Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gulasz z serc indyczych

0
1 godz 7 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Krystyna32

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

70  dag
Serca indyka
3 
Marchewka
1 
Korzeń pietruszki
1 
Por (biała część)
10  dag
Fasolka szparagowa zielona
1 
Cukinia
2  łyżek
Koncentrat pomidorowy
trochę
Słodka papryka
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
trochę
Majeranek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
21.38 g
Węglowodany
12.34 g
Tłuszcze
9.14 g
Wartość energetyczna
217.89 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

67 min
Krok 1
10 min
Marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić w plasterki, por oczyścić i pokroić w półplasterki, cukinię pokroić na ćwiartki, fasolę pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 2
5 min
Serca umyć, oczyścić i pokroić w plastry. Obsmażyć na patelni.
Krok 3
40 min
Następnie przełożyć do garnka z gotującą się wodą i gotować na małym ogniu do miękkości, odcedzić.
Krok 4
10 min
Ugotowane serca przełożyć do gotującego się bulionu, dodać warzywa i razem gotować na małym ogniu do miękkości warzyw.
Krok 5
2 min
Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy oraz przyprawy.
Gulasz z serc indyczych

Krok 1 z 5

Marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić w plasterki, por oczyścić i pokroić w półplasterki, cukinię pokroić na ćwiartki, fasolę pokroić na mniejsze kawałki.

Gulasz z serc indyczych

Krok 2 z 5

Serca umyć, oczyścić i pokroić w plastry. Obsmażyć na patelni.

Gulasz z serc indyczych

Krok 3 z 5

Następnie przełożyć do garnka z gotującą się wodą i gotować na małym ogniu do miękkości, odcedzić.

Gulasz z serc indyczych

Krok 4 z 5

Ugotowane serca przełożyć do gotującego się bulionu, dodać warzywa i razem gotować na małym ogniu do miękkości warzyw.

Gulasz z serc indyczych

Krok 5 z 5

Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy oraz przyprawy.

Podroby zdecydowanie zbyt rzadko goszczą na naszych stołach. W dużej mierze wynika to z tego, że ich przygotowanie wydaje się bardzo skomplikowane. Otóż, w przypadku gulaszu z serc indyczych, jest wręcz odwrotnie! Ten pyszny gulasz jest naprawdę prosty w przyrządzeniu i nie ma mowy, żeby wyszedł niesmaczny.

Serca indycze ugotowane z warzywami w Bulionie warzywnym WINIARY będą aromatyczne i miękkie. Koncentrat pomidorowy, dodany pod koniec gotowania, wspaniale zagęści gulasz i nada mu słodkawego aromatu. Spróbuj koniecznie!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

80 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
80 ze 100
Doskonały bilans
Twoje danie jest doskonale zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
21.4g / 40%
Węglowodany
12.3g / 22%
Tłuszcze
9.1g / 37%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika