Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Ślimaczki z pianek i galaretki

Ślimaczki z pianek i galaretki

(2)
21min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Galaretka jagodowy smak WINIARY
1  łyżeczka
Żelatyna WINIARY
15 
Pianki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
1.33 g
Węglowodany
4.49 g
Tłuszcze
0.01 g
Wartość energetyczna
22.88 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Ślimaczki z pianek i galaretki to wyjątkowo prosty przepis na efektowny deser! Co więcej, przepis ten został nagrodzony w konkursie „Owocowy sezon z galaretkami WINIARY” autorstwa "jadło i czytadło" - jadloiczytadlo.blogspot.com. Do wykonania ślimaczków z pianek i galaretki potrzebne ci będą tylko trzy składniki: Galaretka jagodowy smak WINIARY, Żelatyna WINAIRY, Pianki jojo Marshmallow. Natomiast przygotowanie ślimaczków to sama przyjemność: prosto, szybko, bez wysiłku, a efekt jest naprawdę smakowity!

Przygotowanie

21 min
  • Krok 1

    5 min
    Galaretkę i żelatynę dokładnie rozpuść w 1 szklance wrzątku.
  • Krok 2

    5 min
    Pianki pokrój na jak najmniejsze kawałki, im mniejsze będą, tym szybciej się rozpuszczą.
  • Krok 3

    5 min
    Gdy galaretka będzie miała ok. 50-60 stopni, dodaj pianki i ubijaj mikserem lub trzepaczką do całkowitego rozpuszczenia pianek. Jeżeli galaretka będzie za gorąca, to nie uda się uzyskać dwóch warstw, gdyż oba produkty połączą się w jedną masę.
  • Krok 4

    3 min
    Gotową galaretkę wylej na prostokątny płaski talerz lub miskę o wymiarach ok 15 x 20 cm i wstaw do lodówki. Aby galaretka lepiej się potem odkleiła, talerz delikatnie wysmaruj masłem.
  • Krok 5

    1 min
    Galaretka powinna osiąść na dnie, a pianka wypłynąć na wierzch i w takiej postaci zastygnąć.
  • Krok 6

    2 min
    Zastygniętą galaretkę wyłóż z talerzyka (delikatnie odklej), zwiń w rulon i pokrój nożem lub nitką.
Ślimaczki z pianek i galaretki

Krok 1 z 6

Galaretkę i żelatynę dokładnie rozpuść w 1 szklance wrzątku.

Ślimaczki z pianek i galaretki

Krok 2 z 6

Pianki pokrój na jak najmniejsze kawałki, im mniejsze będą, tym szybciej się rozpuszczą.

Ślimaczki z pianek i galaretki

Krok 3 z 6

Gdy galaretka będzie miała ok. 50-60 stopni, dodaj pianki i ubijaj mikserem lub trzepaczką do całkowitego rozpuszczenia pianek. Jeżeli galaretka będzie za gorąca, to nie uda się uzyskać dwóch warstw, gdyż oba produkty połączą się w jedną masę.

Ślimaczki z pianek i galaretki

Krok 4 z 6

Gotową galaretkę wylej na prostokątny płaski talerz lub miskę o wymiarach ok 15 x 20 cm i wstaw do lodówki. Aby galaretka lepiej się potem odkleiła, talerz delikatnie wysmaruj masłem.

Ślimaczki z pianek i galaretki

Krok 5 z 6

Galaretka powinna osiąść na dnie, a pianka wypłynąć na wierzch i w takiej postaci zastygnąć.

Ślimaczki z pianek i galaretki

Krok 6 z 6

Zastygniętą galaretkę wyłóż z talerzyka (delikatnie odklej), zwiń w rulon i pokrój nożem lub nitką.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Dzień Matki
  • Impreza dla dzieci
  • Kuchnie świata
  • Popołudniowa przekąska

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Cytrynowe ciasto bez pieczenia

    Cytrynowe ciasto bez pieczenia

    2 godz 13 min Łatwy
  • Sernik na zimno z duszonym rabarbarem w galaretce (bez pieczenia)

    Sernik na zimno z duszonym rabarbarem w galaretce (bez pieczenia)

    2 godz 45 min Łatwy
  • Ciasto 4 żywioły - bez pieczenia

    Ciasto 4 żywioły - bez pieczenia

    8 godz 6 min Łatwy
  • Arbuz z galaretki – deser dla dzieci

    Arbuz z galaretki – deser dla dzieci

    4 godz 56 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu