Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sorbet truskawkowy

(2)
2 godz 15 min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  kg
Truskawki
1  szklanka
Cukier

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
1.68 g
Węglowodany
74.19 g
Tłuszcze
0.75 g
Wartość energetyczna
292.85 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

135 min
Krok 1
8 min
Zagotuj 1 szklankę wody z cukrem, mieszając. Ostudź.
Krok 2
5 min
Truskawki umyj, usuń szypułki i zmiksuj z zimnym syropem.
Krok 3
120 min
Wstaw do zamrażarki i co 2 godziny przemieszaj. Po sześciu godzinach będzie gotowy.
Krok 4
2 min
Rozłóż do pucharków i udekoruj listkiem melisy.
Sorbet truskawkowy

Krok 1 z 4

Zagotuj 1 szklankę wody z cukrem, mieszając. Ostudź.

Sorbet truskawkowy

Krok 2 z 4

Truskawki umyj, usuń szypułki i zmiksuj z zimnym syropem.

Sorbet truskawkowy

Krok 3 z 4

Wstaw do zamrażarki i co 2 godziny przemieszaj. Po sześciu godzinach będzie gotowy.

Sorbet truskawkowy

Krok 4 z 4

Rozłóż do pucharków i udekoruj listkiem melisy.

Wraz z nadejściem lata pojawiają się słodkie truskawki. Takich okoliczności nie można zmarnować! To idealna pora do tego, by przygotować pyszny domowy deser, jakim jest sorbet truskawkowy. Jego niewątpliwą zaletą jest to, że mamy kontrolę nad jego składem. A ten jest zupełnie prosty. I o to w tym chodzi! Poza tym to sprytny sposób na zachęcenie rodziny do zjedzenia porcji owoców. To świetny sposób na deser w upalne popołudnie. Jego przygotowanie nie zajmie Ci zbyt wiele czasu. A po 6 godzinach w zamrażarce sorbet będzie gotowy do zjedzenia. Możesz go udekorować liskami świeżej mięty, czekoladowym syropem albo świeżymi owocami. Mogą to być zarówno truskawki, jak i borówki, banany, itp.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Ogólna ocena

2.0 z 5
2
Wszystkich ocen: 2
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
22
00
00
00
22
00
Average: 2 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) wt., 03/16/2021 - 08:47 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 2 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) wt., 03/16/2021 - 08:47 CET
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha