Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Promocja na brokuły
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Kolorowe galaretkowe ślimaczki

Kolorowe galaretkowe ślimaczki

(0)
21min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

1 1 serving

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  paczek
Galaretka smak arbuzowy
2  paczek
PL WINIARY GALARETKA COLA
2  paczek
Galaretka smak lemoniada
510  ml
Woda
240  g
Pianki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
60.14 g
Węglowodany
228.76 g
Tłuszcze
0.5 g
Wartość energetyczna
2231.92 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Zacznij od rozpuszczenia po 2 Galaretki WINIARY z jednego smaku w 170 ml gorącej wody. Do jeszcze ciepłych galaretek dodaj po 80 g pianek marshmallow. Podgrzewaj je w kąpieli wodnej, mieszając od czasu do czasu, aż do rozpuszczenia pianek.


Przygotuj dwie osobne blaszki o wymiarach około 20 x 20 cm. Wyłóż je folią spożywczą. Każdą masę galaretkową przelej na osobną blaszkę i odstaw je aż do całkowitego zastygnięcia. Kiedy galaretki będą już ściągnięte, wyjmuj je z formy, ale pozostaw na folii. Ona ułatwi formowanie roladek i umożliwi stopniowe odklejanie od galaretki.


Całą czynność powtórz z pozostałymi smakami galaretek. Otrzymane w ten sposób roladki pokrój na grube plastry. Możesz je podać jako samodzielny deser albo jako jeden z dodatków do bardziej rozbudowanych eksperymentów kulinarnych. Pewne jest to, że każdy pokocha ich smak, a goście docenią nietypowy sposób podania.

Przygotowanie

21 min
  • Krok 1

    5 min
    Rozpuść po 2 Galaretki WINIARY z jednego smaku w 170 ml gorącej wody.
  • Krok 2

    5 min
    Do jeszcze ciepłych dodaj po 80 g pianek. Podgrzewaj w kąpieli wodnej, mieszając, aż do rozpuszczenia się pianek.
  • Krok 3

    3 min
    Każdą masę przelej do osobnych blaszek o wymiarach ok. 20 x 20 cm, wyłożonych folią spożywczą, i pozostaw do całkowitego zastygnięcia.
  • Krok 4

    5 min
    Gotową galaretkę wyjmij z formy na folii i roluj, stopniowo ją odklejając.
  • Krok 5

    3 min
    Postępuj tak samo ze wszystkimi smakami galaretek. Otrzymane rolady pokrój na grube plastry.
Kolorowe galaretkowe ślimaczki

Krok 1 z 5

Rozpuść po 2 Galaretki WINIARY z jednego smaku w 170 ml gorącej wody.

Kolorowe galaretkowe ślimaczki

Krok 2 z 5

Do jeszcze ciepłych dodaj po 80 g pianek. Podgrzewaj w kąpieli wodnej, mieszając, aż do rozpuszczenia się pianek.

Kolorowe galaretkowe ślimaczki

Krok 3 z 5

Każdą masę przelej do osobnych blaszek o wymiarach ok. 20 x 20 cm, wyłożonych folią spożywczą, i pozostaw do całkowitego zastygnięcia.

Kolorowe galaretkowe ślimaczki

Krok 4 z 5

Gotową galaretkę wyjmij z formy na folii i roluj, stopniowo ją odklejając.

Kolorowe galaretkowe ślimaczki

Krok 5 z 5

Postępuj tak samo ze wszystkimi smakami galaretek. Otrzymane rolady pokrój na grube plastry.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
M Marta

Na każdą zastygniętą galaretkę wylać 80g roztopionej pianki? Poczekać aż zastygnie i wtedy zwijać rulon? Pytam bo przepis jest niedokładny.

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Popołudniowa przekąska

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kokosowe "sushi"

    Kokosowe "sushi"

    8 godz 25 min Średni
  • Galaretkowy trifle

    Galaretkowy trifle

    4 godz 39 min Łatwy
  • Galaretkowa babka malinowo-kokosowa

    Galaretkowa babka malinowo-kokosowa

    7 godz 54 min Łatwy
  • Kolorowe szaszłyki z galaretkami i owocami

    Kolorowe szaszłyki z galaretkami i owocami

    20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu