Burrito z kaszą i wołowiną
40min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
34.82 g
Węglowodany
48.73 g
Tłuszcze
26.2 g
Wartość energetyczna
575.74 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
40 min
Krok 1
15 min
Do garnka wlej 700ml wody i wymieszaj ją z zawartością saszetki. Dodaj kaszę i całość gotuj pod przykryciem na małej mocy ok. 15min – od czasu do czasu mieszając.
Krok 2
20 min
Cebulę posiekaj i obsmaż na patelni na złoty kolor. Dodaj mielone mięso i smaż całość mieszając aż mięso się zarumieni. Dodaj suszone przyprawy oraz sól i pieprz i całość dokładnie wymieszaj. Na patelnię dodaj wcześniej ugotowane Kaszotto WINIARY i wymieszaj.
Krok 3
5 min
Na placku tortilla ułóż dwie łyżki kaszy z mięsem. Dodaj tarty ser, warzywa i kwaśną śmietanę. Całość zawiń w zwarte burrito. Tak przygotowane podawaj lub podgrzej na patelni lub w piekarniku.
Burrito z kaszą i wołowiną to łatwa i szybka propozycja na ucztę w stylu tex-mex. Przygotowanie tego dania znacznie ułatwi Ci Kaszotto Pomidorowe z Soczewicą WINIARY - będzie ono gotową bazą, którą umiejętnie podrasujesz. Smak burrito z kaszą i wołowiną podkreślą i podbiją wyraziste dodatki, w tym kwaśna śmietana, rukola i ser cheddar. Wypróbuj i poczęstuj bliskich - wykonanie tego dania zajmie Ci zaledwie 40 minut.
Komentarze 0