Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sałatka z jajek i ogórka kiszonego

0
25 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Ogórek kiszony
6 
Jajko
1 puszka
Kukurydza
1 
Cebula
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
344.23 kcal
Tłuszcze
23.67 g
Węglowodany
22.41 g
Białko
13.27 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

25 min
Krok 1
10 min
Jajka wstawić do wody, ugotować na twardo.
Krok 2
5 min
Obrać jajka ze skorupek, pokroić w kostkę.
Krok 3
5 min
Cebulę obrać i razem z ogórkami pokroić w kostkę.
Krok 4
5 min
Składniki sałatki wymieszać z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Sałatka z jajek i ogórka kiszonego

Krok 1 z 4

Jajka wstawić do wody, ugotować na twardo.

Sałatka z jajek i ogórka kiszonego

Krok 2 z 4

Obrać jajka ze skorupek, pokroić w kostkę.

Sałatka z jajek i ogórka kiszonego

Krok 3 z 4

Cebulę obrać i razem z ogórkami pokroić w kostkę.

Sałatka z jajek i ogórka kiszonego

Krok 4 z 4

Składniki sałatki wymieszać z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Majonezowa sałatka z jajek i ogórka kiszonego to jeden z klasycznych przepisów na pyszne danie, które ma wielu amatorów. Nadaje się zarówno solo, jako pierwsze lub drugie śniadanie albo kolacja, jak i jako dodatek do składników mięsnych, na przykład kiełbas lub kotletów. Będzie też doskonałą opcją na domowe przyjęcie, ponieważ jej przygotowanie nie jest zbyt czasochłonne, a ilość porcji łatwo zwiększyć.

Jak przygotować sałatkę z jajek i ogórka kiszonego? Przepis jest bardzo prosty, a połowa sukcesu to zgromadzenie wymaganych składników, czyli ogórka kiszonego (4 sztuki przy 4 porcjach sałatki), 6 jajek, puszki kukurydzy, jednej cebuli, majonezu, soli i pieprzu.

Zacznij od ugotowania jajek na twardo. Kiedy będą gotowe, obierz je ze skorupek – najłatwiej zrobić to pod zimną wodą, wtedy jajka minimalnie zmniejszają swoją objętość i same odchodzą od skorupki. Pokrój jajka w kostkę, ale upewnij się, że są już ostygnięte.

W kostkę podobnej wielkości pokrój też cebulę oraz ogórki. Odcedź kukurydzę i przepłucz ją na sicie zimną wodą. Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki sałatki z jajek i ogórka kiszonego , dodaj majonez dekoracyjny WINIARY (3 łyżki) i dopraw solą i pieprzem.

Majonezowa sałatka z jajek i ogórka kiszonego gotowa . Które z jej uniwersalnych zastosowań wybierzesz tym razem?
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika