Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Aksamitnie kremowe, gęste zupy warzywne nie schodzą ze stołów o każdej porze roku. Tym razem proponujemy gęstą zupę krem z pora i serka topionego, gotowaną na bazie Rosołu drobiowego WINIARY i przyprawianą gałką muszkatołową. Krem z pora możesz podawać ze zrumienionymi kromeczkami chleba i dekoracyjnymi krążkami pora. Jeżeli chcesz uzyskać bardzo gęsty krem, dodawaj kolejne porcje serka topionego aż do uzyskania idealnej konsystencji.
Przygotowanie
43 min
Krok 1
10 min
Pory umyj, osusz i pokrój w krążki. Około łyżkę cienkich krążków pora pozostaw do dekoracji.
Krok 2
10 min
Cebulę posiekaj i zeszklij na maśle w większym garnku. Dodaj posiekanego pora i podsmaż przez ok. 5 minut, często mieszając.
Krok 3
15 min
Całość zalej wodą (cały por powinien być przykryty), dodaj łyżkę bulionu WINIARY, gotuj przez ok. kwadrans na wolnym ogniu, aż por będzie miękki.
Krok 4
5 min
Dodaj serek topiony (dwa kawałki) i gotuj jeszcze kilka minut, energicznie mieszając do rozpuszczenia serka.
Krok 5
3 min
Całość zmiksuj na gładką zupę, przypraw do smaku. Rozlej do talerzy i udekoruj pozostawionym porem.
Krok 1
z
5
Pory umyj, osusz i pokrój w krążki. Około łyżkę cienkich krążków pora pozostaw do dekoracji.
Krok 2
z
5
Cebulę posiekaj i zeszklij na maśle w większym garnku. Dodaj posiekanego pora i podsmaż przez ok. 5 minut, często mieszając.
Krok 3
z
5
Całość zalej wodą (cały por powinien być przykryty), dodaj łyżkę bulionu WINIARY, gotuj przez ok. kwadrans na wolnym ogniu, aż por będzie miękki.
Krok 4
z
5
Dodaj serek topiony (dwa kawałki) i gotuj jeszcze kilka minut, energicznie mieszając do rozpuszczenia serka.
Krok 5
z
5
Całość zmiksuj na gładką zupę, przypraw do smaku. Rozlej do talerzy i udekoruj pozostawionym porem.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0