Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jaka zupa gości najczęściej na wigilijnym stole? Oczywiście jest to barszcz czerwony świąteczny. Barszczyk pełen aromatów, które kojarzą się z Bożym Narodzeniem i tym wyjątkowym, świątecznym klimatem. Przygotuj go z dodatkiem suszonych grzybów, które sprawią, że smak czerwonego barszczu będzie niepowtarzalny, a zapach długo będzie się unosił w całym domu. Użyj produktu Barszcz czerwony Ekspresowa zupa WINIARY, dzięki któremu Twój wigilijny przysmak przyrządzisz bardzo szybko, a głęboki kolor zupy zachwyci domowników.
Wypróbuj także przepis na inne świąteczne dania.
Przygotowanie
20 min
Krok 1
5 min
Oczyść cebulę i czosnek.
Krok 2
10 min
Grzyby umyj, namocz i ugotuj w 1l wody z czosnkiem i cebulą.
Krok 3
1 min
Grzyby wyjmij i pokrój w paseczki.
Krok 4
1 min
Wywar przecedź i uzupełnij wrzącą wodą do 1 litra.
Krok 5
1 min
Wsyp Barszcz i dokładnie go rozprowadź.
Krok 6
1 min
Dopraw pieprzem i majerankiem.
Krok 7
1 min
Barszcz podawaj z grzybami.
Krok 1
z
7
Oczyść cebulę i czosnek.
Krok 2
z
7
Grzyby umyj, namocz i ugotuj w 1l wody z czosnkiem i cebulą.
Krok 3
z
7
Grzyby wyjmij i pokrój w paseczki.
Krok 4
z
7
Wywar przecedź i uzupełnij wrzącą wodą do 1 litra.
Krok 5
z
7
Wsyp Barszcz i dokładnie go rozprowadź.
Krok 6
z
7
Dopraw pieprzem i majerankiem.
Krok 7
z
7
Barszcz podawaj z grzybami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0