Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zacznij od rozpuszczenia po 2 Galaretki WINIARY z jednego smaku w 170 ml gorącej wody. Do jeszcze ciepłych galaretek dodaj po 80 g pianek marshmallow. Podgrzewaj je w kąpieli wodnej, mieszając od czasu do czasu, aż do rozpuszczenia pianek.
Przygotuj dwie osobne blaszki o wymiarach około 20 x 20 cm. Wyłóż je folią spożywczą. Każdą masę galaretkową przelej na osobną blaszkę i odstaw je aż do całkowitego zastygnięcia. Kiedy galaretki będą już ściągnięte, wyjmuj je z formy, ale pozostaw na folii. Ona ułatwi formowanie roladek i umożliwi stopniowe odklejanie od galaretki.
Całą czynność powtórz z pozostałymi smakami galaretek. Otrzymane w ten sposób roladki pokrój na grube plastry. Możesz je podać jako samodzielny deser albo jako jeden z dodatków do bardziej rozbudowanych eksperymentów kulinarnych. Pewne jest to, że każdy pokocha ich smak, a goście docenią nietypowy sposób podania.
Przygotowanie
21 min
Krok 1
5 min
Rozpuść po 2 Galaretki WINIARY z jednego smaku w 170 ml gorącej wody.
Krok 2
5 min
Do jeszcze ciepłych dodaj po 80 g pianek. Podgrzewaj w kąpieli wodnej, mieszając, aż do rozpuszczenia się pianek.
Krok 3
3 min
Każdą masę przelej do osobnych blaszek o wymiarach ok. 20 x 20 cm, wyłożonych folią spożywczą, i pozostaw do całkowitego zastygnięcia.
Krok 4
5 min
Gotową galaretkę wyjmij z formy na folii i roluj, stopniowo ją odklejając.
Krok 5
3 min
Postępuj tak samo ze wszystkimi smakami galaretek. Otrzymane rolady pokrój na grube plastry.
Krok 1
z
5
Rozpuść po 2 Galaretki WINIARY z jednego smaku w 170 ml gorącej wody.
Krok 2
z
5
Do jeszcze ciepłych dodaj po 80 g pianek. Podgrzewaj w kąpieli wodnej, mieszając, aż do rozpuszczenia się pianek.
Krok 3
z
5
Każdą masę przelej do osobnych blaszek o wymiarach ok. 20 x 20 cm, wyłożonych folią spożywczą, i pozostaw do całkowitego zastygnięcia.
Krok 4
z
5
Gotową galaretkę wyjmij z formy na folii i roluj, stopniowo ją odklejając.
Krok 5
z
5
Postępuj tak samo ze wszystkimi smakami galaretek. Otrzymane rolady pokrój na grube plastry.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
M
Marta
Na każdą zastygniętą galaretkę wylać 80g roztopionej pianki? Poczekać aż zastygnie i wtedy zwijać rulon? Pytam bo przepis jest niedokładny.
Komentarze 1