Barszcz biały z chrzanem
35min
Łatwy
1 opakowanie
250 g
Kiełbasa biała
1
Marchewka
1
Korzeń pietruszki
6
Pieczarki
3 łyżek
Olej
2 łyżek
Kwaśna Śmietana 18%
2 łyżeczek
Chrzan tarty
1 łyżka
Natka pietruszki
1 trochę
Ocet
.
Wartości odżywcze
Białko
12.97 g
Węglowodany
9.93 g
Tłuszcze
31.96 g
Wartość energetyczna
413.83 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
35 min
Krok 1
5 min
Kiełbaski pokrój w plasterki.
Krok 2
10 min
Oczyść warzywa i pieczarki. Warzywa pokrój w słupki, pieczarki w plasterki.
Krok 3
5 min
Podsmaż wszystko na oleju.
Krok 4
5 min
Biały barszcz rozprowadź w 1 l zimnej wody, dodaj do niego kiełbasę i podsmażone warzywa.
Krok 5
5 min
Doprowadź całość do wrzenia i gotuj razem przez około 5 minut.
Krok 6
3 min
Dodaj również chrzan, śmietanę i natkę pietruszki.
Krok 7
2 min
Dopraw octem lub sokiem z cytryny.
Barszcz biały z chrzanem to sycąca zupa dla miłośników tradycyjnych potraw. Sekret jej pysznego smaku zawarty jest w saszetce Barszcz biały Nasza Specjalność WINIARY oraz w aromatycznych warzywach. Biała kiełbasa i chrzan sprawią, że rozsmakujesz się w tym tradycyjnym połączeniu!
Komentarze 0