Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Forszmak z kurczaka
Dodaj do CookBook

Forszmak z kurczaka

(0)
1 godz 8 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest szpileczkaa
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2 
Udo kurczaka
1 
Papryka czerwona
5 
Ogórki konserwowe
300  g
Pieczarki
4  łyżek
Koncentrat pomidorowy
1  kostka
Rosół drobiowy WINIARY
2 
Marchewka
1 
Korzeń pietruszki
0.5 
Por (biała część)
trochę
Majeranek
2  kulek
Ziele angielskie całe
1  dag
Oliwa z oliwek
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
12 g
Wartość energetyczna
150.1 kcal
Tłuszcze
8.1 g
Białko
9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Forszmak to zupa idealna jako przystawka przed daniem głównym. W zależności od regionu przybiera różne formy, smaki i aromaty. Forszmak z kurczaka to rodzaj rosołu gotowanego na udku z dodatkiem pieczarek, czerwonej papryki i ogórków konserwowych. Całość doprawiamy koncentratem pomidorowym, ziołami i kostką Rosołem drobiowym WINIARY.

Przygotowanie

68 min
  • Krok 1

    10 min
    Udka gotujemy z marchewką, porem i pietruszką pokrojonymi w plasterki. Ja obieram wcześniej udka ze skóry.
  • Krok 2

    10 min
    Dodajemy ziele angielskie, kostkę rosołową i gotujemy z tego rosół, tak długo, aż mięso będzie miękkie.
  • Krok 3

    10 min
    Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni na łyżce oliwy, aż woda odparuje.
  • Krok 4

    5 min
    Paprykę i ogórki kroimy w paseczki i podsmażamy na osobnej patelni.
  • Krok 5

    10 min
    Gdy rosół się ugotuje, mięso wyciągamy, obieramy z kości, drobno kroimy i wrzucamy do rosołu. Dodajemy do tego paprykę z ogórkami i pieczarki.
  • Krok 6

    23 min
    Całość mieszamy i gotujemy ok. 20 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem, całość mieszamy i gotujemy jeszcze 2-3 minuty.
Forszmak z kurczaka

Krok 1 z 6

Udka gotujemy z marchewką, porem i pietruszką pokrojonymi w plasterki. Ja obieram wcześniej udka ze skóry.

Forszmak z kurczaka

Krok 2 z 6

Dodajemy ziele angielskie, kostkę rosołową i gotujemy z tego rosół, tak długo, aż mięso będzie miękkie.

Forszmak z kurczaka

Krok 3 z 6

Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni na łyżce oliwy, aż woda odparuje.

Forszmak z kurczaka

Krok 4 z 6

Paprykę i ogórki kroimy w paseczki i podsmażamy na osobnej patelni.

Forszmak z kurczaka

Krok 5 z 6

Gdy rosół się ugotuje, mięso wyciągamy, obieramy z kości, drobno kroimy i wrzucamy do rosołu. Dodajemy do tego paprykę z ogórkami i pieczarki.

Forszmak z kurczaka

Krok 6 z 6

Całość mieszamy i gotujemy ok. 20 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem, całość mieszamy i gotujemy jeszcze 2-3 minuty.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bogate w białko
  • Grzyby
  • Niski poziom cukru
  • Poniżej 300 kcal
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Z mięsem
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Forszmak

    Forszmak

    1 godz 6 min Łatwy
  • Forszmak lubelski

    Forszmak lubelski

    1 godz 22 min Średni
  • Forszmak królewski

    Forszmak królewski

    15 godz 30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu