Majonezowa
sałatka z jajek i ogórka kiszonego to jeden z klasycznych przepisów na pyszne danie, które ma wielu amatorów. Nadaje się zarówno solo, jako pierwsze lub drugie śniadanie albo kolacja, jak i jako dodatek do składników mięsnych, na przykład kiełbas lub kotletów. Będzie też doskonałą opcją na domowe przyjęcie, ponieważ jej przygotowanie nie jest zbyt czasochłonne, a ilość porcji łatwo zwiększyć.
Jak przygotować sałatkę z jajek i ogórka kiszonego? Przepis jest bardzo prosty, a połowa sukcesu to zgromadzenie wymaganych składników, czyli ogórka kiszonego (4 sztuki przy 4 porcjach sałatki), 6 jajek, puszki kukurydzy, jednej cebuli, majonezu, soli i pieprzu.
Zacznij od ugotowania
jajek na twardo. Kiedy będą gotowe, obierz je ze skorupek – najłatwiej zrobić to pod zimną wodą, wtedy jajka minimalnie zmniejszają swoją objętość i same odchodzą od skorupki. Pokrój jajka w kostkę, ale upewnij się, że są już ostygnięte.
W kostkę podobnej wielkości pokrój też cebulę oraz ogórki. Odcedź kukurydzę i przepłucz ją na sicie zimną wodą. Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki
sałatki z jajek i ogórka kiszonego , dodaj majonez dekoracyjny WINIARY (3 łyżki) i dopraw solą i pieprzem.
Majonezowa sałatka z jajek i ogórka kiszonego gotowa . Które z jej uniwersalnych zastosowań wybierzesz tym razem?
Komentarze 0