Nasze przepisy zupy meksykańskie

zupy meksykańskie

Zupa meksykańska jest ostra dzięki intensywnym przyprawom - papryce słodkiej mielonej, papryce ostrej mielonej, chili, czosnkowi i specjalnym przyprawom do dań meksykańskich. Zupa po meksykańsku to także danie rozgrzewające i sycące - jest gęsta przez bogatą kompozycję składników: mięso mielone, fasolę czerwoną i białą, kukurydzę, pomidory i cebulę. Miłośnicy wyjątkowo ostrych smaków mogą też dodać do zupy sos tabasco, oprócz pieprzu mielonego - ziarnka pieprzu czarnego. W naszym zbiorze przepisów na zupę meksykańską znajdziesz rozmaite wariacje na temat tego dania, które możesz przyrządzić z ziemniakami, jak i kaszą gryczaną. Zupę ugotuj na kilka godzin przed podaniem, aby wszystkie składniki zdołały przeniknąć smakiem i aromatem pozostałych. Możesz ją podawać posypaną startym serem żółtym oraz natką pietruszki.