Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Burrito z kaszą i wołowiną

0
40min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Winiary

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  opakowanie
Kaszotto Pomidorowe z Soczewicą WINIARY
4 
Tortilla
400  g
Mięso mielone wołowe
100  g
Ser cheddar tarty
1 
Cebula
4  łyżek
Kwaśna śmietana
50  g
Rukola
1 
Czerwona Papryka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
34.56 g
Węglowodany
41.83 g
Tłuszcze
30.48 g
Wartość energetyczna
593.1 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
15 min
Do garnka wlej 700ml wody i wymieszaj ją z zawartością saszetki. Dodaj kaszę i całość gotuj pod przykryciem na małej mocy ok. 15min – od czasu do czasu mieszając.
Krok 2
20 min
Cebulę posiekaj i obsmaż na patelni na złoty kolor. Dodaj mielone mięso i smaż całość mieszając aż mięso się zarumieni. Dodaj suszone przyprawy oraz sól i pieprz i całość dokładnie wymieszaj. Na patelnię dodaj wcześniej ugotowane Kaszotto WINIARY i wymieszaj.
Krok 3
5 min
Na placku tortilla ułóż dwie łyżki kaszy z mięsem. Dodaj tarty ser, warzywa i kwaśną śmietanę. Całość zawiń w zwarte burrito. Tak przygotowane podawaj lub podgrzej na patelni lub w piekarniku.
Burrito z kaszą i wołowiną

Krok 1 z 3

Do garnka wlej 700ml wody i wymieszaj ją z zawartością saszetki. Dodaj kaszę i całość gotuj pod przykryciem na małej mocy ok. 15min – od czasu do czasu mieszając.

Burrito z kaszą i wołowiną

Krok 2 z 3

Cebulę posiekaj i obsmaż na patelni na złoty kolor. Dodaj mielone mięso i smaż całość mieszając aż mięso się zarumieni. Dodaj suszone przyprawy oraz sól i pieprz i całość dokładnie wymieszaj. Na patelnię dodaj wcześniej ugotowane Kaszotto WINIARY i wymieszaj.

Burrito z kaszą i wołowiną

Krok 3 z 3

Na placku tortilla ułóż dwie łyżki kaszy z mięsem. Dodaj tarty ser, warzywa i kwaśną śmietanę. Całość zawiń w zwarte burrito. Tak przygotowane podawaj lub podgrzej na patelni lub w piekarniku.

Burrito z kaszą i wołowiną to łatwa i szybka propozycja na ucztę w stylu tex-mex. Przygotowanie tego dania znacznie ułatwi Ci Kaszotto Pomidorowe z Soczewicą WINIARY - będzie ono gotową bazą, którą umiejętnie podrasujesz. Smak burrito z kaszą i wołowiną podkreślą i podbiją wyraziste dodatki, w tym kwaśna śmietana, rukola i ser cheddar. Wypróbuj i poczęstuj bliskich - wykonanie tego dania zajmie Ci zaledwie 40 minut.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika