Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Ser

Przepisy na dania z serem żółtym

Zebraliśmy dla Was swojskie i egzotyczne przepisy na dania z żółtym serem: śniadaniowe pasty i fantazyjne sałatkowe kompozycje, serowe rolady, tosty i faszerowane mięsa, zapiekanki, makarony, pizze, krokiety, sery smażone, quesadillas, a nawet ziemniaczane placki. Jest w czym wybierać :)

Przepisy 190

Kotlety ziemniaczane z serem

70 ze 100
1 godz 11 min Łatwy

Zapiekanka ziemniaczana

80 ze 100
39 min Łatwy

Zapiekanka z kurczaka z warzywami

75 ze 100
1 godz 37 min Łatwy

Cannelloni z mięsem

65 ze 100
1 godz 14 min Łatwy

ZAPIEKANKA MAKARONOWA z kurczakiem i szpinakiem

65 ze 100
58 min Łatwy

Zapiekanka Moussaka z ziemniakami

80 ze 100
1 godz 7 min Łatwy

Lasagne po bolońsku z parmezanem

30 ze 100
1 godz 10 min Łatwy

Zapiekanka makaronowa z szynką

80 ze 100
1 godz 8 min Łatwy

Kotlety z jajek i żółtego sera (kotlety jajeczne)

45 ze 100
57 min Łatwy

Kiełbaski grillowane z piwem i serem, w towarzystwie sosu czosnkowego Winiary

60 ze 100
1 godz 26 min Łatwy

Zupa krem z barszczem czerwonym, serkiem pleśniowym i prażonymi nasionami

50 min Łatwy

Piersi kurczaka faszerowane szpinakiem pieczone w cieście francuskim

70 ze 100
1 godz 12 min Łatwy

Zupa z pokrzywy ze świeżymi ziołami i serem grana padano

30 min Średni

Omlet ze szczypiorkiem, serem i szynką

55 ze 100
25 min Łatwy

Zapiekanka makaronowa z szynką, pomidorkami i serem

60 ze 100
1 godz Łatwy

Hamburger z karmelizowaną cebulą i Sosem Amerykańskim BBQ Winiary

30 min Średni

Roladki z tortilli z pesto, szynką i serem

35 ze 100
20 min Łatwy

Lasagne z mięsem mielonym i pieczarkami

35 ze 100
1 godz 15 min Łatwy

Lasagne carbonara

75 ze 100
46 min Średni

Zapiekanka a la lazania

75 ze 100
1 godz 20 min Łatwy

Risotto placki (risotto al Santo)

35 ze 100
55 min Łatwy

Gulaszowa zapiekanka z kaszy z kurczakiem

35 ze 100
1 godz 7 min Średni

Hamburger

40 ze 100
35 min Łatwy

Pasta jajeczna z porem i żółtym serem

20 min Łatwy

Przekąski z ciasta francuskiego

55 min Łatwy

Wiejski omlet z boczkiem i warzywami

35 ze 100
30 min Łatwy

Brokuły zapiekane z serem

30 ze 100
50 min Łatwy

Zapiekanka z makaronem i pulpecikami w sosie

25 ze 100
1 godz 18 min Łatwy

Cannelloni z mięsem mielonym i warzywami po meksykańsku

45 ze 100
1 godz 45 min Łatwy

Łatwa zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym

30 ze 100
1 godz 20 min Łatwy

Pierożki ravioli z mięsem

45 ze 100
1 godz Łatwy

Kolorowe placki z cukinii i papryki

65 ze 100
40 min Łatwy

Chleb na maśle z patelni z żółtym serem

10 min Łatwy

Roladki schabowe w sosie serowym

40 ze 100
1 godz 10 min Średni

Bułki zapiekane z serem, pieczarkami i szynką

25 min Łatwy

Babka ziemniaczana pod serową pierzynką

75 ze 100
1 godz 15 min Łatwy

Prosta zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym

75 ze 100
1 godz 14 min Średni

Sałatka pekińska ze słonecznikiem

22 min Łatwy

Kanapki na ciepło

17 min Łatwy

Frittata z boczniakami

53 min Łatwy

Faszerowane cukinie

65 ze 100
55 min Łatwy

Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i pieczarkami w sosie śmietanowo-ziołowym

50 ze 100
1 godz 10 min Łatwy

Zupa cebulowa zapiekana

55 min Łatwy

Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym

80 ze 100
1 godz 45 min Łatwy

Kotlety ryżowe ze szpinakiem

35 ze 100
42 min Łatwy

Sałatka ryżowa z szynką

10 min Łatwy

Bagietki nadziewane szynką i warzywami

38 min Łatwy

Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i cebulką

90 ze 100
1 godz 15 min Łatwy

Sałatka z kukurydzą

8 min Łatwy

Kotlet szwajcarski (Cordon bleu)

35 ze 100
25 min Łatwy

Stronicowanie

  • Bieżąca strona 1
  • Page 2
  • Page 3
  • Page 4
  • Następna strona ››
  • Ostatnia strona Ostatnia »

Ser żółty – popularny składnik o wielu zastosowaniach 

Żółty ser jest bardzo popularnym produktem spożywczym. Znajdziemy go w wielu lodówkach nie tylko w Polsce, ale i na całym świecie. Jest zjadany na różne sposoby i nadaje się do wielu potraw. Najprostsza kanapka z żółtym serem to danie, z którego przygotowaniem poradzi sobie każdy, a które serwować można na śniadanie, drugie śniadanie czy kolację. Podobnie proste do przyrządzenia są lubiane tosty z żółtym serem. Zapiekanie sera sprawia, że staje się on ciągliwy, co poprawia nie tylko smak, ale i wizualny aspekt potraw. Oczywiście znajdziemy też wiele bardziej złożonych przepisów z żółtym serem, traktowanym zarówno jako dodatek czy uzupełnienie potrawy, jak i jej główny, kluczowy składnik. 

Żółty ser można wykorzystać przygotowując na przykład sałatki albo koreczki. Kostka żółtego sera sprawdzi się więc podczas przygotowywania jedzenia na różnego rodzaju imprezy czy odwiedziny znajomych. Możemy go także dodawać do omletów i jajecznicy – rozpuści się i nie będzie widoczny, jednak smak tych dań znacząco się zmieni. Innym powszechnym zastosowaniem żółtego sera są pizze i zapiekanki. Choć w tradycyjnych wersjach często wykorzystuje się białą mozzarellę, to w domowych odpowiednikach żółty ser jest popularniejszym wyborem. 

Ser żółty świetnie sprawdza się w daniach mącznych. Starty żółty ser pasuje nie tylko do spaghetti, ale też do praktycznie każdego innego makaronu z sosem. Jest również obowiązkowym składnikiem makaronowych zapiekanek – dobrze dodać go w połowie czasu zapiekania, by się nie przypalił. Jeśli przygotowujemy wytrawne przekąski z ciasta francuskiego czy drożdżowego, żółty ser prawie zawsze będzie wspaniałym dodatkiem. Za sprawą żółtego sera wzbogacimy także smak potraw mięsnych. Można nim na przykład nadziewać kieszonki z mięsa drobiowego albo położyć na kotlety schabowe (jeśli między kotlety a ser włożymy plastry ananasa, otrzymamy kotlety po hawajsku).  

Jak widać, zastosowań dla żółtego sera jest bez liku. Warto sprawdzić wszystkie przepisy, bo ilość pomysłów może zaskoczyć niejednego amatora tego składnika. 

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu