć do gotującego się bulionu, dodać warzywa i razem gotować na małym ogniu do miękkości warzyw.
  • Krok 5

    2 min
    Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy oraz przyprawy.
Gulasz z serc indyczych

Krok 1 z 5

Marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić w plasterki, por oczyścić i pokroić w półplasterki, cukinię pokroić na ćwiartki, fasolę pokroić na mniejsze kawałki.

Gulasz z serc indyczych

Krok 2 z 5

Serca umyć, oczyścić i pokroić w plastry. Obsmażyć na patelni.

Gulasz z serc indyczych

Krok 3 z 5

Następnie przełożyć do garnka z gotującą się wodą i gotować na małym ogniu do miękkości, odcedzić.

Gulasz z serc indyczych

Krok 4 z 5

Ugotowane serca przełożyć do gotującego się bulionu, dodać warzywa i razem gotować na małym ogniu do miękkości warzyw.

Gulasz z serc indyczych

Krok 5 z 5

Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy oraz przyprawy.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Danie główne
  • Obiad
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa strogonow z wołowiną

    Zupa strogonow z wołowiną

    47 min Średni
  • Zupa chłopska z boczkiem

    Zupa chłopska z boczkiem

    47 min Łatwy
  • Zupa z kapustą, groszkiem i ciecierzycą

    Zupa z kapustą, groszkiem i ciecierzycą

    14 godz 35 min Łatwy
  • Zupa porowa z ziemniakami

    Zupa porowa z ziemniakami

    36 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu