Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Burrito z kaszą i wołowiną
Dodaj do CookBook

Burrito z kaszą i wołowiną

(0)
40 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Winiary
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4 
Tortilla
1  opakowanie
Sos pomidorowy WINIARY
400  g
Mięso mielone wołowe
100  g
Ser cheddar tarty
1 
Cebula
240  g
Fasola z puszki
50  g
Rukola
1 
Czerwona Papryka
240  g
Kukurydza konserwowa
100  g
Kasza bulgur
1  łyżeczka
Przyprawa do dań meksykańskich
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
73.5 g
Wartość energetyczna
706.4 kcal
Tłuszcze
27.8 g
Białko
39.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Burrito z kaszą bulgur i wołowiną to łatwa i szybka propozycja na ucztę w stylu tex-mex. Smak burrito z kaszą i wołowiną podkreślą i podbiją wyraziste dodatki, w tym Sos Pomidorowy WINIARY, rukola i ser cheddar. Wypróbuj i poczęstuj bliskich - wykonanie tego dania zajmie Ci zaledwie 40 minut.

Przygotowanie

40 min
  • Krok 1

    15 min
    Ugotuj kaszę zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Krok 2

    10 min
    Podsmaż na patelni mięso mielone. Dodaj posiekaną paprykę i cebulę. Smaż całość mieszając, aż mięso się zarumieni. Dodaj suszone przyprawy oraz sól i pieprz i całość dokładnie wymieszaj.
  • Krok 3

    3 min
    Przygotuj Sos Pomidorowy WINIARY zgodnie z instrukcją na opakowaniu i dodaj na patelnię.
  • Krok 4

    10 min
    Kukurydzę oraz fasolę odsącz i wypłucz, dodaj do sosu i duś 8-10 minut.
  • Krok 5

    2 min
    Na placku tortilla ułóż dwie łyżki kaszy z mięsem. Dodaj trochę rukoli i tarty ser. Całość zawiń w zwarte burrito. Tak przygotowane podawaj lub podgrzej na patelni lub w piekarniku.
Burrito z kaszą i wołowiną

Krok 1 z 5

Ugotuj kaszę zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Burrito z kaszą i wołowiną

Krok 2 z 5

Podsmaż na patelni mięso mielone. Dodaj posiekaną paprykę i cebulę. Smaż całość mieszając, aż mięso się zarumieni. Dodaj suszone przyprawy oraz sól i pieprz i całość dokładnie wymieszaj.

Burrito z kaszą i wołowiną

Krok 3 z 5

Przygotuj Sos Pomidorowy WINIARY zgodnie z instrukcją na opakowaniu i dodaj na patelnię.

Burrito z kaszą i wołowiną

Krok 4 z 5

Kukurydzę oraz fasolę odsącz i wypłucz, dodaj do sosu i duś 8-10 minut.

Burrito z kaszą i wołowiną

Krok 5 z 5

Na placku tortilla ułóż dwie łyżki kaszy z mięsem. Dodaj trochę rukoli i tarty ser. Całość zawiń w zwarte burrito. Tak przygotowane podawaj lub podgrzej na patelni lub w piekarniku.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.0 z 5
4
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
00
11
00
00
00

Opinie

4

KarW

Jaka kasza rekomendowana do tego dania?
Anonim (niezweryfikowany) 01/31/2023-02:30 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 05/08/2023-05:04 CEST
Dobrze pasuje tu np. kasza bulgur albo kasza jęczmienna.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Dodatek
  • Drugie danie
  • Kolacja
  • Kuchnia meksykańska
  • Kuchnia Tex-Mex
  • Mniejsze danie
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Przekąska
  • Rodzinny posiłek
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Meksykańskie burrito - jak zrobić?

    Meksykańskie burrito - jak zrobić?

    53 min Łatwy
  • Burrito Tex Mex

    Burrito Tex Mex

    28 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu