Zupa warzywna
25min
Łatwy
250
g
Kalarepa
5
Szparagi
1
Marchewka
1
Ziemniaki
2
łyżek
Masło
1
pęczek
Szpinak
1
łyżka
Koperek
1
łyżka
Szczypiorek
1
łyżka
Natka pietruszki
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
4.56 g
Węglowodany
10.82 g
Tłuszcze
6.3 g
Wartość energetyczna
105.69 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
25 min
Krok 1
10 min
Warzywa oczyść, pokrój w słupki i podsmaż na maśle przez około 5 minut.
Krok 2
2 min
Warzywa zalej 1 litrem wody i zagotuj.
Krok 3
7 min
Dodaj Rosół i posiekany szpinak. Gotuj zupę przez 7 minut.
Krok 4
5 min
Na koniec dodaj posiekaną zieleninę i dopraw do smaku.
Krok 5
1 min
Podawaj.
Kolorowa zupa warzywna to prawdziwa gratka dla wielbicieli wiosennych smaków. Gotujemy ją na Rosole z kury z makaronem WINIARY, z dodatkiem podsmażanych na maśle młodych warzyw: kalarepki, marchewki, szparagów i ziemniaków. Do tego mnóstwo zieleniny: liście szpinaku, koperek, szczypiorek i natka pietruszki. Same pyszności!
Komentarze 0