Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Placuszki z gotowanego mięsa drobiowego

0
56min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest paulinapj

Składniki

-
5 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Udo kurczaka
1 
Czerwona cebula
0.5 pęczek
Szczypiorek
2 
Jajko
15 dag
Pieczarki
1.5 łyżek
Mąka żytnia razowa
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czosnkowy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
11.36 g
Węglowodany
5.6 g
Tłuszcze
9.19 g
Wartość energetyczna
151.85 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

56 min
Krok 1
20 min
Udka ugotować lub upiec.
Krok 2
5 min
Udka oddzielić od kości i pokroić w kosteczkę.
Krok 3
10 min
Szczypior posiekać, pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
Krok 4
5 min
Jajka wbić do miski, dodać do nich sól i pieprz czosnkowy oraz mąkę i wymieszać.
Krok 5
3 min
Ciasto dodać do pozostałych składników i wymieszać.
Krok 6
12 min
Ciasto kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Krok 7
1 min
Podawać na ciepło.
Placuszki z gotowanego mięsa drobiowego

Krok 1 z 7

Udka ugotować lub upiec.

Placuszki z gotowanego mięsa drobiowego

Krok 2 z 7

Udka oddzielić od kości i pokroić w kosteczkę.

Placuszki z gotowanego mięsa drobiowego

Krok 3 z 7

Szczypior posiekać, pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę.

Placuszki z gotowanego mięsa drobiowego

Krok 4 z 7

Jajka wbić do miski, dodać do nich sól i pieprz czosnkowy oraz mąkę i wymieszać.

Placuszki z gotowanego mięsa drobiowego

Krok 5 z 7

Ciasto dodać do pozostałych składników i wymieszać.

Placuszki z gotowanego mięsa drobiowego

Krok 6 z 7

Ciasto kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na złoty kolor.

Placuszki z gotowanego mięsa drobiowego

Krok 7 z 7

Podawać na ciepło.

Smażone placuszki z wykorzystaniem gotowanego lub pieczonego mięsa są propozycją na szybki posiłek. Zobacz, jak połączyć poszczególne składniki, by danie było kolorowe i w pełni zachwycające. Placuszki z gotowanego mięsa drobiowego możesz podawać samodzielnie lub z aromatycznym sosem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

45 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
45 ze 100
Prawidłowy bilans
Twoje danie jest prawidłowo zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
11.4g / 30%
Węglowodany
5.6g / 14%
Tłuszcze
9.2g / 55%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika