Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Makaron z kociołka w sosie serowym z pieczoną dynią
Dodaj do CookBook

Makaron z kociołka w sosie serowym z pieczoną dynią

(1)
1 godz 15 min
Łatwy
Autorem przepisu jest lilaed
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
Makaron Penne
400  g
Pierś Z Kurczaka
500  g
Dynia
2 
Cebula
500  g
Przecier pomidorowy
200  g
Pieczarki
300  g
Ser żółty
2  łyżek
Kwaśna śmietana
4  ząbków
Czosnek
2  kostek
WINIARY Rosół drobiowy
2  łyżek
Przyprawa w płynie MAGGI
1  szklanka
Woda
2  płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
2  łyżek
Smalec
0.5  łyżeczka
Pieprz czarny
1  łyżeczka
Słodka papryka
1  łyżeczka
Pieprz ziołowy
1  łyżeczka
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
59.8 g
Wartość energetyczna
524 kcal
Tłuszcze
19.9 g
Białko
31.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

75 min
  • Krok 1

    40 min
    Dynię wraz ze skórką kroimy na ćwiartki, oprószamy solą, skrapiamy oliwą z oliwek i pieczemy w piekarniku aż stanie się miękka.
  • Krok 2

    10 min
    Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Po odcedzeniu przepłukujemy zimną wodą.
  • Krok 3

    8 min
    W kociołku podsmażamy na smalcu mięso, pokrojone pieczarki i drobno posiekaną cebulę.
  • Krok 4

    2 min
    Zalewamy wszystko Bulionem Drobiowym Winiary rozpuszczonym w szklance gorącej wody.
  • Krok 5

    10 min
    Dodajemy wcześniej upieczoną dynię ( bez skórki), przecier pomidorowy oraz przyprawy.
  • Krok 6

    5 min
    Pod koniec gotowania dodajemy starty żółty ser oraz śmietanę i łączymy go z makaronem.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Grzyby
  • Makaron
  • Niski poziom cukru
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zielona zupa jarzynowa z brukselką i makaronem

    Zielona zupa jarzynowa z brukselką i makaronem

    43 min Łatwy
  • Zapiekanka makaronowa z szynką, pomidorkami i serem

    Zapiekanka makaronowa z szynką, pomidorkami i serem

    1 godz Łatwy
  • Makaron z krewetkami w sosie śmietanowo-serowym

    Makaron z krewetkami w sosie śmietanowo-serowym

    41 min Łatwy
  • ZAPIEKANKA MAKARONOWA z kurczakiem i szpinakiem

    ZAPIEKANKA MAKARONOWA z kurczakiem i szpinakiem

    58 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu