Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gulasz z serc indyczych

0
67 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

70 dag
Serca indyka
3 
Marchewka
1 
Korzeń pietruszki
1 
Por (biała część)
10 dag
Fasolka szparagowa zielona
1 
Cukinia
2 łyżek
Koncentrat pomidorowy
1 trochę
Słodka papryka
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Majeranek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
9.14 g
Węglowodany
12.34 g
Wartość energetyczna
217.89 kcal
Białko
21.38 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

67 min
Krok 1
10 min
Marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić w plasterki, por oczyścić i pokroić w półplasterki, cukinię pokroić na ćwiartki, fasolę pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 2
5 min
Serca umyć, oczyścić i pokroić w plastry. Obsmażyć na patelni.
Krok 3
40 min
Następnie przełożyć do garnka z gotującą się wodą i gotować na małym ogniu do miękkości, odcedzić.
Krok 4
10 min
Ugotowane serca przełożyć do gotującego się bulionu, dodać warzywa i razem gotować na małym ogniu do miękkości warzyw.
Krok 5
2 min
Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy oraz przyprawy.
Gulasz z serc indyczych

Krok 1 z 5

Marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić w plasterki, por oczyścić i pokroić w półplasterki, cukinię pokroić na ćwiartki, fasolę pokroić na mniejsze kawałki.

Gulasz z serc indyczych

Krok 2 z 5

Serca umyć, oczyścić i pokroić w plastry. Obsmażyć na patelni.

Gulasz z serc indyczych

Krok 3 z 5

Następnie przełożyć do garnka z gotującą się wodą i gotować na małym ogniu do miękkości, odcedzić.

Gulasz z serc indyczych

Krok 4 z 5

Ugotowane serca przełożyć do gotującego się bulionu, dodać warzywa i razem gotować na małym ogniu do miękkości warzyw.

Gulasz z serc indyczych

Krok 5 z 5

Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy oraz przyprawy.

Podroby zdecydowanie zbyt rzadko goszczą na naszych stołach. W dużej mierze wynika to z tego, że ich przygotowanie wydaje się bardzo skomplikowane. Otóż, w przypadku gulaszu z serc indyczych, jest wręcz odwrotnie! Ten pyszny gulasz jest naprawdę prosty w przyrządzeniu i nie ma mowy, żeby wyszedł niesmaczny.

Serca indycze ugotowane z warzywami w Bulionie warzywnym WINIARY będą aromatyczne i miękkie. Koncentrat pomidorowy, dodany pod koniec gotowania, wspaniale zagęści gulasz i nada mu słodkawego aromatu. Spróbuj koniecznie!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika