Sałatka z porem i pieczarkami
27min
Łatwy
400 g
Pieczarki
1 Płaska łyżka
Sok z cytryny
2
Por (biała część)
4
Jajka
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
10.44 g
Węglowodany
10.91 g
Tłuszcze
24.32 g
Wartość energetyczna
297.6 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
27 min
Krok 1
7 min
Pieczarki obierz i pokrój w słupki. Skrop je sokiem z cytryny i gotuj przez 5 minut.
Krok 2
8 min
W między czasie por pokrój w plasterki i sparz.
Krok 3
10 min
Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupki i drobno posiekaj.
Krok 4
2 min
Składniki sałatki wymieszaj z Majonezem. Dopraw solą i pieprzem.
Sałatka z porem i pieczarkami jest chyba klasykiem z porem w roli głównej. Posiadający właściwości lecznicze por zestawiony z bogatymi w witaminy i minerały pieczarkami to prawdziwa dawka zdrowia. Obowiązkowym składnikiem naszej sałatki jest jeszcze jajko, które wzbogaci potrawę o sporą porcją białka. Nasza sałatka nabierze charakteru doprawiona odrobiną cytryny, Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i ozdobiona natką pietruszki.
Komentarze 0