Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wystarczy niespełna pół godziny, by zrobić pyszną sałatkę z ryżem, żółtym serem i szynką. To świetny pomysł na kolację bądź imprezową przekąskę. A do tego – prosty i smaczny. Z pewnością posmakuje wszystkim, którzy będą mieli okazję ją spróbować!
Sałatka z ryżem, żółtym serem i szynką smakuje bez względu na to, czy konsumujemy ją samodzielnie, z chlebem, grzankami bądź w inny sposób. Możesz być pewny, że zaserwowana na przyjęciu będzie prawdziwym hitem!
Przygotowanie
23 min
Krok 1
8 min
Ryż ugotować, zostawić do wystygnięcia.
Krok 2
10 min
Ser, szynkę, paprykę, ogórka, pora lub cebulę oraz jajka ugotowane na twardo pokroić w kosteczkę.
Krok 3
5 min
Pokrojone składniki wymieszać razem z ryżem, dodaj majonez, przyprawić solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać.
Krok 1
z
3
Ryż ugotować, zostawić do wystygnięcia.
Krok 2
z
3
Ser, szynkę, paprykę, ogórka, pora lub cebulę oraz jajka ugotowane na twardo pokroić w kosteczkę.
Krok 3
z
3
Pokrojone składniki wymieszać razem z ryżem, dodaj majonez, przyprawić solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0