Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa warzywna

(0)
25min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 4 servings
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

250  g
Kalarepa
5 
Szparagi
1 
Marchewka
1 
Ziemniaki
2  łyżek
Masło
1  pęczek
Szpinak
1  łyżka
Koperek
1  łyżka
Szczypiorek
1  łyżka
Natka pietruszki
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
4.56 g
Węglowodany
10.82 g
Tłuszcze
6.3 g
Wartość energetyczna
105.69 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

25 min
Krok 1
10 min
Warzywa oczyść, pokrój w słupki i podsmaż na maśle przez około 5 minut.
Krok 2
2 min
Warzywa zalej 1 litrem wody i zagotuj.
Krok 3
7 min
Dodaj Rosół i posiekany szpinak. Gotuj zupę przez 7 minut.
Krok 4
5 min
Na koniec dodaj posiekaną zieleninę i dopraw do smaku.
Krok 5
1 min
Podawaj.
Zupa warzywna

Krok 1 z 5

Warzywa oczyść, pokrój w słupki i podsmaż na maśle przez około 5 minut.

Zupa warzywna

Krok 2 z 5

Warzywa zalej 1 litrem wody i zagotuj.

Zupa warzywna

Krok 3 z 5

Dodaj Rosół i posiekany szpinak. Gotuj zupę przez 7 minut.

Zupa warzywna

Krok 4 z 5

Na koniec dodaj posiekaną zieleninę i dopraw do smaku.

Zupa warzywna

Krok 5 z 5

Podawaj.

Kolorowa zupa warzywna to prawdziwa gratka dla wielbicieli wiosennych smaków. Gotujemy ją na Rosole z kury z makaronem WINIARY, z dodatkiem podsmażanych na maśle młodych warzyw: kalarepki, marchewki, szparagów i ziemniaków. Do tego mnóstwo zieleniny: liście szpinaku, koperek, szczypiorek i natka pietruszki. Same pyszności!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha