Club sandwich z sosem czosnkowym
40min
1 słoik
12 plastrów
Pieczywo tostowe
1
Ogórek zielony długi
2
Pomidory
8 plastrów
ser żółty (ulubiony)
8 plastrów
Ulubiona wędlina
8 plastrów
Boczek wędzony
4 liści
Sałata lodowa
.
Wartości odżywcze
Białko
9.53 g
Węglowodany
17.04 g
Tłuszcze
23.21 g
Wartość energetyczna
315.52 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
40 min
Krok 1
10 min
Kromki chleba podpiecz w tosterze lub w piekarniku.
Krok 2
8 min
Plastry boczku obsmaż̇ na suchej patelni, aby były chrupiące. Ułóż je na papierowym ręczniku, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Krok 3
5 min
Ogórka i pomidory pokrój w cienkie plasterki. Sałatę podziel na liście.
Krok 4
3 min
4 kromki pieczywa posmaruj Sosem Czosnkowym Winiary i ułóż na nich po 2 plastry żółtego sera, boczku oraz liście sałaty.
Krok 5
3 min
Kolejne 4 kromki również posmaruj sosem - najpierw z jednej strony, aby ułożyć je na sałacie sosem do dołu, a następnie z drugiej.
Krok 6
3 min
Ułóż kolejną warstwę składników – plastry ogórka, po 2 plastry wędliny i plastry pomidora.
Krok 7
3 min
Pozostałe 4 kromki również posmaruj sosem i ułóż, zamykając kanapki – ponownie sosem do dołu.
Krok 8
5 min
Każdą z tak przygotowanych kanapek pokrój na 4 trójkątne części, a te przebij od góry wykałaczkami.
Minikanapki w stylu „club sandwich” to świetny pomysł na prostą przekąskę w atrakcyjnej formie. Do ich przygotowania możesz wykorzystać swoje ulubione składniki, które - połączone Sosem Czosnkowym Winiary - stworzą pyszną kompozycję. Wypróbuj naszą propozycję z chrupiącym boczkiem i świeżymi warzywami.
Komentarze 0