Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Forszmak to zupa idealna jako przystawka przed daniem głównym. W zależności od regionu przybiera różne formy, smaki i aromaty. Forszmak z kurczaka to rodzaj rosołu gotowanego na udku z dodatkiem pieczarek, czerwonej papryki i ogórków konserwowych. Całość doprawiamy koncentratem pomidorowym, ziołami i kostką Rosołem drobiowym WINIARY.
Udka gotujemy z marchewką, porem i pietruszką pokrojonymi w plasterki. Ja obieram wcześniej udka ze skóry.
Krok 2
10 min
Dodajemy ziele angielskie, kostkę rosołową i gotujemy z tego rosół, tak długo, aż mięso będzie miękkie.
Krok 3
10 min
Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni na łyżce oliwy, aż woda odparuje.
Krok 4
5 min
Paprykę i ogórki kroimy w paseczki i podsmażamy na osobnej patelni.
Krok 5
10 min
Gdy rosół się ugotuje, mięso wyciągamy, obieramy z kości, drobno kroimy i wrzucamy do rosołu. Dodajemy do tego paprykę z ogórkami i pieczarki.
Krok 6
23 min
Całość mieszamy i gotujemy ok. 20 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem, całość mieszamy i gotujemy jeszcze 2-3 minuty.
Krok 1
z
6
Udka gotujemy z marchewką, porem i pietruszką pokrojonymi w plasterki. Ja obieram wcześniej udka ze skóry.
Krok 2
z
6
Dodajemy ziele angielskie, kostkę rosołową i gotujemy z tego rosół, tak długo, aż mięso będzie miękkie.
Krok 3
z
6
Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni na łyżce oliwy, aż woda odparuje.
Krok 4
z
6
Paprykę i ogórki kroimy w paseczki i podsmażamy na osobnej patelni.
Krok 5
z
6
Gdy rosół się ugotuje, mięso wyciągamy, obieramy z kości, drobno kroimy i wrzucamy do rosołu. Dodajemy do tego paprykę z ogórkami i pieczarki.
Krok 6
z
6
Całość mieszamy i gotujemy ok. 20 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem, całość mieszamy i gotujemy jeszcze 2-3 minuty.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0