Tradycyjna zapiekanka na bagietce
47min
Łatwy
1
Bagietka francuska
50
g
Ser żółty
2
plastrów
Szynka
4
Pieczarki
2
łyżek
Sos Texicana WINIARY
trochę
1
szczypta
Sól
trochę
Szczypiorek
.
Wartości odżywcze
Białko
15.75 g
Węglowodany
38.54 g
Tłuszcze
8.62 g
Wartość energetyczna
294.08 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
47 min
Krok 1
15 min
Bagietkę przekrajamy wzdłuż na pół. Ser ścieramy na tarce na małych oczkach, szczypiorek drobno siekamy, szynkę kroimy w kosteczkę.
Krok 2
10 min
Pieczarki kroimy w cieniutkie plasterki i wrzucamy na rozgrzana patelnię, dodajemy szczyptę soli i podduszamy do miękkości.
Krok 3
5 min
Bagietkę smarujemy pikantnym sosem, posypujemy żółtym serem, pokrojoną szyneczką i podduszonymi pieczarkami.
Krok 4
15 min
Zapiekamy w piekarniku lub mikrofali.
Krok 5
2 min
Po wyciągnięciu polewamy ketchupem i posypujemy szczypiorkiem.
Masz ochotę na fast-food? Zrób sobie domową, tradycyjną zapiekankę z serem, szynką i pieczarkami. Potrzebujesz jedynie świeże pieczarki, chrupiącą bagietkę, ulubioną szynkę i ciągnący się ser. Domową zapiekankę możesz podawać posypaną świeżym szczypiorkiem, a także z dodatkiem keczupu. Smacznego!
Komentarze 0