Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kolorowe galaretkowe ślimaczki

0
21 min
Łatwy

Składniki

-
1 1 serving
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

510 ml
Woda
240 g
Pianki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
53.09 g
Węglowodany
224.49 g
Tłuszcze
0.51 g
Wartość energetyczna
2045.26 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

21 min
Krok 1
5 min
Rozpuść po 2 Galaretki WINIARY z jednego smaku w 170 ml gorącej wody.
Krok 2
5 min
Do jeszcze ciepłych dodaj po 80 g pianek. Podgrzewaj w kąpieli wodnej, mieszając, aż do rozpuszczenia się pianek.
Krok 3
3 min
Każdą masę przelej do osobnych blaszek o wymiarach ok. 20 x 20 cm, wyłożonych folią spożywczą, i pozostaw do całkowitego zastygnięcia.
Krok 4
5 min
Gotową galaretkę wyjmij z formy na folii i roluj, stopniowo ją odklejając.
Krok 5
3 min
Postępuj tak samo ze wszystkimi smakami galaretek. Otrzymane rolady pokrój na grube plastry.
Kolorowe galaretkowe ślimaczki

Krok 1 z 5

Rozpuść po 2 Galaretki WINIARY z jednego smaku w 170 ml gorącej wody.

Kolorowe galaretkowe ślimaczki

Krok 2 z 5

Do jeszcze ciepłych dodaj po 80 g pianek. Podgrzewaj w kąpieli wodnej, mieszając, aż do rozpuszczenia się pianek.

Kolorowe galaretkowe ślimaczki

Krok 3 z 5

Każdą masę przelej do osobnych blaszek o wymiarach ok. 20 x 20 cm, wyłożonych folią spożywczą, i pozostaw do całkowitego zastygnięcia.

Kolorowe galaretkowe ślimaczki

Krok 4 z 5

Gotową galaretkę wyjmij z formy na folii i roluj, stopniowo ją odklejając.

Kolorowe galaretkowe ślimaczki

Krok 5 z 5

Postępuj tak samo ze wszystkimi smakami galaretek. Otrzymane rolady pokrój na grube plastry.

Zacznij od rozpuszczenia po 2 Galaretki WINIARY z jednego smaku w 170 ml gorącej wody. Do jeszcze ciepłych galaretek dodaj po 80 g pianek marshmallow. Podgrzewaj je w kąpieli wodnej, mieszając od czasu do czasu, aż do rozpuszczenia pianek.


Przygotuj dwie osobne blaszki o wymiarach około 20 x 20 cm. Wyłóż je folią spożywczą. Każdą masę galaretkową przelej na osobną blaszkę i odstaw je aż do całkowitego zastygnięcia. Kiedy galaretki będą już ściągnięte, wyjmuj je z formy, ale pozostaw na folii. Ona ułatwi formowanie roladek i umożliwi stopniowe odklejanie od galaretki.


Całą czynność powtórz z pozostałymi smakami galaretek. Otrzymane w ten sposób roladki pokrój na grube plastry. Możesz je podać jako samodzielny deser albo jako jeden z dodatków do bardziej rozbudowanych eksperymentów kulinarnych. Pewne jest to, że każdy pokocha ich smak, a goście docenią nietypowy sposób podania.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika