Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Barszcz czerwony WINIARY z tłuczonymi ziemniakami
45 ze 100
Zbilansuj swoje danie
X
MyMenu IQ™
45 ze 100
Prawidłowy bilans
Twoje danie jest prawidłowo zbilansowane
Wstecz

Dowiedz się więcej o MyMenu IQ™

Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.

Jak wygląda podział wartości odżywczych?

Białko
4.2g / 6%
Węglowodany
26.5g / 36%
Tłuszcze
19g / 58%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
x
MyMenu IQ™

Barszcz czerwony WINIARY z tłuczonymi ziemniakami

+

Barszcz czerwony WINIARY z tłuczonymi ziemniakami

Wróć

Barszcz czerwony WINIARY z tłuczonymi ziemniakami

(0)
44min
Kup składniki
Autorem przepisu jest Winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Barszcz czerwony Ekspresowa zupa WINIARY
500  g
Ziemniaki, najlepiej typ kulinarny C
3 
Cebula duża
2  łyżek
Masło klarowane
1  łyżka
Masło
150  ml
Śmietana 22%
trochę
Sól
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
4.18 g
Węglowodany
26.54 g
Tłuszcze
19.01 g
Wartość energetyczna
334.01 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Zupa często ma za zadanie pobudzić apetyt na drugie danie - jest preludium do całej symfonii smaków. Barszcz czerwony WINIARY z tłuczonymi ziemniakami i cebulką przygotujesz szybko i sprawnie. "Wkładka" do barszczu - w tym przypadku ziemniaczane puree, zostało wzbogacone masłem i śmietaną, co dodaje mu kremowości i delikatności. Sięgnij po Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY i sprawdź, jak dobrze, łączy się on z ziemniakami i smażoną cebulką.

Przygotowanie

44 min
  • Krok 1

    5 min
    Cebulę pokrój w kostkę.
  • Krok 2

    8 min
    Na patelni rozgrzej masło klarowane, dodaj cebulę, lekko osól i smaż na ciemnozłoty kolor.
  • Krok 3

    25 min
    Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i ubij z łyżką masła i śmietaną. Dopraw solą i pieprzem.
  • Krok 4

    3 min
    Przygotuj Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY według przepisu na opakowaniu.
  • Krok 5

    3 min
    Rozłóż ziemniaki do miseczek razem z porcją cebuli i zalej barszczem.
Barszcz czerwony WINIARY z tłuczonymi ziemniakami

Krok 1 z 5

Cebulę pokrój w kostkę.

Barszcz czerwony WINIARY z tłuczonymi ziemniakami

Krok 2 z 5

Na patelni rozgrzej masło klarowane, dodaj cebulę, lekko osól i smaż na ciemnozłoty kolor.

Barszcz czerwony WINIARY z tłuczonymi ziemniakami

Krok 3 z 5

Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i ubij z łyżką masła i śmietaną. Dopraw solą i pieprzem.

Barszcz czerwony WINIARY z tłuczonymi ziemniakami

Krok 4 z 5

Przygotuj Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY według przepisu na opakowaniu.

Barszcz czerwony WINIARY z tłuczonymi ziemniakami

Krok 5 z 5

Rozłóż ziemniaki do miseczek razem z porcją cebuli i zalej barszczem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Danie główne
  • Inny
  • Kolacja
  • Kuchnia europejska
  • Lunch
  • Obiad
  • Rodzinny posiłek
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Barszcz z kiszoną kapustą

    Barszcz z kiszoną kapustą

    40 min Łatwy
  • Zupa borowikowa „Jak u mamy” WINIARY z kaszą pęczak

    Zupa borowikowa „Jak u mamy” WINIARY z kaszą pęczak

    41 min Łatwy
  • Barszcz biały z ziemniakami i boczkiem

    Barszcz biały z ziemniakami i boczkiem

    1 godz 14 min Średni
  • Barszcz czerwony z grzybami

    Barszcz czerwony z grzybami

    12 godz 40 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu