Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ślimaczki z pianek i galaretki

0
21 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Galaretka jagodowy smak WINIARY
1 łyżeczka
Żelatyna WINIARY
15 
Pianki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
1.33 g
Węglowodany
4.49 g
Tłuszcze
0.01 g
Wartość energetyczna
22.88 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

21 min
Krok 1
5 min
Galaretkę i żelatynę dokładnie rozpuść w 1 szklance wrzątku.
Krok 2
5 min
Pianki pokrój na jak najmniejsze kawałki, im mniejsze będą, tym szybciej się rozpuszczą.
Krok 3
5 min
Gdy galaretka będzie miała ok. 50-60 stopni, dodaj pianki i ubijaj mikserem lub trzepaczką do całkowitego rozpuszczenia pianek. Jeżeli galaretka będzie za gorąca, to nie uda się uzyskać dwóch warstw, gdyż oba produkty połączą się w jedną masę.
Krok 4
3 min
Gotową galaretkę wylej na prostokątny płaski talerz lub miskę o wymiarach ok 15 x 20 cm i wstaw do lodówki. Aby galaretka lepiej się potem odkleiła, talerz delikatnie wysmaruj masłem.
Krok 5
1 min
Galaretka powinna osiąść na dnie, a pianka wypłynąć na wierzch i w takiej postaci zastygnąć.
Krok 6
2 min
Zastygniętą galaretkę wyłóż z talerzyka (delikatnie odklej), zwiń w rulon i pokrój nożem lub nitką.
Ślimaczki z pianek i galaretki

Krok 1 z 6

Galaretkę i żelatynę dokładnie rozpuść w 1 szklance wrzątku.

Ślimaczki z pianek i galaretki

Krok 2 z 6

Pianki pokrój na jak najmniejsze kawałki, im mniejsze będą, tym szybciej się rozpuszczą.

Ślimaczki z pianek i galaretki

Krok 3 z 6

Gdy galaretka będzie miała ok. 50-60 stopni, dodaj pianki i ubijaj mikserem lub trzepaczką do całkowitego rozpuszczenia pianek. Jeżeli galaretka będzie za gorąca, to nie uda się uzyskać dwóch warstw, gdyż oba produkty połączą się w jedną masę.

Ślimaczki z pianek i galaretki

Krok 4 z 6

Gotową galaretkę wylej na prostokątny płaski talerz lub miskę o wymiarach ok 15 x 20 cm i wstaw do lodówki. Aby galaretka lepiej się potem odkleiła, talerz delikatnie wysmaruj masłem.

Ślimaczki z pianek i galaretki

Krok 5 z 6

Galaretka powinna osiąść na dnie, a pianka wypłynąć na wierzch i w takiej postaci zastygnąć.

Ślimaczki z pianek i galaretki

Krok 6 z 6

Zastygniętą galaretkę wyłóż z talerzyka (delikatnie odklej), zwiń w rulon i pokrój nożem lub nitką.

Ślimaczki z pianek i galaretki to wyjątkowo prosty przepis na efektowny deser! Co więcej, przepis ten został nagrodzony w konkursie „Owocowy sezon z galaretkami WINIARY” autorstwa "jadło i czytadło" - jadloiczytadlo.blogspot.com. Do wykonania ślimaczków z pianek i galaretki potrzebne ci będą tylko trzy składniki: Galaretka jagodowy smak WINIARY, Żelatyna WINAIRY, Pianki jojo Marshmallow. Natomiast przygotowanie ślimaczków to sama przyjemność: prosto, szybko, bez wysiłku, a efekt jest naprawdę smakowity!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika