
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Ciasto francuskie z farszem

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przepis na ciasto francuskie z farszem jest prosty, a składniki farszu można modyfikować według uznania. Proponujemy skomponować je z pieczarek, brokuła, szynki i żółtego sera. Do posmarowania ciasta użyjemy jajka.
Jak przygotować ciasto francuskie z farszem ? Zacznij od przygotowania nadzienia. Pokrój drobno i przesmaż pieczarki, dodając do nich ziarenka smaku uniwersalne WINIARY. Ugotuj brokuła i podziel na małe części. Ostudź składniki i dodaj do nich pokrojoną wędlinę oraz starty ser, wymieszaj.
Rozwiń arkusz ciasta francuskiego i nałóż farsz. Następnie zawiń go w ciasto i całość pokrój na mniejsze części. Każdą z nich posmaruj rozbełtanym jajkiem – dzięki temu nabierze w trakcie pieczenia pięknego, złotego koloru. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i wstaw ciasto francuskie z farszem na około 15-20 minut.
Tak przygotowane danie nadaje się doskonale na każde domowe przyjęcie. Można je przygotować bardzo szybko, a efekt zachwyci każdego.
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
5 minKrok 3
5 minKrok 4
2 minKrok 5
3 minKrok 6
15 min
Krok 1 z 6
Pieczarki obrać, pokroić, przesmażyć. Doprawić ziarenkami smaku, przestudzić.

Krok 2 z 6
Brokuł ugotować, pokroić na mniejsze kawałki. Pokroić wędlinę, zetrzeć na tarce ser. Wszystkie składniki połączyć ze sobą.

Krok 3 z 6
Na rozwinięte ciasto francuskie przełożyć farsz, posypać żółtym serem i ostrożnie zawinąć w rulon. Następnie pokroić na mniejsze części.

Krok 4 z 6
Tak przygotowane, wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Krok 5 z 6
Jajko rozbełtać, posmarować nim wierzch każdej części ciasta.

Krok 6 z 6
Piec ok. 15-20 minut w temp. 180 st. C.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0