Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Barszcz czerwony z krokietami

0
65 min
Łatwy

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 szklanka
Mleko
1 kubek
Mąka pszenna pełnoziarnista
3 
Jajko
3 łyżek
Olej
1 szczypta
Sól
500 g
Ziemniaki
1 
Cebula
3 łyżek
Masło
1 trochę
Sól
2 
Jajko
1 szklanka
Bułka tarta
100 ml
Olej
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
19.9 g
Wartość energetyczna
325.55 kcal
Węglowodany
25.05 g
Białko
8.56 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

65 min
Krok 1
5 min
Wymieszaj dokładnie mleko, mąkę, 3 jajka, dodaj szczyptę soli.
Krok 2
15 min
Z ciasta usmaż 8 naleśników.
Krok 3
5 min
Ziemniaki obierz i ugotuj.
Krok 4
5 min
Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na maśle.
Krok 5
5 min
Ziemniaki odsącz i utłucz z cebulą.
Krok 6
2 min
Dopraw solą, pieprzem i MAGGI.
Krok 7
10 min
Gorącym farszem smaruj naleśniki i zwijaj w rulon, następnie przekrój ukośnie na cztery części.
Krok 8
5 min
Panieruj w posolonym jajku i bułce tartej.
Krok 9
10 min
Smaż na rumiano na oleju.
Krok 10
3 min
Podawaj gorące z filiżanką Barszczu czerwonego.
Barszcz czerwony z krokietami

Krok 1 z 10

Wymieszaj dokładnie mleko, mąkę, 3 jajka, dodaj szczyptę soli.

Barszcz czerwony z krokietami

Krok 2 z 10

Z ciasta usmaż 8 naleśników.

Barszcz czerwony z krokietami

Krok 3 z 10

Ziemniaki obierz i ugotuj.

Barszcz czerwony z krokietami

Krok 4 z 10

Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na maśle.

Barszcz czerwony z krokietami

Krok 5 z 10

Ziemniaki odsącz i utłucz z cebulą.

Barszcz czerwony z krokietami

Krok 6 z 10

Dopraw solą, pieprzem i MAGGI.

Barszcz czerwony z krokietami

Krok 7 z 10

Gorącym farszem smaruj naleśniki i zwijaj w rulon, następnie przekrój ukośnie na cztery części.

Barszcz czerwony z krokietami

Krok 8 z 10

Panieruj w posolonym jajku i bułce tartej.

Barszcz czerwony z krokietami

Krok 9 z 10

Smaż na rumiano na oleju.

Barszcz czerwony z krokietami

Krok 10 z 10

Podawaj gorące z filiżanką Barszczu czerwonego.

Barszcz czerwony z krokietami z pysznym farszem z gotowanych ziemniaków i podsmażonej cebuli, doprawionym Maggi. Krokiety z takim dość "zwartym" nadzieniem możemy uformować inaczej, niż te z kapustą czy grzybami - na przykład zwijając je w podłużne rulony i krojąc ukośnie na cztery ukośne. W ten sposób otrzymujemy zgrabne krokieciki, bardzo dekoracyjne i wygodne do jedzenia, idealnie komponujące się z czerwonym barszczem. Najlepiej, by krokiety dodawać do barszczu czerwonego jeszcze gorące - wtedy smakują najlepiej.
Wypróbuj także przepis na barszcz czerwony z uszkami >>
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika