Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Barszcz biały z chrzanem to sycąca zupa dla miłośników tradycyjnych potraw. Sekret jej pysznego smaku zawarty jest w saszetce Barszcz biały WINIARY oraz w aromatycznych warzywach. Biała kiełbasa i chrzan sprawią, że rozsmakujesz się w tym tradycyjnym połączeniu!
Oczyść warzywa i pieczarki. Warzywa pokrój w słupki, pieczarki w plasterki.
Krok 3
5 min
Podsmaż wszystko na oleju.
Krok 4
5 min
Biały barszcz rozprowadź w 1 l zimnej wody, dodaj do niego kiełbasę i podsmażone warzywa.
Krok 5
5 min
Doprowadź całość do wrzenia i gotuj razem przez około 5 minut.
Krok 6
3 min
Dodaj również chrzan, śmietanę i natkę pietruszki.
Krok 7
2 min
Dopraw octem lub sokiem z cytryny.
Krok 1
z
7
Kiełbaski pokrój w plasterki.
Krok 2
z
7
Oczyść warzywa i pieczarki. Warzywa pokrój w słupki, pieczarki w plasterki.
Krok 3
z
7
Podsmaż wszystko na oleju.
Krok 4
z
7
Biały barszcz rozprowadź w 1 l zimnej wody, dodaj do niego kiełbasę i podsmażone warzywa.
Krok 5
z
7
Doprowadź całość do wrzenia i gotuj razem przez około 5 minut.
Krok 6
z
7
Dodaj również chrzan, śmietanę i natkę pietruszki.
Krok 7
z
7
Dopraw octem lub sokiem z cytryny.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0