Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Minikanapki w stylu „club sandwich” to świetny pomysł na prostą przekąskę w atrakcyjnej formie. Do ich przygotowania możesz wykorzystać swoje ulubione składniki, które - połączone Sosem Czosnkowym Winiary - stworzą pyszną kompozycję. Wypróbuj naszą propozycję z chrupiącym boczkiem i świeżymi warzywami.
Przygotowanie
40 min
Krok 1
10 min
Kromki chleba podpiecz w tosterze lub w piekarniku.
Krok 2
8 min
Plastry boczku obsmaż̇ na suchej patelni, aby były chrupiące. Ułóż je na papierowym ręczniku, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Krok 3
5 min
Ogórka i pomidory pokrój w cienkie plasterki. Sałatę podziel na liście.
Krok 4
3 min
4 kromki pieczywa posmaruj Sosem Czosnkowym Winiary i ułóż na nich po 2 plastry żółtego sera, boczku oraz liście sałaty.
Krok 5
3 min
Kolejne 4 kromki również posmaruj sosem - najpierw z jednej strony, aby ułożyć je na sałacie sosem do dołu, a następnie z drugiej.
Krok 6
3 min
Ułóż kolejną warstwę składników – plastry ogórka, po 2 plastry wędliny i plastry pomidora.
Krok 7
3 min
Pozostałe 4 kromki również posmaruj sosem i ułóż, zamykając kanapki – ponownie sosem do dołu.
Krok 8
5 min
Każdą z tak przygotowanych kanapek pokrój na 4 trójkątne części, a te przebij od góry wykałaczkami.
Krok 1
z
8
Kromki chleba podpiecz w tosterze lub w piekarniku.
Krok 2
z
8
Plastry boczku obsmaż̇ na suchej patelni, aby były chrupiące. Ułóż je na papierowym ręczniku, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Krok 3
z
8
Ogórka i pomidory pokrój w cienkie plasterki. Sałatę podziel na liście.
Krok 4
z
8
4 kromki pieczywa posmaruj Sosem Czosnkowym Winiary i ułóż na nich po 2 plastry żółtego sera, boczku oraz liście sałaty.
Krok 5
z
8
Kolejne 4 kromki również posmaruj sosem - najpierw z jednej strony, aby ułożyć je na sałacie sosem do dołu, a następnie z drugiej.
Krok 6
z
8
Ułóż kolejną warstwę składników – plastry ogórka, po 2 plastry wędliny i plastry pomidora.
Krok 7
z
8
Pozostałe 4 kromki również posmaruj sosem i ułóż, zamykając kanapki – ponownie sosem do dołu.
Krok 8
z
8
Każdą z tak przygotowanych kanapek pokrój na 4 trójkątne części, a te przebij od góry wykałaczkami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0