Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Krewetki królewskie z patelni

0
52 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 łyżek
Olej
2 łyżek
Masło
0.5 
Papryka czerwona
1 
Cebula
200 g
Fasolka szparagowa zielona
250 g
Krewetki surowe
2 ząbków
Czosnek
1 trochę
Curry
1 paczka
Makaron ryżowy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
87.17 g
Tłuszcze
20.89 g
Białko
20.08 g
Wartość energetyczna
623.83 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

52 min
Krok 1
5 min
Paprykę i fasolkę umyj, a cebulę obierz.
Krok 2
10 min
Paprykę pokrój w cienkie paseczki, cebulę w plasterki, a fasolkę na kawałki.
Krok 3
10 min
Rozgrzej olej i masło. Warzywa podsmaż na tłuszczu.
Krok 4
10 min
Krewetki oczyść z pancerzyków, sparz wrzątkiem, odsącz i dodaj do warzyw.
Krok 5
5 min
Smaż razem przez 3-4 minuty. Obierz czosnek, posiekaj go i dodaj do krewetek. Dodaj także przyprawę ZIARENKA SMAKU i curry.
Krok 6
10 min
Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu. Odsącz i przełóż na patelnię.
Krok 7
2 min
Podawaj zaraz po przygotowaniu.
Krewetki królewskie z patelni

Krok 1 z 7

Paprykę i fasolkę umyj, a cebulę obierz.

Krewetki królewskie z patelni

Krok 2 z 7

Paprykę pokrój w cienkie paseczki, cebulę w plasterki, a fasolkę na kawałki.

Krewetki królewskie z patelni

Krok 3 z 7

Rozgrzej olej i masło. Warzywa podsmaż na tłuszczu.

Krewetki królewskie z patelni

Krok 4 z 7

Krewetki oczyść z pancerzyków, sparz wrzątkiem, odsącz i dodaj do warzyw.

Krewetki królewskie z patelni

Krok 5 z 7

Smaż razem przez 3-4 minuty. Obierz czosnek, posiekaj go i dodaj do krewetek. Dodaj także przyprawę ZIARENKA SMAKU i curry.

Krewetki królewskie z patelni

Krok 6 z 7

Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu. Odsącz i przełóż na patelnię.

Krewetki królewskie z patelni

Krok 7 z 7

Podawaj zaraz po przygotowaniu.

Dekoracyjne, barwne danie z makaronem ryżowym, czerwoną papryką, zieloną fasolką szparagową oraz podsmażanymi z czosnkiem krewetkami. Potrawa dla całej rodziny, na codzienne obiady, jak i wyjątkowe okazje. Udekorowana świeżymi ziołami robi jeszcze lepsze wrażenie.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika