Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Placuszki z ryżu i sera

0
32 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 szklanka
Ryż
200 g
Ser żółty
2 
Jajko
2 łyżek
Bułka tarta
2 łyżek
Pietruszka
1 szczypta
Pieprz czarny
3 łyżek
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
28.58 g
Białko
18.55 g
Tłuszcze
27.87 g
Wartość energetyczna
443.98 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

32 min
Krok 1
10 min
Ryż ugotuj z dodatkiem Bulionu warzywnego.
Krok 2
5 min
Gorący ryż połącz z serem żółtym i wystudź.
Krok 3
5 min
Dodaj jajka, tartą bułkę i natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
10 min
Z powstałej masy formuj placuszki, smaż je na patelni na rozgrzanym oleju (ok. 3 minuty z każdej strony).
Krok 5
2 min
Podawaj z gotowanymi warzywami (np. marchewka z groszkiem).
Placuszki z ryżu i sera

Krok 1 z 5

Ryż ugotuj z dodatkiem Bulionu warzywnego.

Placuszki z ryżu i sera

Krok 2 z 5

Gorący ryż połącz z serem żółtym i wystudź.

Placuszki z ryżu i sera

Krok 3 z 5

Dodaj jajka, tartą bułkę i natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem.

Placuszki z ryżu i sera

Krok 4 z 5

Z powstałej masy formuj placuszki, smaż je na patelni na rozgrzanym oleju (ok. 3 minuty z każdej strony).

Placuszki z ryżu i sera

Krok 5 z 5

Podawaj z gotowanymi warzywami (np. marchewka z groszkiem).

Wegetariański przysmak z patelni: placuszki z ryżu i tartego żółtego sera, doprawione siekaną natką pietruszki. Przepyszne z porcją marchewki z groszkiem czy kalafiora, z pomidorami duszonymi z cebulą i cukinią lub z zieloną sałatą ze śmietaną. A kto nie ma pod ręką warzyw - może podać gorące ryżowe placuszki z Keczupem WINIARY lub dowolnym pomidorowym sosem, np. podgotowanym Sosem Włoskim WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika