
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Barszcz biały z kiełbasą
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Jak wiele innych tradycyjnych potraw, barszcz biały doczekał się unowocześnionej wersji, którą możesz przygotować w około pół godziny. Co więcej – nie wymaga kupowania zbyt wielu składników. Wystarczy Barszcz biały Nasza Specjalność WINIARY, kilka plastrów dobrej wędliny, jajko na twardo i kwaśna śmietana, by wyczarować aromatyczne i pożywne danie. Dzięki swojej kremowej konsystencji i obecności jaj biały barszcz jest jedną z niewielu zup, które pozwalają naprawdę najeść się do syta.
Przygotowanie
Krok 1
20 minKrok 2
5 minKrok 3
5 minKrok 4
1 minKrok 5
10 minKrok 6
1 minKrok 1 z 6
Boczek i kiełbasę ugotuj w 750 ml wody. Następnie wyjmij je do ostudzenia, zachowując powstały wywar.
Krok 2 z 6
Ugotowany boczek i kiełbasę pokrój w plastry i wrzuć z powrotem do wywaru.
Krok 3 z 6
Zawartość opakowania Barszczu białego Nasza Specjalność WINIARY rozprowadź w 1 szklance wody i dodaj do wywaru. Gotuj całość 5 minut.
Krok 4 z 6
Do zupy dodaj śmietanę i dopraw ją pieprzem.
Krok 5 z 6
Ugotuj jajka na twardo.
Krok 6 z 6
Gotową zupę podawaj z połówkami jajek i posypaną natką pietruszki
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0