Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Club sandwich z sosem czosnkowym

0
40min
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Winiary
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

12  plastrów
Pieczywo tostowe
1 
Ogórek zielony długi
2 
Pomidory
8  plastrów
ser żółty (ulubiony)
8  plastrów
Ulubiona wędlina
8  plastrów
Boczek wędzony
4  liści
Sałata lodowa

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
9.53 g
Węglowodany
17.04 g
Tłuszcze
23.21 g
Wartość energetyczna
315.52 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
10 min
Kromki chleba podpiecz w tosterze lub w piekarniku.
Krok 2
8 min
Plastry boczku obsmaż̇ na suchej patelni, aby były chrupiące. Ułóż je na papierowym ręczniku, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Krok 3
5 min
Ogórka i pomidory pokrój w cienkie plasterki. Sałatę podziel na liście.
Krok 4
3 min
4 kromki pieczywa posmaruj Sosem Czosnkowym Winiary i ułóż na nich po 2 plastry żółtego sera, boczku oraz liście sałaty.
Krok 5
3 min
Kolejne 4 kromki również posmaruj sosem - najpierw z jednej strony, aby ułożyć je na sałacie sosem do dołu, a następnie z drugiej.
Krok 6
3 min
Ułóż kolejną warstwę składników – plastry ogórka, po 2 plastry wędliny i plastry pomidora.
Krok 7
3 min
Pozostałe 4 kromki również posmaruj sosem i ułóż, zamykając kanapki – ponownie sosem do dołu.
Krok 8
5 min
Każdą z tak przygotowanych kanapek pokrój na 4 trójkątne części, a te przebij od góry wykałaczkami.
Club sandwich z sosem czosnkowym

Krok 1 z 8

Kromki chleba podpiecz w tosterze lub w piekarniku.

Club sandwich z sosem czosnkowym

Krok 2 z 8

Plastry boczku obsmaż̇ na suchej patelni, aby były chrupiące. Ułóż je na papierowym ręczniku, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu.

Club sandwich z sosem czosnkowym

Krok 3 z 8

Ogórka i pomidory pokrój w cienkie plasterki. Sałatę podziel na liście.

Club sandwich z sosem czosnkowym

Krok 4 z 8

4 kromki pieczywa posmaruj Sosem Czosnkowym Winiary i ułóż na nich po 2 plastry żółtego sera, boczku oraz liście sałaty.

Club sandwich z sosem czosnkowym

Krok 5 z 8

Kolejne 4 kromki również posmaruj sosem - najpierw z jednej strony, aby ułożyć je na sałacie sosem do dołu, a następnie z drugiej.

Club sandwich z sosem czosnkowym

Krok 6 z 8

Ułóż kolejną warstwę składników – plastry ogórka, po 2 plastry wędliny i plastry pomidora.

Club sandwich z sosem czosnkowym

Krok 7 z 8

Pozostałe 4 kromki również posmaruj sosem i ułóż, zamykając kanapki – ponownie sosem do dołu.

Club sandwich z sosem czosnkowym

Krok 8 z 8

Każdą z tak przygotowanych kanapek pokrój na 4 trójkątne części, a te przebij od góry wykałaczkami.

Minikanapki w stylu „club sandwich” to świetny pomysł na prostą przekąskę w atrakcyjnej formie. Do ich przygotowania możesz wykorzystać swoje ulubione składniki, które - połączone Sosem Czosnkowym Winiary - stworzą pyszną kompozycję. Wypróbuj naszą propozycję z chrupiącym boczkiem i świeżymi warzywami.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika