Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ślimaczki z czekoladą z ciasta francuskiego

0
72 min
Łatwy

Składniki

-
30 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Ciasto francuskie
15 dag
Czekolada gorzka
2 łyżeczek
Krem czekoladowo-orzechowy
2 łyżeczek
Cukier wanilinowy WINIARY

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
1.11 g
Węglowodany
7.32 g
Tłuszcze
5.92 g
Wartość energetyczna
86.88 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

72 min
Krok 1
10 min
Czekoladę połamać na kawałki, włożyć do miseczki. Rozpuścić w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej. Dodać krem Nutella.
Krok 2
5 min
Wsypać cukier wanilinowy, dokładnie wymieszać, ostudzić.
Krok 3
2 min
Ciasto rozwinąć z papieru i posmarować masą czekoladową.
Krok 4
30 min
Zwinąć jak roladę. Włożyć na kilka minut do zamrażarki.
Krok 5
10 min
Następnie pokroić na 1 cm krążki. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce
Krok 6
15 min
Włożyć do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i piec na złoty kolor.
Ślimaczki z czekoladą z ciasta francuskiego

Krok 1 z 6

Czekoladę połamać na kawałki, włożyć do miseczki. Rozpuścić w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej. Dodać krem Nutella.

Ślimaczki z czekoladą z ciasta francuskiego

Krok 2 z 6

Wsypać cukier wanilinowy, dokładnie wymieszać, ostudzić.

Ślimaczki z czekoladą z ciasta francuskiego

Krok 3 z 6

Ciasto rozwinąć z papieru i posmarować masą czekoladową.

Ślimaczki z czekoladą z ciasta francuskiego

Krok 4 z 6

Zwinąć jak roladę. Włożyć na kilka minut do zamrażarki.

Ślimaczki z czekoladą z ciasta francuskiego

Krok 5 z 6

Następnie pokroić na 1 cm krążki. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce

Ślimaczki z czekoladą z ciasta francuskiego

Krok 6 z 6

Włożyć do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i piec na złoty kolor.

Ślimaczki z czekoladą z ciasta francuskiego to przepyszne ciasteczka! Będą idealne do kawy lub na spotkania z przyjaciółmi. Są bardzo proste w przygotowaniu, a ich smak z pewnością umili każdą rozmowę lub przerwę w pracy! Sprawdź nasz przepis na ślimaczki z czekoladą z ciasta francuskiego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika