Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ryżanka to prosta i smaczna zupa oparta na ryżu. Udo z kurczaka wzmacnia jej smak i sprawia, że zupa staje się niezwykle sycąca. Wspaniały dodatek do niedzielnego, rodzinnego obiadu! Spróbujcie sami!
Udo umyć, włożyć do garnka i zalać wodą. Gotować 15-20 minut.
Krok 2
10 min
Ziemniaki i marchew obrać i pokroić w kosteczkę. Ryż przepłukać, wrzucić do garnka. Warzywa dodać do zupy, dodać soli do smaku. Gotować 20 minut do miękkości warzyw.
Krok 3
5 min
W tym czasie oczyścić pora, pokroić w krążki, na dwóch łyżkach masła zeszklić i dodać do zupy. Pogotować 2 minuty, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 1
z
3
Udo umyć, włożyć do garnka i zalać wodą. Gotować 15-20 minut.
Krok 2
z
3
Ziemniaki i marchew obrać i pokroić w kosteczkę. Ryż przepłukać, wrzucić do garnka. Warzywa dodać do zupy, dodać soli do smaku. Gotować 20 minut do miękkości warzyw.
Krok 3
z
3
W tym czasie oczyścić pora, pokroić w krążki, na dwóch łyżkach masła zeszklić i dodać do zupy. Pogotować 2 minuty, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0