Barszcz czerwony świąteczny
20min
Łatwy
1 opakowanie
1
Cebula
4 ząbków
Czosnek
10 g
Suszone grzyby
1 trochę
Pieprz
1 trochę
Majeranek
.
Wartości odżywcze
Białko
1.12 g
Węglowodany
3.94 g
Tłuszcze
0.26 g
Wartość energetyczna
56.39 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
20 min
Krok 1
5 min
Oczyść cebulę i czosnek.
Krok 2
10 min
Grzyby umyj, namocz i ugotuj w 1l wody z czosnkiem i cebulą.
Krok 3
1 min
Grzyby wyjmij i pokrój w paseczki.
Krok 4
1 min
Wywar przecedź i uzupełnij wrzącą wodą do 1 litra.
Krok 5
1 min
Wsyp Barszcz i dokładnie go rozprowadź.
Krok 6
1 min
Dopraw pieprzem i majerankiem.
Krok 7
1 min
Barszcz podawaj z grzybami.
Jaka zupa gości najczęściej na wigilijnym stole? Oczywiście jest to barszcz czerwony świąteczny. Barszczyk pełen aromatów, które kojarzą się z Bożym Narodzeniem i tym wyjątkowym, świątecznym klimatem. Przygotuj go z dodatkiem suszonych grzybów, które sprawią, że smak czerwonego barszczu będzie niepowtarzalny, a zapach długo będzie się unosił w całym domu. Użyj produktu Barszcz czerwony Ekspresowa zupa WINIARY, dzięki któremu Twój wigilijny przysmak przyrządzisz bardzo szybko, a głęboki kolor zupy zachwyci domowników.
Wypróbuj także przepis na inne świąteczne dania, na przykład barszcz czerwony czysty >>
Wypróbuj także przepis na inne świąteczne dania, na przykład barszcz czerwony czysty >>
Komentarze 0