Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kolorowa zupa warzywna to prawdziwa gratka dla wielbicieli wiosennych smaków. Gotujemy ją na Rosole z kury z makaronem WINIARY, z dodatkiem podsmażanych na maśle młodych warzyw: kalarepki, marchewki, szparagów i ziemniaków. Do tego mnóstwo zieleniny: liście szpinaku, koperek, szczypiorek i natka pietruszki. Same pyszności!
Przygotowanie
20 min
Step1
5 min
Warzywa poza szpinakiem oczyść, pokrój w słupki i podsmaż na maśle przez około 5 minut.
Step2
5 min
Zalej 1 litrem wody i zagotuj.
Step3
5 min
Dodaj bulion warzywny i gotuj przez 5 minut.
Step4
4 min
Dodaj liście szpinaku i zagotuj.
Step5
1 min
Na koniec dodaj posiekane zioła i dopraw do smaku. Podawaj.
Step1
z
5
Warzywa poza szpinakiem oczyść, pokrój w słupki i podsmaż na maśle przez około 5 minut.
Step2
z
5
Zalej 1 litrem wody i zagotuj.
Step3
z
5
Dodaj bulion warzywny i gotuj przez 5 minut.
Step4
z
5
Dodaj liście szpinaku i zagotuj.
Step5
z
5
Na koniec dodaj posiekane zioła i dopraw do smaku. Podawaj.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0