
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Zupa krem z dyni na mleku kokosowym
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Warianty przepisu
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
0 minKrok 2
5 min
Krok 3
5 min
Dodaj mleko kokosowe
1 min
Krok 4
3 min

Krok 1 z 5
Obraną dynię pokrój w kostkę. Marchew i ziemniaki obierz i również pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj drobno. Imbir zetrzyj na tarce. W dużym garnku rozgrzej oliwę i obsmaż na niej cebulę – aż stanie się miękka.

Krok 2 z 5
Pod koniec smażenia dodaj czosnek i imbir. Po tym czasie dodaj dynię, marchew i ziemniaki i smaż całość kolejne 3 min. Po tym czasie warzywa zalej 1,5l. wody.

Krok 3 z 5
Dodaj bulion ze słoika Winiary i dokładnie wymieszaj. Całość gotuj ok 15 minut aż wszystkie warzywa będą miękkie.

Dodaj mleko kokosowe z 5
Do zupy dodaj mleko kokosowe.

Krok 4 z 5
Zmiksuj zuppę na głądki krem.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0