Ślimaczki z czekoladą z ciasta francuskiego
1 godz 12 min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
1.11 g
Węglowodany
7.32 g
Tłuszcze
5.92 g
Wartość energetyczna
86.88 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
72 min
Krok 1
10 min
Czekoladę połamać na kawałki, włożyć do miseczki. Rozpuścić w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej. Dodać krem Nutella.
Krok 2
5 min
Wsypać cukier wanilinowy, dokładnie wymieszać, ostudzić.
Krok 3
2 min
Ciasto rozwinąć z papieru i posmarować masą czekoladową.
Krok 4
30 min
Zwinąć jak roladę. Włożyć na kilka minut do zamrażarki.
Krok 5
10 min
Następnie pokroić na 1 cm krążki. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce
Krok 6
15 min
Włożyć do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i piec na złoty kolor.
Ślimaczki z czekoladą z ciasta francuskiego to przepyszne ciasteczka! Będą idealne do kawy lub na spotkania z przyjaciółmi. Są bardzo proste w przygotowaniu, a ich smak z pewnością umili każdą rozmowę lub przerwę w pracy! Sprawdź nasz przepis na ślimaczki z czekoladą z ciasta francuskiego!
Komentarze 0