Barszcz biały z kiełbasą

(2)
35min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Kiełbasa biała surowa
100  g
Boczek wędzony
2  łyżek
Kwaśna Śmietana 18%
1  łyżka
Natka pietruszki
trochę
Pieprz
2 
Jajko

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
16.33 g
Węglowodany
2.57 g
Tłuszcze
24.79 g
Wartość energetyczna
338.42 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jedni uważają, że biały barszcz i żurek to to samo, inni – że są to odrębne dania. Prawda jest taka, że obie zupy są na wskroś polskie i nie może ich zabraknąć chociażby w wielkanocnym menu.

Jak wiele innych tradycyjnych potraw, barszcz biały doczekał się unowocześnionej wersji, którą możesz przygotować w około pół godziny. Co więcej – nie wymaga kupowania zbyt wielu składników. Wystarczy Barszcz biały Nasza Specjalność WINIARY, kilka plastrów dobrej wędliny, jajko na twardo i kwaśna śmietana, by wyczarować aromatyczne i pożywne danie. Dzięki swojej kremowej konsystencji i obecności jaj biały barszcz jest jedną z niewielu zup, które pozwalają naprawdę najeść się do syta.
Gotujmy

Przygotowanie

35 min
Krok 1
20 min
Boczek i kiełbasę ugotuj w 750 ml wody. Następnie wyjmij je do ostudzenia, zachowując powstały wywar.
Krok 2
5 min
Ugotowany boczek i kiełbasę pokrój w plastry i wrzuć z powrotem do wywaru.
Krok 3
5 min
Zawartość opakowania Barszczu białego Nasza Specjalność WINIARY rozprowadź w 1 szklance wody i dodaj do wywaru. Gotuj całość 5 minut.
Krok 4
1 min
Do zupy dodaj śmietanę i dopraw ją pieprzem.
Krok 5
10 min
Ugotuj jajka na twardo.
Krok 6
1 min
Gotową zupę podawaj z połówkami jajek i posypaną natką pietruszki
Barszcz biały z kiełbasą

Krok 1 z 6

Boczek i kiełbasę ugotuj w 750 ml wody. Następnie wyjmij je do ostudzenia, zachowując powstały wywar.

Barszcz biały z kiełbasą

Krok 2 z 6

Ugotowany boczek i kiełbasę pokrój w plastry i wrzuć z powrotem do wywaru.

Barszcz biały z kiełbasą

Krok 3 z 6

Zawartość opakowania Barszczu białego Nasza Specjalność WINIARY rozprowadź w 1 szklance wody i dodaj do wywaru. Gotuj całość 5 minut.

Barszcz biały z kiełbasą

Krok 4 z 6

Do zupy dodaj śmietanę i dopraw ją pieprzem.

Barszcz biały z kiełbasą

Krok 5 z 6

Ugotuj jajka na twardo.

Barszcz biały z kiełbasą

Krok 6 z 6

Gotową zupę podawaj z połówkami jajek i posypaną natką pietruszki

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika