Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Forszmak z kurczaka

Forszmak z kurczaka

(0)
1 godz 8 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest szpileczkaa

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2 
Udo kurczaka
1 
Papryka czerwona
5 
Ogórki konserwowe
300  g
Pieczarki
4  łyżek
Koncentrat pomidorowy
1  kostka
Rosół drobiowy WINIARY
2 
Marchewka
1 
Korzeń pietruszki
0.5 
Por (biała część)
trochę
Majeranek
2  kulek
Ziele angielskie całe
1  dag
Oliwa z oliwek
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
9.01 g
Węglowodany
12 g
Tłuszcze
8.09 g
Wartość energetyczna
150.14 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Forszmak to zupa idealna jako przystawka przed daniem głównym. W zależności od regionu przybiera różne formy, smaki i aromaty. Forszmak z kurczaka to rodzaj rosołu gotowanego na udku z dodatkiem pieczarek, czerwonej papryki i ogórków konserwowych. Całość doprawiamy koncentratem pomidorowym, ziołami i kostką Rosołem drobiowym WINIARY.

Przygotowanie

68 min
  • Krok 1

    10 min
    Udka gotujemy z marchewką, porem i pietruszką pokrojonymi w plasterki. Ja obieram wcześniej udka ze skóry.
  • Krok 2

    10 min
    Dodajemy ziele angielskie, kostkę rosołową i gotujemy z tego rosół, tak długo, aż mięso będzie miękkie.
  • Krok 3

    10 min
    Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni na łyżce oliwy, aż woda odparuje.
  • Krok 4

    5 min
    Paprykę i ogórki kroimy w paseczki i podsmażamy na osobnej patelni.
  • Krok 5

    10 min
    Gdy rosół się ugotuje, mięso wyciągamy, obieramy z kości, drobno kroimy i wrzucamy do rosołu. Dodajemy do tego paprykę z ogórkami i pieczarki.
  • Krok 6

    23 min
    Całość mieszamy i gotujemy ok. 20 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem, całość mieszamy i gotujemy jeszcze 2-3 minuty.
Forszmak z kurczaka

Krok 1 z 6

Udka gotujemy z marchewką, porem i pietruszką pokrojonymi w plasterki. Ja obieram wcześniej udka ze skóry.

Forszmak z kurczaka

Krok 2 z 6

Dodajemy ziele angielskie, kostkę rosołową i gotujemy z tego rosół, tak długo, aż mięso będzie miękkie.

Forszmak z kurczaka

Krok 3 z 6

Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni na łyżce oliwy, aż woda odparuje.

Forszmak z kurczaka

Krok 4 z 6

Paprykę i ogórki kroimy w paseczki i podsmażamy na osobnej patelni.

Forszmak z kurczaka

Krok 5 z 6

Gdy rosół się ugotuje, mięso wyciągamy, obieramy z kości, drobno kroimy i wrzucamy do rosołu. Dodajemy do tego paprykę z ogórkami i pieczarki.

Forszmak z kurczaka

Krok 6 z 6

Całość mieszamy i gotujemy ok. 20 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem, całość mieszamy i gotujemy jeszcze 2-3 minuty.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Grzyby
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Z mięsem
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kurczak w sosie z białego wina z pieczarkami

    Kurczak w sosie z białego wina z pieczarkami

    35 min Łatwy
  • Leczo z pieczarkami i kiełbasą

    Leczo z pieczarkami i kiełbasą

    1 godz 30 min Łatwy
  • Sałatka z gotowanymi pieczarkami

    Sałatka z gotowanymi pieczarkami

    35 min Łatwy
  • Zupa gulaszowa z wędzoną papryką

    Zupa gulaszowa z wędzoną papryką

    2 godz 31 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu