Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Placuszki z cukinią bez mąki

0
25 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Cukinia
1 kubek
Kiełki rzodkwi
3 
Jajko
1 trochę
Oliwa z oliwek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
169.06 kcal
Węglowodany
7.72 g
Białko
12.67 g
Tłuszcze
10.28 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

25 min
Krok 1
5 min
Cukinię umyć, sparzyć wrzątkiem, zetrzeć na tarce (duże oczka) wraz ze skórą. Odcisnąć nadmiar wody.
Krok 2
5 min
Jajka ubić trzepaczką, dodać ziarenka smaku, odsączoną cukinię. Wymieszać.
Krok 3
10 min
Na patelni rozgrzać olej. Nakładać łyżką masę jajeczno-cukiniową, smażyć niewielkie placuszki z dwóch stron, odsączać je na ręczniku papierowym, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Krok 4
5 min
Wyłożyć na talerz, posypać kielkami rzodkiewiek i jeść, bo zaraz znikną w ustach reszty domowników.
Placuszki z cukinią bez mąki

Krok 1 z 4

Cukinię umyć, sparzyć wrzątkiem, zetrzeć na tarce (duże oczka) wraz ze skórą. Odcisnąć nadmiar wody.

Placuszki z cukinią bez mąki

Krok 2 z 4

Jajka ubić trzepaczką, dodać ziarenka smaku, odsączoną cukinię. Wymieszać.

Placuszki z cukinią bez mąki

Krok 3 z 4

Na patelni rozgrzać olej. Nakładać łyżką masę jajeczno-cukiniową, smażyć niewielkie placuszki z dwóch stron, odsączać je na ręczniku papierowym, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Placuszki z cukinią bez mąki

Krok 4 z 4

Wyłożyć na talerz, posypać kielkami rzodkiewiek i jeść, bo zaraz znikną w ustach reszty domowników.

Placuszki są lekkie i szybkie do zrobienia. Do ich stworzenia wystarczą 4 składniki: cukinia, jajka, Przyprawa ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY i olej do smażenia placków. Danie jest tak pyszne, że placuszki znikają w kilka minut! Placuszki z cukinią bez mąki podaję z ulubionym sosem, jednak równie dobrze smakują samodzielnie. Niezmiennie jednak posypuję je wyrazistymi kiełkami rzodkiewki.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika