Ciasto francuskie z farszem
35min
Łatwy
1
Ciasto Francuskie
300 g
Pieczarki
1
Brokuł
100 g
Szynka w plasterkach
200 g
Ser żółty
1
Jajko
.
Wartości odżywcze
Białko
16.95 g
Węglowodany
21.42 g
Tłuszcze
26.65 g
Wartość energetyczna
390.24 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
35 min
Krok 1
5 min
Pieczarki obrać, pokroić, przesmażyć. Doprawić ziarenkami smaku, przestudzić.
Krok 2
5 min
Brokuł ugotować, pokroić na mniejsze kawałki. Pokroić wędlinę, zetrzeć na tarce ser. Wszystkie składniki połączyć ze sobą.
Krok 3
5 min
Na rozwinięte ciasto francuskie przełożyć farsz, posypać żółtym serem i ostrożnie zawinąć w rulon. Następnie pokroić na mniejsze części.
Krok 4
2 min
Tak przygotowane, wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Krok 5
3 min
Jajko rozbełtać, posmarować nim wierzch każdej części ciasta.
Krok 6
15 min
Piec ok. 15-20 minut w temp. 180 st. C.
Ciasto francuskie to wdzięczny składnik wielu dań. Nadaje się zarówno do podawania na słodko, jak i na słono. Samodzielne przygotowanie ciasta francuskiego jest jednak trudne i bardzo pracochłonne. Na szczęście gotowe ciasto francuskie można bez problemu nabyć w wielu sklepach. Dziś proponujemy ciasto francuskie z farszem wytrawnym, w którym wykorzystamy właśnie takie gotowe ciasto.
Przepis na ciasto francuskie z farszem jest prosty, a składniki farszu można modyfikować według uznania. Proponujemy skomponować je z pieczarek, brokuła, szynki i żółtego sera. Do posmarowania ciasta użyjemy jajka.
Jak przygotować ciasto francuskie z farszem ? Zacznij od przygotowania nadzienia. Pokrój drobno i przesmaż pieczarki, dodając do nich ziarenka smaku uniwersalne WINIARY. Ugotuj brokuła i podziel na małe części. Ostudź składniki i dodaj do nich pokrojoną wędlinę oraz starty ser, wymieszaj.
Rozwiń arkusz ciasta francuskiego i nałóż farsz. Następnie zawiń go w ciasto i całość pokrój na mniejsze części. Każdą z nich posmaruj rozbełtanym jajkiem – dzięki temu nabierze w trakcie pieczenia pięknego, złotego koloru. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i wstaw ciasto francuskie z farszem na około 15-20 minut.
Tak przygotowane danie nadaje się doskonale na każde domowe przyjęcie. Można je przygotować bardzo szybko, a efekt zachwyci każdego.
Przepis na ciasto francuskie z farszem jest prosty, a składniki farszu można modyfikować według uznania. Proponujemy skomponować je z pieczarek, brokuła, szynki i żółtego sera. Do posmarowania ciasta użyjemy jajka.
Jak przygotować ciasto francuskie z farszem ? Zacznij od przygotowania nadzienia. Pokrój drobno i przesmaż pieczarki, dodając do nich ziarenka smaku uniwersalne WINIARY. Ugotuj brokuła i podziel na małe części. Ostudź składniki i dodaj do nich pokrojoną wędlinę oraz starty ser, wymieszaj.
Rozwiń arkusz ciasta francuskiego i nałóż farsz. Następnie zawiń go w ciasto i całość pokrój na mniejsze części. Każdą z nich posmaruj rozbełtanym jajkiem – dzięki temu nabierze w trakcie pieczenia pięknego, złotego koloru. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i wstaw ciasto francuskie z farszem na około 15-20 minut.
Tak przygotowane danie nadaje się doskonale na każde domowe przyjęcie. Można je przygotować bardzo szybko, a efekt zachwyci każdego.
Komentarze 0