Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka z porem i pieczarkami jest chyba klasykiem z porem w roli głównej. Posiadający właściwości lecznicze por zestawiony z bogatymi w witaminy i minerały pieczarkami to prawdziwa dawka zdrowia. Obowiązkowym składnikiem naszej sałatki jest jeszcze jajko, które wzbogaci potrawę o sporą porcją białka. Nasza sałatka nabierze charakteru doprawiona odrobiną cytryny, Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i ozdobiona natką pietruszki.
Przygotowanie
27 min
Krok 1
7 min
Pieczarki obierz i pokrój w słupki. Skrop je sokiem z cytryny i gotuj przez 5 minut.
Krok 2
8 min
W między czasie por pokrój w plasterki i sparz.
Krok 3
10 min
Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupki i drobno posiekaj.
Krok 4
2 min
Składniki sałatki wymieszaj z Majonezem. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 1
z
4
Pieczarki obierz i pokrój w słupki. Skrop je sokiem z cytryny i gotuj przez 5 minut.
Krok 2
z
4
W między czasie por pokrój w plasterki i sparz.
Krok 3
z
4
Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupki i drobno posiekaj.
Krok 4
z
4
Składniki sałatki wymieszaj z Majonezem. Dopraw solą i pieprzem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1