Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Promocja na brokuły
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Tradycyjna zapiekanka na bagietce

Tradycyjna zapiekanka na bagietce

(1)
47min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Konczi

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Bagietka francuska lub inna dłuższa bułka
50  g
Ulubiony ser żółty
2  plastrów
Szynka
4 
Pieczarki
2  łyżek
Sos Texicana WINIARY
trochę
Ketchup łagodny WINIARY
1  szczypta
Sól
trochę
Szczypiorek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
15.75 g
Węglowodany
38.54 g
Tłuszcze
8.62 g
Wartość energetyczna
294.08 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Masz ochotę na fast-food? Zrób sobie domową, tradycyjną zapiekankę z serem, szynką i pieczarkami. Potrzebujesz jedynie świeże pieczarki, chrupiącą bagietkę, ulubioną szynkę i ciągnący się ser. Domową zapiekankę możesz podawać posypaną świeżym szczypiorkiem, a także z dodatkiem keczupu. Smacznego!

Przygotowanie

47 min
  • Krok 1

    15 min
    Bagietkę przekrajamy wzdłuż na pół. Ser ścieramy na tarce na małych oczkach, szczypiorek drobno siekamy, szynkę kroimy w kosteczkę.
  • Krok 2

    10 min
    Pieczarki kroimy w cieniutkie plasterki i wrzucamy na rozgrzana patelnię, dodajemy szczyptę soli i podduszamy do miękkości.
  • Krok 3

    5 min
    Bagietkę smarujemy pikantnym sosem, posypujemy żółtym serem, pokrojoną szyneczką i podduszonymi pieczarkami.
  • Krok 4

    15 min
    Zapiekamy w piekarniku lub mikrofali.
  • Krok 5

    2 min
    Po wyciągnięciu polewamy ketchupem i posypujemy szczypiorkiem.
Tradycyjna zapiekanka na bagietce

Krok 1 z 5

Bagietkę przekrajamy wzdłuż na pół. Ser ścieramy na tarce na małych oczkach, szczypiorek drobno siekamy, szynkę kroimy w kosteczkę.

Tradycyjna zapiekanka na bagietce

Krok 2 z 5

Pieczarki kroimy w cieniutkie plasterki i wrzucamy na rozgrzana patelnię, dodajemy szczyptę soli i podduszamy do miękkości.

Tradycyjna zapiekanka na bagietce

Krok 3 z 5

Bagietkę smarujemy pikantnym sosem, posypujemy żółtym serem, pokrojoną szyneczką i podduszonymi pieczarkami.

Tradycyjna zapiekanka na bagietce

Krok 4 z 5

Zapiekamy w piekarniku lub mikrofali.

Tradycyjna zapiekanka na bagietce

Krok 5 z 5

Po wyciągnięciu polewamy ketchupem i posypujemy szczypiorkiem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez skorupiaków
  • Grzyby
  • Kanapki
  • Kolacja
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnie świata
  • Przystawka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Roladki z ciasta francuskiego z pieczarkami i z szynką

    Roladki z ciasta francuskiego z pieczarkami i z szynką

    1 godz 15 min Łatwy
  • Sałatka gyros z makaronem

    Sałatka gyros z makaronem

    45 min Łatwy
  • Pieczarki z piekarnika

    Pieczarki z piekarnika

    50 min Średni
  • Kapsalon

    Kapsalon

    1 godz 38 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu