Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tradycyjna zapiekanka na bagietce

0
47 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Bagietka francuska
50 g
Ser żółty
2 plastrów
Szynka
4 
Pieczarki
2 łyżek
Sos Texicana WINIARY
1 trochę
Ketchup łagodny WINIARY
1 szczypta
Sól
1 trochę
Szczypiorek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
38.54 g
Białko
15.75 g
Wartość energetyczna
294.08 kcal
Tłuszcze
8.62 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

47 min
Krok 1
15 min
Bagietkę przekrajamy wzdłuż na pół. Ser ścieramy na tarce na małych oczkach, szczypiorek drobno siekamy, szynkę kroimy w kosteczkę.
Krok 2
10 min
Pieczarki kroimy w cieniutkie plasterki i wrzucamy na rozgrzana patelnię, dodajemy szczyptę soli i podduszamy do miękkości.
Krok 3
5 min
Bagietkę smarujemy pikantnym sosem, posypujemy żółtym serem, pokrojoną szyneczką i podduszonymi pieczarkami.
Krok 4
15 min
Zapiekamy w piekarniku lub mikrofali.
Krok 5
2 min
Po wyciągnięciu polewamy ketchupem i posypujemy szczypiorkiem.
Tradycyjna zapiekanka na bagietce

Krok 1 z 5

Bagietkę przekrajamy wzdłuż na pół. Ser ścieramy na tarce na małych oczkach, szczypiorek drobno siekamy, szynkę kroimy w kosteczkę.

Tradycyjna zapiekanka na bagietce

Krok 2 z 5

Pieczarki kroimy w cieniutkie plasterki i wrzucamy na rozgrzana patelnię, dodajemy szczyptę soli i podduszamy do miękkości.

Tradycyjna zapiekanka na bagietce

Krok 3 z 5

Bagietkę smarujemy pikantnym sosem, posypujemy żółtym serem, pokrojoną szyneczką i podduszonymi pieczarkami.

Tradycyjna zapiekanka na bagietce

Krok 4 z 5

Zapiekamy w piekarniku lub mikrofali.

Tradycyjna zapiekanka na bagietce

Krok 5 z 5

Po wyciągnięciu polewamy ketchupem i posypujemy szczypiorkiem.

Masz ochotę na fast-food? Zrób sobie domową, tradycyjną zapiekankę z serem, szynką i pieczarkami. Potrzebujesz jedynie świeże pieczarki, chrupiącą bagietkę, ulubioną szynkę i ciągnący się ser. Domową zapiekankę możesz podawać posypaną świeżym szczypiorkiem, a także z dodatkiem keczupu. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika