Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Placuszki są lekkie i szybkie do zrobienia. Do ich stworzenia wystarczą 4 składniki: cukinia, jajka, Przyprawa ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY i olej do smażenia placków. Danie jest tak pyszne, że placuszki znikają w kilka minut! Placuszki z cukinią bez mąki podaję z ulubionym sosem, jednak równie dobrze smakują samodzielnie. Niezmiennie jednak posypuję je wyrazistymi kiełkami rzodkiewki.
Przygotowanie
25 min
Krok 1
5 min
Cukinię umyć, sparzyć wrzątkiem, zetrzeć na tarce (duże oczka) wraz ze skórą. Odcisnąć nadmiar wody.
Na patelni rozgrzać olej. Nakładać łyżką masę jajeczno-cukiniową, smażyć niewielkie placuszki z dwóch stron, odsączać je na ręczniku papierowym, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Krok 4
5 min
Wyłożyć na talerz, posypać kielkami rzodkiewiek i jeść, bo zaraz znikną w ustach reszty domowników.
Krok 1
z
4
Cukinię umyć, sparzyć wrzątkiem, zetrzeć na tarce (duże oczka) wraz ze skórą. Odcisnąć nadmiar wody.
Na patelni rozgrzać olej. Nakładać łyżką masę jajeczno-cukiniową, smażyć niewielkie placuszki z dwóch stron, odsączać je na ręczniku papierowym, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Krok 4
z
4
Wyłożyć na talerz, posypać kielkami rzodkiewiek i jeść, bo zaraz znikną w ustach reszty domowników.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0