Żyjemy w świecie dostatku, pełnym technologicznych ułatwień, wysoko przetworzonych produktów, genetycznie modyfikowanej żywności, żywności nafaszerowanej ulepszaczami i konserwantami i... płacimy za to sporą cenę. Otyłość, cukrzyca, nadciśnienie, hipolipidemie czy nietolerancje pokarmowe – to jedne z najpowszechniejszych chorób cywilizacyjnych XXI wieku. Ich źródłem w znacznej mierze jest nasz styl życia i sposób odżywiania. Zbilansowana, zróżnicowana i odpowiednio dobrana dieta, połączona z regularną aktywnością fizyczną pomaga leczyć, a także – zapobiegać wielu poważnym dolegliwościom.
Podpowiemy, jak przygotowywać i komponować posiłki, by jeść smacznie, do syta i z korzyścią dla zdrowia.
Szczegółowe zalecenia dietetyczne znajdziecie w artykułach, a kulinarne inspiracje – wśród naszych przepisów.
Zapraszamy!