Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Sos belgijski
Dodaj do CookBook

Sos belgijski

(4)
10 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest moni0040
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcja

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
125  g
Majonez Dekoracyjny WINIARY
3  łyżek
Ketchup łagodny WINIARY
1 
Cebula
1  łyżka
Ocet
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
3.1 g
Wartość energetyczna
122.4 kcal
Tłuszcze
12 g
Białko
0.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jesteście znudzeni frytkami z ketchupem? A co powiecie na sos belgijski? Jest dużo bogatszy w różne smaki i znakomicie uzupełnia się z frytkami. Przygotowanie go jest bardzo proste, a efekt z pewnością Was zadowoli. Użyj Majonezu dekoracyjnego WINIARY, aby uzyskać jak najlepszy wygląd i konsystencję.

Przygotowanie

10 min
  • Krok 1

    5 min
    Cebulę obieramy i drobno siekamy. Wkładamy do miseczki dodajemy octu, by puściła sok.
  • Krok 2

    5 min
    Po około 3 minutach do cebuli dodajemy Majonez i Ketchup WINIARY, dokładnie mieszamy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Sos belgijski

Krok 1 z 2

Cebulę obieramy i drobno siekamy. Wkładamy do miseczki dodajemy octu, by puściła sok.

Sos belgijski

Krok 2 z 2

Po około 3 minutach do cebuli dodajemy Majonez i Ketchup WINIARY, dokładnie mieszamy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.5 z 5
4.5
Wszystkich ocen: 2
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
22
11
11
00
00
00

Opinie

4

Justyna

Czy cebulę odsączamy z octu?
Anonim (niezweryfikowany) 07/06/2023-05:00 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 07/20/2023-05:13 CEST
Justyna, tak, cebulę warto odsączyć, żeby sos nie był zbyt kwaśny. Miłego dnia! 😊

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Bez wieprzowiny
  • Dip
  • Grill
  • Inny
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Na co dzień
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Sos
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Warzywa
  • Weekend
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Żołądki drobiowe w sosie własnym

    Żołądki drobiowe w sosie własnym

    1 godz 55 min Łatwy
  • Jajka w sosie majonezowym

    Jajka w sosie majonezowym

    15 min Łatwy
  • Sałatka z kaszą jaglaną, łososiem gotowanym w maśle, czerwoną cebulą, gruszką i zieloną papryką

    Sałatka z kaszą jaglaną, łososiem gotowanym w maśle, czerwoną cebulą, gruszką i zieloną papryką

    49 min Łatwy
  • Zapiekany łosoś z pesto pod chrustem i sałatą

    Zapiekany łosoś z pesto pod chrustem i sałatą

    44 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu