Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Makaron z kurczakiem i szparagami

0
46 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

200 ml
Śmietana 12%
400 g
Szparagi
1 
Filet z kurczaka
3 łyżek
Masło
300 g
Makaron Wstążki
25 g
Szpinak świeży

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
25.35 g
Węglowodany
61.48 g
Wartość energetyczna
500.13 kcal
Tłuszcze
17.49 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

46 min
Krok 1
10 min
Świeże szparagi oczyść i pokrój w 2 cm kawałki.
Krok 2
10 min
Filet pokrój w kostkę, a szpinak drobno.
Krok 3
10 min
Masło rozgrzej na patelni, smaż na nim przez 10 minut szparagi i mięso.
Krok 4
5 min
POMYSŁ NA dokładnie wymieszaj ze śmietanką i 200 ml wody - dodaj na patelnię i duś całość przez 5 minut. Dodaj szpinak.
Krok 5
10 min
Makaron ugotuj w dużej ilości posolonej wody.
Krok 6
1 min
Makaron połącz z zawartością patelni, podawaj zaraz po przygotowaniu.
Makaron z kurczakiem i szparagami

Krok 1 z 6

Świeże szparagi oczyść i pokrój w 2 cm kawałki.

Makaron z kurczakiem i szparagami

Krok 2 z 6

Filet pokrój w kostkę, a szpinak drobno.

Makaron z kurczakiem i szparagami

Krok 3 z 6

Masło rozgrzej na patelni, smaż na nim przez 10 minut szparagi i mięso.

Makaron z kurczakiem i szparagami

Krok 4 z 6

POMYSŁ NA dokładnie wymieszaj ze śmietanką i 200 ml wody - dodaj na patelnię i duś całość przez 5 minut. Dodaj szpinak.

Makaron z kurczakiem i szparagami

Krok 5 z 6

Makaron ugotuj w dużej ilości posolonej wody.

Makaron z kurczakiem i szparagami

Krok 6 z 6

Makaron połącz z zawartością patelni, podawaj zaraz po przygotowaniu.

Śmietankowy makaron wstążki z kurczakiem i szparagami, duszony w Pomyśle na... kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym z garścią szpinaku dla smaku i koloru. Najlepszy z młodymi szparagami, ale można także użyć szparagów ze słoika, które dodajemy do sosu pod koniec duszenia. Pyszny z sałatką z cykorii z mandarynką i włoskimi orzechami.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika