Ryżanka
65min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
65 min
Krok 1
5 min
Udo umyć, włożyć do garnka i zalać wodą. Gotować 15-20 minut.
Krok 2
10 min
Ziemniaki i marchew obrać i pokroić w kosteczkę. Ryż przepłukać, wrzucić do garnka. Warzywa dodać do zupy, dodać soli do smaku. Gotować 20 minut do miękkości warzyw.
Krok 3
5 min
W tym czasie oczyścić pora, pokroić w krążki, na dwóch łyżkach masła zeszklić i dodać do zupy. Pogotować 2 minuty, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ryżanka to prosta i smaczna zupa oparta na ryżu. Udo z kurczaka wzmacnia jej smak i sprawia, że zupa staje się niezwykle sycąca. Wspaniały dodatek do niedzielnego, rodzinnego obiadu! Spróbujcie sami!
Komentarze 0