Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Zapiekanka z czerstwego pieczywa i jajek

Zapiekanka z czerstwego pieczywa i jajek

(0)
55min
Łatwy
Kup składniki

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
200  g
Czerstwe pieczywo
1  łyżka
Bulion warzywny w słoiku WINIARY
8 
Jajka (na dużą ilość pieczywa)
1  pęczek
Szczypiorek
4  ząbków
Czosnek
500  ml
Mleko
trochę
Pomidorki koktajlowe
1  szczypta
Sól do smaku
1  szczypta
Pieprz do smaku
1  szczypta
Gałka muszkatołowa do smaku
50  g
Ser żółty
3  łyżek
Twarożek kanapkowy
3  łyżek
Śmietana 18%
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
16.81 g
Węglowodany
32.25 g
Tłuszcze
18.84 g
Wartość energetyczna
377.12 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Sprawdź jak zrobić zapiekankę z czerstwego pieczywa i jajek z WINIARY!

Przygotowanie

55 min
  • Krok 1

    10 min
    Pieczywo pokrój w kostkę. Czosnek i szczypiorek posiekaj. W osobnym naczyniu wymieszaj mleko z jajkami, posiekanym szczypiorkiem oraz czosnkiem. Dodaj łyżkę buliony warzywnego Winiary oraz dopraw solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszaj.
  • Krok 2

    5 min
    Masę jajeczną dokładnie połącz i wymieszaj z pokrojonym pieczywem. Foremkę do zapiekania posmaruj oliwą a następnie przelej do niej jajka z pieczywem, rozłóż równomiernie.
  • Krok 3

    35 min
    Twarożek wymieszaj ze śmietaną a pomidorki pokrój na pół. Dodaj do zapiekanki kleksy z twarożku oraz posyp całość pomidorkami. Zapiekankę pieczemy w rozgrzanym do 180*C piekarniku przez ok 30min.
  • Krok 4

    5 min
    Świetnie pasuje jako danie śniadaniowe albo dodatek do innych potraw.
Zapiekanka z czerstwego pieczywa i jajek

Krok 1 z 4

Pieczywo pokrój w kostkę. Czosnek i szczypiorek posiekaj. W osobnym naczyniu wymieszaj mleko z jajkami, posiekanym szczypiorkiem oraz czosnkiem. Dodaj łyżkę buliony warzywnego Winiary oraz dopraw solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszaj.

Zapiekanka z czerstwego pieczywa i jajek

Krok 2 z 4

Masę jajeczną dokładnie połącz i wymieszaj z pokrojonym pieczywem. Foremkę do zapiekania posmaruj oliwą a następnie przelej do niej jajka z pieczywem, rozłóż równomiernie.

Zapiekanka z czerstwego pieczywa i jajek

Krok 3 z 4

Twarożek wymieszaj ze śmietaną a pomidorki pokrój na pół. Dodaj do zapiekanki kleksy z twarożku oraz posyp całość pomidorkami. Zapiekankę pieczemy w rozgrzanym do 180*C piekarniku przez ok 30min.

Zapiekanka z czerstwego pieczywa i jajek

Krok 4 z 4

Świetnie pasuje jako danie śniadaniowe albo dodatek do innych potraw.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ratatuj - leczo warzywne

    Ratatuj - leczo warzywne

    34 min Łatwy
  • Sałatka z jarmużem, fetą i suszonymi pomidorami

    Sałatka z jarmużem, fetą i suszonymi pomidorami

    55 min Łatwy
  • Pieczeń rzymska z warzywami

    Pieczeń rzymska z warzywami

    1 godz 35 min Łatwy
  • Zapiekanka makaronowa z zapasów

    Zapiekanka makaronowa z zapasów

    1 godz 25 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu