Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Placuszki cukiniowo ziemniaczane z piekarnika

(0)
55min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest mysza75
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Ziemniaki
1 
Cukinia
1 
Cebula
trochę
Sól
1 
Jajko
2  płaskich łyżek
Mąka pszenna
2  ząbków
5  g
Papryczka suszona chili
100  g
Łosoś wędzony
0.5 
Ogórek
1 
Pomidorki koktajlowe
1 
Natka pietruszki
1  słoik
Sos czosnkowy WINIARY
1 
Cebula czerwona
trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Krok 1
15 min
Ziemniaki obieram i ścieram na tarce drobne oczka, cukinię ścieram razem ze skórą na tarce jarzynowej. Przekładam warzywa na sitko i odsączam z wody. Dodaję jajko, mąkę, sól, pieprz, papryczkę, pokrojoną drobno cebulę, czosnek sprasowany. Mieszam dokładnie w misce.
Krok 2
35 min
Blaszkę od piekarnika wykładam papierem do pieczenia który smaruje oliwą. Zapobiega to przyklejaniu się placków. Formuje nieduże placuszki na blaszce. Wkładam do nagrzanego piekarnika temp 200 stopni na 25 minut, po czym przekładam placki na drugą stroną i piekę jeszcze 10 minut.
Krok 3
5 min
Na każdym placku układam ruloniki z ogórka, kawałek łososia, pomidora, dekoruje sosem, natką, piórkami cebuli.
Placuszki cukiniowo ziemniaczane z piekarnika

Krok 1 z 3

Ziemniaki obieram i ścieram na tarce drobne oczka, cukinię ścieram razem ze skórą na tarce jarzynowej. Przekładam warzywa na sitko i odsączam z wody. Dodaję jajko, mąkę, sól, pieprz, papryczkę, pokrojoną drobno cebulę, czosnek sprasowany. Mieszam dokładnie w misce.

Placuszki cukiniowo ziemniaczane z piekarnika

Krok 2 z 3

Blaszkę od piekarnika wykładam papierem do pieczenia który smaruje oliwą. Zapobiega to przyklejaniu się placków. Formuje nieduże placuszki na blaszce. Wkładam do nagrzanego piekarnika temp 200 stopni na 25 minut, po czym przekładam placki na drugą stroną i piekę jeszcze 10 minut.

Placuszki cukiniowo ziemniaczane z piekarnika

Krok 3 z 3

Na każdym placku układam ruloniki z ogórka, kawałek łososia, pomidora, dekoruje sosem, natką, piórkami cebuli.

Zdrowsza wersja placków ziemniaczanych z cukinia bo nie smażymy ich na głębokim tłuszczu tylko zapiekamy w piekarniku. Placki podałam z łososiem i fajnym sosem ziołowym. Idealne na przekąskę
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha