Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Krewetki w cieście to idealny pomysł na przekąskę, zwłaszcza kiedy poczujesz ochotę na owoce morza. Ich przyrządzenie jest niezwykle proste – krewetki maczamy w cieście, a następnie smażymy na rumiano. Tak przyrządzone krewetki smakują doskonale szczególnie dzięki pysznemu ciastu, które przygotowujemy z mąki, mleka, jajek i charakternych przypraw – papryki słodkiej i ostrej oraz chilli. Brzmi pysznie, prawda?
Przygotowanie
20 min
Krok 1
14 min
Krewetki myjemy i obieramy (poza ogonem). Pozostałe składniki dokładnie razem mieszamy.
Krok 2
5 min
W tak przygotowanym cieście maczamy krewetki. Smażymy na rozgrzanym oleju, aż ładnie się zarumienią (około 5 minut).
Krok 3
1 min
Można podawać z sosem czosnkowym lub sosem salsa WINIARY. Smacznego :)
Krok 1
z
3
Krewetki myjemy i obieramy (poza ogonem). Pozostałe składniki dokładnie razem mieszamy.
Krok 2
z
3
W tak przygotowanym cieście maczamy krewetki. Smażymy na rozgrzanym oleju, aż ładnie się zarumienią (około 5 minut).
Krok 3
z
3
Można podawać z sosem czosnkowym lub sosem salsa WINIARY. Smacznego :)
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0